Connect with us

7x originele grotere cadeaus voor de verjaardag van je kind

Speelgoedtips

7x originele grotere cadeaus voor de verjaardag van je kind

Elke moeder zal ze herkennen. Oef, die uitpuilende speelgoedmanden. En met de decembermaand of een verjaardag in het vooruitzicht zal de stroom speelgoed niet afnemen. Er is een alternatief: je kunt er voor kiezen een groter cadeau voor de verjaardag te geven in plaats van allemaal losse pakjes. Dan geef je zeker iets speciaals. Maar ehm, wat dan? Ik zet een aantal anders dan andere grotere cadeaus voor de verjaardag van je kind op een rij.

Originele grotere verjaardagscadeaus

Met een verjaardag of de decembermaand (of zoals bij ons zelfs beide) in het vooruitzicht is een beetje cadeauplanning geen overbodige luxe. Natuurlijk wil je een origineel cadeau voor je kind. Maar bij een groter cadeau denk je misschien al gauw aan een (loop)fietsje, keukentje of de nu zo hippe ballenbak. Ik zet eens een aantal andere opties voor je op een rij.

1. Een eigen plek: een kinderstoeltje

‘Een eigen plek onder de zon…’ Ook voor je kind is het hartstikke leuk om zijn of haar eigen meubilair te hebben, zoals een stoeltje. Een eigen kinderstoeltje bij onze salontafel was hier een succes. Eventueel kun je het combineren met een eigen tafeltje om lekker aan te tekenen of knutselen.

oyoy regenboog kinderstoeltje rotan

Meer inspiratie? Eerder schreef ik al eens een blog over Petit Amelie, de stoeltjes met oren van Nofred en een artikel over het kinderstoeltje van Lis.

2. Een schommelboot

Vind jouw kind de schommel en de ‘wipkip’ in de speeltuin leuk? Dan maakt de schommelboot van Utukutu een geniaal cadeau. Hier kunnen kindjes al vanaf jonge leeftijd in zitten. Later kan je kind zelf schommelen. De schommelboot kan echter ook prima dienen als toonbank, brug of klimtoestel. Genoeg plezier mee te beleven dus. Lees hier mijn eerdere blog over Utukutu.

wobbelboard schommel spectra rocker

3. Hobbelpaard? Hobbelband!

Move over, hobbelpaard. Re-Tire maakt hobbel’paarden’ van oude autobanden. Reken maar dat dit er gaaf uit ziet. Het is ook nog eens duurzaam speelgoed, wat gemakt wordt door ‘Pips’: perfectly imperfect persons. De missie van Re-Tire is dan ook echt bewonderenswaardig. Hoe tof om dit te supporten door een product te kopen waar je kind ook nog eens ontzettend blij van zal worden?

re-tire schommel wip

4. Klimrek

Dit gaat vast een trend worden: het klimrek. Op Instagram zie ik ze al wel eens voorbij komen, en inmiddels zijn ze te koop bij webshop Little Dreamers. (Ook als decoratierek.) Een eigen klimrek in je kamer moet toch een dream come true voor je kind zijn? Ik weet zeker dat ik dit vroeger fantastisch had gevonden. Nu trouwens ook, want zo’n klimrek ziet er behoorlijk Insta-proof geweldig uit. Als dat geen win-win situatie is.

groter cadeau verjaardag kind klimrek

5. Ringen

Op regenachtige dagen is het veel binnenspelen. Hoe laat je je kind dan toch lekker uitrazen? Nou, met eigen gym-materiaal bijvoorbeeld. Naast het genoemde klimrek als groter cadeau voor de verjaardag zijn ook ringen een geweldige aanwinst. Bij webshop Oh My Goody koop je mooie houten ringen van het Finse merk Lillagunga.
grotere cadeaus kind verjaardag

6. Nachtlampje Nijntjes Eerste Licht

Een fijn groter cadeau wat geen speelgoed is: een toffe nachtlamp. Uiteindelijk is het donker voor veel kindjes toch spannend, dus een lief lichtgevend vriendje is heel geruststellend. Nachtlampje Nijntjes Eerste Licht steelt het hart van je kind – en van jou. Opladen via USB en dan gaat-ie urenlang mee. Het lampje is zacht en kan zelfs meegenomen worden in bed. En welk kindje houdt er nu niet van Nijntje?

Toch liever iets anders? Hier zette ik een aantal alternatieven voor Nijntjes Eerste Licht op een rij.

7. Zitzak of speelmatras

Toen Lis één jaar werd, gaven wij een zitzak van Nobodinoz cadeau. Toen was ze er nog vrij klein voor, maar de zitzak heeft er inmiddels toch al aardig wat speeltijd op zitten. En met een fijn zwart/wit printje is dit exemplaar een prima aanwinst in ons interieur. Nobodinoz heeft trouwens echt heel veel te gekke printjes. Hier lees je het blog over onze zitzak.

nobodinoz zitzak monochrome

Ook van een gaaf speelmatras zal je kind veel plezier hebben. Hier ligt nu het matras uit Lis’ ledikantje op de grond en daar wordt me toch veel op gespeeld. Dansen, springen; ze oefent er van alles op. Met een mooie hoes er omheen is het ook niet erg als dit in je woonkamer ligt.

Ik ben benieuwd, geef jij liefst een groter cadeau of meerdere kleinere cadeautjes aan je kind?

Lees ook zeker even mijn Etsy cadeaugids waarin je 12 toffe Etsy shops ontdekt.

x Anniek

Wil je meer inspiratie, volg mij dan op Pinterest. Als je geen blog, speelgoedtip of printable wilt missen, volg dan Minimixtape op Facebook.

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

  1. Joanne van Vliet

    3 december 2018 at 01:55

    Super leuke enfoto originele cadeaus zeg ! Love it 🙂

  2. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

  3. Pingback: Rock on! Plan Toys maakte een houten drumstel voor kinderen - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top