Connect with us

Aftelkalender Sinterklaas 2020: duidelijkheid rondom schoenzetten

aftelkalenders en beloningskaarten

Aftelkalender Sinterklaas 2020: duidelijkheid rondom schoenzetten

‘Wanneer mag ik mijn schoen zetten?’ ‘Mag ik vandaag mijn schoen zetten?’ Verwacht jij deze vragen de komende tijd met regelmaat te moeten beantwoorden, dan heb je iets aan deze gratis printbare aftelkalender voor Sinterklaas.

Stuiteren rondom Sinterklaas

De oude Klaas en zijn Pieten mogen dan pas in november officieel ons land aandoen, al in augustus kunnen we genieten van pepernoten, taai taai en zijn Sint en de Pieten op allerlei afbeeldingen zichtbaar. Voor sommige kids is het onbegrijpelijk.

Hoe houd je het leuk? Deze printable aftelkalender biedt een beetje houvast.

Duidelijkheid is immers vaak een toverwoord.

Lees ook: mijn ULTIEME lijst met cadeautips voor peuters en kleuters

printable aftelkalender sinterklaas 2020

Op de foto: regenboog telraam en kratje van gerecycled plastic.

Wanneer schoen zetten? Markeer het op de aftelkalender Sinterklaas!

Het idee is simpel: maak inzichtelijk wat er wanneer gaat gebeuren. De dagen van de week mogen dan logisch zijn voor ons, voor kids is dat een ander verhaal.

Daarom leek het me leuk een aftelkalender Sinterklaas te maken. De kalender begint op de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt en eindigt op 5 december.

Kleur vervolgens de dag(en) dat je kind zijn of haar schoen mag zetten in (of plak er stickers op of markeer ze op een andere manier). Je kunt ook aangeven op welke dag jullie 5 december vieren. En wat denk je van het markeren van het Sinterklaasfeest op school/de opvang?

Door elke dag een vakje af te strepen, kan je kind aftellen naar de dag(en) dat het feest is! De vraag ‘wanneer mag ik mijn schoen zetten‘ pareer je dus gemakkelijk door te verwijzen naar de kalender.

Gratis aftelkalender Sinterklaas 2020

De aftelkalender Sinterklaas was afgelopen jaren echt een hit. Dus heb ik ook een versie voor 2020 gemaakt. En dit is ‘m geworden.

sinterklaas aftelkalender 2020

Voor het eerst een liggend design, want er moesten drie dagen extra bij. Maar de kalender is net als vorige jaren zwart/wit en heeft hetzelfde stijltje, omdat ik zag dat deze zo leuk ingekleurd kan worden door kinderen. Zo kunnen ze hun Sinterklaas aftelkalender helemaal eigen maken.

Vind je de aftelkalender Sinterklaas leuk of heeft je kind ‘m helemaal mooi versierd? Laat het me even weten in een reactie of via social media als je tijd hebt, vind ik echt tof om te lezen en zien, want daar doe ik het voor!

De download van de printable is helemaal gratis. Klik op de link hieronder en print de aftelkalender zo vaak als je wilt.

Download Sinterklaas aftelkalender 2020

Hopelijk helpt het jou op weg naar een heel gezellige en relaxte Sinterklaas 2020!

Wil je nog meer leuks printen voor Sinterklaas, kijk dan even bij het verlanglijstje en cadeaupapier. Ook de raamtekening voor Sinterklaas was vorig jaar echt een succes!

En zoek je nog inspiratie voor schoencadeautjes of vijfdecember-cadeau’s, lees dan eens verder onder de categorie ‘speelgoedtips‘. Vooral deze houten huisjes-set, deze gave regenboogkleurige bouwtegels of het duurzame speelgoed van Green Toys maken mooie decembercadeau’s. Of klik meteen door naar de ultieme lijst cadeautips voor peuters en kleuters.

Weet jij al wat jouw kind in zijn of haar schoentje krijgt?

x Anniek

Het zou super zijn als weer méér mensen mijn gratis aftelkalender Sinterklaas kunnen gebruiken. Wil je dit bericht daarom delen of bewaren op Pinterest bijvoorbeeld? Veel dank voor je support!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Sinterklaas raamtekening met krijtstift maken: gratis printable sjabloon - minimixtape

  2. Pingback: Aftelkalenders Sinterklaas – Zininanders!

  3. Pingback: De leukste Sinterklaas Printables – 2020 – Kimsblogs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in aftelkalenders en beloningskaarten

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top