Connect with us

Aftelkalender Sinterklaas 2018: duidelijkheid rondom schoenzetten

aftelkalenders en beloningskaarten

Aftelkalender Sinterklaas 2018: duidelijkheid rondom schoenzetten

‘Wanneer mag ik mijn schoen zetten?’ ‘Mag ik vandaag mijn schoen zetten?’ Verwacht jij deze vragen de komende tijd met regelmaat te moeten beantwoorden, dan heb je iets aan deze gratis printbare aftelkalender voor Sinterklaas.

Stuiteren rondom Sinterklaas

Van vriendinnen begreep ik wel eens dat de Sinterklaas-ellende gezelligheid al weken voordat Sint in het land is begint. Met overal pepernoten en afbeeldingen van Klaas en zijn Pieten, zijn de kids niet te houden.

Hoe houd je het leuk? Deze printable aftelkalender biedt een beetje houvast.

Duidelijkheid is immers vaak een toverwoord.

Sinterklaas aftelkalender schoenzet kalender printable minimixtape

De printable aftelkalender Sinterklaas was vorig jaar echt een hit! Dit was de versie van toen. Onderaan dit blog vind je de download naar de nieuwe gratis printable.

Op welke dagen schoen zetten? Markeer ze op de aftelkalender Sinterklaas!

Het idee is simpel: maak inzichtelijk wat er wanneer gaat gebeuren. De dagen van de week mogen dan logisch zijn voor ons, voor kids is dat een ander verhaal.

Daarom leek het me leuk een aftelkalender Sinterklaas te maken. De kalender begint op de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt en eindigt op 5 december.

Kleur de dag(en) dat je kind zijn of haar schoen mag zetten in, plak er stickers op of markeer ze op een andere manier. Je kunt ook aangeven op welke dag jullie 5 december vieren. En wat denk je van het markeren van het Sinterklaasfeest op school/de opvang?

Door elke dag een vakje af te strepen, kan je kind aftellen naar de dag(en) dat het feest is! De vraag ‘wanneer mag ik mijn schoen zetten‘ pareer je dus gemakkelijk door te verwijzen naar de kalender.

Aftellen naar 5 december

Vorig jaar hebben wij het vieren van Sinterklaas overgeslagen, net als het jaar ervoor. Afgelopen jaar hebben we voor de grap eenmaal een keer schoenzetten gedaan, maar bij ons net 2-jarige meisje ging het er niet echt in.

Dit jaar zullen we wat meer meedoen aan het Sinterklaasfeest. Ik was vroeger altijd dol op dit feest en heb warme herinneringen aan familie-avonden. Dat vind ik dus ook leuk om nu door te geven. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze het zal vinden.

Download de gratis aftelkalender Sinterklaas 2018

Vorig jaar maakte ik al een aftelkalender Sinterklaas die echt een hit was! Via Facebook vroeg ik of jullie nog iets anders wilden op de versie van dit jaar, maar de reactie was dat-ie nog hartstikke leuk was. Wel zag ik dat de datum van de intocht anders is, dus heb ik toch een versie voor 2018 gemaakt. En dit is ‘m dus.

Aftelkalender Sinterklaas 2018 gratis

Vind je ‘m leuk?? Laat het me even weten in een reactie als je tijd hebt, vind ik echt tof om te lezen.

Het toffe bordje op de foto is trouwens van Design Letters, het cadeaupapier met Milk-print download je hier en het papier met hartjes vind je hier.

Zoals altijd is de download van mijn printables helemaal gratis! Klik op de link hieronder en print de aftelkalender zo vaak als je wilt.

DOWNLOAD aftelkalender Sinterklaas 2018

Hopelijk helpt het jou op weg naar een heel gezellige en relaxte Sinterklaas 2018!

Wil je nog meer leuks printen voor Sinterklaas, kijk dan ook even bij het verlanglijstje en cadeaupapier. Ook de raamtekening voor Sinterklaas was vorig jaar echt een succes!

En zoek je nog inspiratie voor schoencadeautjes of vijfdecember-cadeau’s, lees dan eens verder onder de categorie ‘speelgoed’. Vooral deze houten huisjes-set, de interactieve peuterboeken of het duurzame speelgoed van Green Toys maken mooie decembercadeau’s.

x Anniek

Mag ik een beroep doen op jou? Je helpt mij enorm door dit bericht te delen met anderen. Het zou super zijn als weer meer mensen mijn aftelkalender Sinterklaas kunnen gebruiken. Veel dank voor je support.

Wil je zeker weten dat je geen printable of cadeautips mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of volg me op Pinterest. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Sinterklaas raamtekening met krijtstift maken: gratis printable sjabloon - minimixtape

  2. Pingback: Aftelkalenders Sinterklaas – Zininanders!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in aftelkalenders en beloningskaarten

INSTAMIX

No images found!
Try some other hashtag or username

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top