Connect with us

5x moderne kinderboeken over Sinterklaas

Kinderboeken

5x moderne kinderboeken over Sinterklaas

Voel jij de 5-december-spanning ook al hangen bij je kind? Hoewel het kinderfeest een heerlijke tijd is, kan het voor kindjes ook best heel spannend zijn, die pieten die over daken klimmen. En zoals ik eerder ook al schreef over het boek over virussen, kan het lezen van een boekje over het onderwerp je kind helpen. Daarom zet ik een aantal leuke moderne kinderboeken over Sinterklaas voor je op een rij.

Ik help… de Sint

Jonas Boets schreef al een boekje waarin je kind de brandweer mag helpen, nu is er een gloedieuwe Sint-editie. Ook hierin mag je kind lekker meedoen: schud met het boek boven je hoofd om de zak met brieven leeg te maken. En laat je kind de handen onder het boek houden om de pakjes op te vallen die een van de pieten heeft laten vallen. Klinkt als een origineel Sinterklaas kinderboek!

Ik help de Sint kinderboek

Daar is Sinterklaas!

Sinterklaas die aankomt op de boot, schoen zetten en een bezoek van de Sint in de klas: in dit boekje komt het allemaal voorbij. Wij mochten dit boekje ontvangen ter review en het is een heerlijk ‘gewoon’ boekje over het hele feest. Er gebeurt niks extra’s of geks, het gaat over het vieren van Sinterklaas zoals we het allemaal kennen. En ik denk dat dit juist heel fijn is voor kinderen, (voor)lezen is van belang voor het verwerken van situaties. In zo’n toch wel spannende tijd met pieten op het dak kan het dus heel geruststellend zijn om een warm verhaaltje over het Sinterklaasfeest te lezen.

daar is sinterklaas - kinderboeken over sinterklaas moderne kinderboeken over Sinterklaas

De schrijfstijl van Vivian den Hollander is duidelijk en begrijpelijk, fijn is dat er diversiteit in de klas te zien is in de tekeningen en ook Piet in de moderne uitvoering te zien is. Lekker samen met je kind op de bank kruipen (pepernoten erbij) en samen lezen, dit verhaaltje.

Het verhaal van Sinterklaas

Ook in de serie Gouden Boekjes verscheen een kinderboek over Sinterklaas. In dit boek vertelt meester Tom het echte verhaal van Sinterklaas aan zijn leerlingen, en leert ze en passend allemaal interessante dingen. Het boekje sluit af met een mooie boodschap: “Alles verandert. Altijd, en dat is goed.” Een subtiele verwijzing naar de discussie rondom Pieten. Het verhaal van Sinterklaas is een modern kinderboekje voor alle leeftijden.

het verhaal van Sinterklaas kinderboek

Sinterklaasje, kom maar binnen

Als ik een Sinterklaasliedje zing voor Lis dan zijn dat nog de liedjes die ik vroeger geleerd kreeg. Met hopeloos ouderwets taalgebruik. Gelukkig zijn die liedjes allemaal in de make-over gegaan. Paul Passchier en Thedo Keizer schreven de liedjes naar de 21e eeuw. Het boekje is voorzien van sfeervolle illustraties door Nynke Talsma en een Spotify-playlist met alle liedjes uit het boek.

SuperSint

Voor de wat oudere kindjes (5+) is SuperSint een origineel kinderboek over Sinterklaas. Een prachtig prentenboek op rijm van Zilveren Griffel en Gouden Penseel winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Ze mengen geschiedenis, legende en het heden in een boek over de heldendaden van Sinterklaas.

Nog meer kinderboeken over Sinterklaas

Heb je een leuke aanvulling op deze lijst moderne kinderboeken over Sinterklaas? Laat het me weten!

Tip: download de gratis printable aftelkalender voor Sinterklaas. Ook maakte ik een leuk sjabloon waarmee je in no-time een raamtekening maakt. En heb je het printbare cadeaupapier al gezien?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top