Connect with us

Praktische tips voor een wintersportvakantie met kinderen

Reizen

Praktische tips voor een wintersportvakantie met kinderen

Inmiddels hebben wij de vierde keer wintersport met Lis er op zitten. Wat een luxe is het toch, in haar korte driejarige bestaan. Gelukkig is zij net zo dol op de sneeuw als wij, zo bleek maar weer. We blikken dus wederom terug op een fantastische week. Hoe doe je dat nu, wintersport met kinderen? Ik verzamelde de beste tips voor de reis en het verblijf, van een vignet voor Oostenrijk aanvragen tot speelgoed om de achterbank zoet te houden.

Tips voor de reis: entertaiment

Helaas zijn die bergen niet om de hoek en gaat er een behoorlijke reis vooraf aan het opstappen op ski’s/snowboard. Met kinderen op wintersport betekent ook dat die reis wat voorbereiding vraagt. Want de achterbank moet wel geentertaind worden natuurlijk.

Snoep en de iPad zijn twee opties. Beide niet mijn favoriet, dus ga ik steeds op zoek naar alternatieven.

Dit jaar waren barbiepoppen en een aantal kledingstukken goed voor urenlang vermaak. Ook de zoekboek-troef zette ik weer in, net als stickers en een magnetisch tekenbord. Die konden we lenen, anders waren waterstiften zoals de Aqua Doodle Travel een goede optie geweest.

Hier lees je 7 speelgoedtips voor onderweg die ik vorig jaar gebruikte.

Ook altijd goed voor plezier is gewoon lekker kletsen over wat er onderweg te zien is. En heb je daar een beetje hulp bij nodig, download hier dan de gratis auto bingo.

wintersportvakantie met kinderen

Praktische tips voor de autoreis

Qua voeding namen wij good old zelfgesmeerde broodjes mee, letterkoekjes, stukjes kaas, komkommer en gekleurde rijstsnoepjes. En voor de ‘hoge nood’ nog iets te snoepen wat iets minder verantwoord was.

Zie je de afstand niet zitten? Breek de reis dan op in twee dagen en boek een overnachting. Goed, dat is natuurlijk niet gratis, dus het moet ook maar net kunnen. Maar je krijgt er veel voor terug. Wij vonden het bijvoorbeeld heerlijk om niet gebroken, maar uitgerust op pad te gaan (geen midnachtelijke vertrekken). We konden wat langer de tijd nemen voor een stop en ook de speeltuin even aan doen, waardoor het op de achterbank ook heel gezellig bleef. En stiekem vinden we de hotelovernachting met z’n drietjes ook gewoon heel knus. Het is een extra stukje vakantie.

Ook een fijne tip, waarover ik vorig jaar een artikel schreef, is de app Breakzy. Deze laat je eenvoudig stopplekken op je route vinden.

Een beetje afhankelijk van de bestemming zijn er ook wat andere praktische zaken voor je op wintersport gaat. Reis je naar of door Oostenrijk, dan is een tolvignet Oostenrijk verplicht. Deze kun je online aanvragen. Ga je naar Frankrijk, dan heb je veel plezier van een tolbadge zodat je niet aan hoeft te sluiten in de rij voor de tolpoortjes, maar er lekker französisch langs sjeest.

op wintersport met kinderen

Lis vermaakt zich prima in de sneeuw 🙂

Tips voor het verblijf op wintersport

Bereid je maar voor op een volle kofferbak, want er gaat heel wat spul mee. Als ik er aan terugdenk hoe veel we meesleepten het eerste jaar wintersport, toen Lis net drie maanden was… Daar hebben we overigens wel van geleerd, we pakken nu wat minimalistischer in. Toch kun je niet om dikke, warme winterkleding heen.

Meer tips voor een wintersport met baby lees je hier.

Dit jaar kocht ik voor Lis ook thermokleding. Ik verwachtte dat de buitenspeeltijd inmiddels aanzienlijk langer zou zijn, en inderdaad. Vergeet daarnaast ook goede zonbescherming niet: een zonnebril voor je kind – welke leeftijd dan ook – is echt onmisbaar. Hier lees je welke stoere kinderzonnebril we voor Lis hebben.

Mocht je met vrienden of familie op wintersport kunnen: doen! Er is dan vast wel eens een thuisblijver die op je kind(eren) kan passen, waardoor jij en je partner ook nog even samen de piste op kunnen.

Wintersport met kinderen is geen goedkope vakantie, maar je kunt het ook zo gek maken als je wilt. Luxepoezen kiezen voor een all-in hotel waarin alle maaltijden verzorgd worden en zelfs animatieteams je kinderen opvangen. Een eenvoudig appartement of chalet met eigen keuken en spaarzame lunches op de berg drukken de kosten al aanzienlijk. Ons appartement lag aan de piste, dus lunchen deden we eigenlijk altijd ’thuis’ omdat het enorm makkelijk was. En zo konden de oppassen elkaar ook afwisselen.

Laatste tip: voorpret! Ga jij nog op wintersportvakantie met kinderen? Print dan ook zeker de gratis wintersport-aftelkalender!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Marije Schipper

    6 oktober 2019 at 20:24

    Leuk stuk! Heb je toevallig ook bestemmings- en accommodatietips voor skivakanties met jonge kinderen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top