Connect with us

Lekker (binnen) spelen op een speelmatras

Speelgoedtips

Lekker (binnen) spelen op een speelmatras

Salto’s oefenen in de woonkamer of een zelfgemaakte hindernisbaan bouwen in de gang; uitrazen hoeft niet altijd buiten. Op een lekker zacht speelmatras kunnen je kids ook prima binnen hun energie kwijt. Heel fijn, want lekker lang buitenspelen is er momenteel even niet bij in deze ‘Siberische kou’. Ik laat je de speelmatrassen van SitByMeMe zien, een merk wat ik ontdekte via Instagram.

Is zo’n speelmatras nou leuk?

Ons boxkleed is te glad voor op de vloer en we hebben ons gewone vloerkleed weggedaan (iets met vuilaantrekkende hoge polen en een knoeiend klein meisje). Maar iedere ouder met jonge kinderen weet dat ze graag en veel op de grond spelen.
Laatst hadden we losse matrassen in huis voor een project waar ik vast nog wel over ga bloggen. En de pret die Lis er mee had! Alleen al er op en af stappen was dikke lol, laat staan het er overheen rollen, springen, ‘rivieren’ tussen de matrassen maken enzovoort.

Toen wist ik het zeker: een speelmatras is hartstikke leuk!

speelmatras binnen spelen kinderen momlife

“We wilden iets comfortabels zodat het hele gezin samen op de vloer tijd kon doorbrengen, iets dat flexibel genoeg was om overal neer te kunnen leggen waar het nodig was én iets dat in de rest van onze thuisomgeving zou passen.” aldus Mette van SitByMeMe.

Design speelmatras

SitByMeMe wil de speelsheid van kinderen bevorderen en maakt daarom echt te gekke speelmatrassen. ‘Te gekke’ ja, want met een oprichter met Deense roots weet je dat het met het design wel goed zit. En dat is fijn, want op die manier leg je zo’n matras als ouder eerder in je woonkamer. En dus zullen je kids er sneller en meer op spelen.
De speelmatrassen van SitByMeMe hebben mooie grafische prints in bijvoorbeeld in stijlvol monochrome, hip mintgroen en lief zachtroze.

cosy hoekje speelkamer voorleeshoekje speelmatras

speelmatras speelhoekje in huis inspiratie mamablog

Verrassing!

Zo’n speelmatras moet wel goed zijn voor uren springen, tuimelen of lekker knuffelen en lezen. Is je kindje toch uitgespeeld, draai het matras dan om: de onderzijde heeft een print van een stadskaart. Pak de treinen, auto’s, boerderijdieren of ander speelgoed erbij en je kind kan weer urenlang verder spelen! Ik vind dit echt ontzettendleuk bedacht.

speelmatras spelen in huis speelideeën winter binnenspelen mamablog

Heb jij een speelmatras voor je kinderen? En spelen ze er veel op?

Foto credits @liaminpixels en SitByMeme.

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

4 Comments

 1. Winanda

  28 februari 2018 at 22:38

  Wij hebben onder Lisanne haar bed (half-hoogslaper) een speelmatras (oud matras van haar ledikant). Hierop speelt ze met haar poppen en leest ze een boekje. Maar nu ik deze zie komt er toch weer een wens bij hoor….

  Winanda

  • Anniek

   28 februari 2018 at 23:01

   Maar dat klinkt al als een heel fijn hoekje zeg! Lijkt me dat ze daar heel veel plezier aan en van heeft.

 2. Kreanimo

  3 maart 2018 at 11:38

  We hebben geen speelmatras, maar wat ziet het er leuk uit!
  Ik weet nog wel dat toen we aan het verbouwen waren en de matras van ons in de gang lag, dat groot jolijt was!

 3. Pingback: 7x originele grotere cadeaus voor de verjaardag van je kind - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top