Connect with us

160 goede ideeën voor een schoencadeautje onder 5 euro

Speelgoedtips

160 goede ideeën voor een schoencadeautje onder 5 euro

Mag het al? Wel toch? Een beetje inspiratie en voorbereiding kan immers geen kwaad? En het is al bijna zo ver. Schoencadeautjes tijd! Nog een week of tweeënhalf en dan is de intocht al. Misschien schemert er wat enthousiasme door, haha. Ik heb er gewoon zin in, de eerste Sinterklaas die we zullen vieren met Lis. Maar goed, ik dwaal af. Jij kunt vast, net als ik, schoencadeautjes inspiratie gebruiken. Ik heb een aantal goede suggesties voor je.

Lees ook: hier vind je een gratis schoenzetkalender voor Sinterklaas.

160 schoencadeautjes

Bij een van mijn favoriete webshops Eerlijk Speelgoed, kwam ik een fijne lijst met ideeën voor een schoencadeautje tegen. Ze hebben er zelfs een speciale categorie voor aangemaakt in de shop. Dat maakt het uitzoeken van een klein cadeautje wel heel gemakkelijk. Je vindt er echt ontzettend veel fijne en eerlijke producten, onder de 5 euro. Uit de 160 suggesties zet ik mijn favoriete 10 ideeën op een rij.

10 ideeën voor een schoencadeautje onder 5 euro 

1. Houten ijsjes 

Deze houten ijsjes kocht ik vorig jaar zelf voor Lis. Okay, niet voor Sinterklaas, want dat vierden we toen nog niet. Maar ze zijn natuurlijk perfect als schoencadeautje! Welk kind houdt er nu niet van ijsjes, en dit is dan een fijne verantwoorde variant.

2. Caleidoscoop

Dit is zo’n bijna vergeten stukje speelgoed, net zoals een tol. Zonde eigenlijk, want een caleidoscoop is zo’n magisch ding! 

3. Pull back vliegtuigje

Met een vliegtuig en auto liefhebbend meisje kon zoiets natuurlijk niet ontbreken in de lijst haha. Een pull back autootje kende ik wel, maar dit vliegtuigje heeft hetzelfde mechanisme. Lijkt me een tof cadeautje voor in de schoen.

4. Setje van 6 houten lolly’s

Yep, dit schoencadeautje kost echt minder dan 5 euro! Deze houten lolly’s worden geleverd in een setje van 6 en zullen vast voor veel speelplezier zorgen.

5. Draaiplateau voor houten rails

In de eerste instantie wilde ik een setje houten rails noemen of extra bochten bijvoorbeeld. Maar toen zag ik dit draaiplateau. Hoe gaaf! Dat moet bij treinrailsbouwers vast in de smaak vallen.

6. Houten noppenpuzzel

Wanneer je kindje begint met puzzelen is een noppenpuzzel een aanrader. De stukjes zijn wat makkelijker vast te houden en te plaatsen dankzij de kleine knopjes. En bij een puzzel van hout is het niet zo heel erg als daar nog even op gekauwd wordt. 

7. Houten rups

Een klein cadeautjes voor de allerkleinsten, deze lieve houten schakelrups. Door de bewegende schakels krijgt de rups steeds een andere vorm. Een fijn klein speeltje wat ook ideaal is om onderweg mee te nemen, je gooit het zo even in je tas.

8. Schleich dieren

Heeft jouw kindje de verzameling al compleet? Als je kind ze leuk vindt, maakt een Schleich diertje een schoencadeautje wat zeker in de smaak zal vallen. Er zijn boerderijdieren, bosdieren en allerlei accessoires dus je kunt voorlopig vooruit met cadeautjes.

9. Houten muziekinstrument

Ik ben geen fan van speelgoed wat muziek maakt, maar speelgoed waarmee je kind zélf muziek maakt is wel heel leuk. En nog eens lekker leerzaam ook. Voor in de schoen kun je denken aan castagnettes, een ratel (maar ai, die produceert vast aardig wat decibellen), een bellenrammelaar, fluitje en ik zag ook een leuk dierentrommeltje.

10. Ecologische klei 

Houdt jouw kind ook zo van kleien? Hier is het echt een hit! Met deze veilige klei gemaakt van uitsluitend biologische materialen creëert je kindje vast de mooiste kunstwerken. De kleurtjes zijn alvast geweldig: geen schreeuwerig groen maar hip emerald bijvoorbeeld.

Hopelijk heb je iets aan deze 10 ideeën voor een schoencadeautje onder 5 euro. Op de website van Eerlijk Speelgoed kun je de andere 150 cadeautjes vinden.

En over schoen zetten gesproken: hier vind je een gratis aftelkalender Sinterklaas die alle opwinding rondom deze feestdag wat overzichtelijker maakt voor je kind.

Ben jij al bezig met voorbereidingen voor 5 december?

x Anniek

Wil je geen speelgoedtips of printables meer missen, volg mij dan op Facebook of Instagram. Ook op Pinterest deel ik veel inspiratie.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Nicole Orriëns

    9 november 2018 at 11:55

    Ik dacht al wat een boel zeg: 160. Maar het zijn er maar 10.

  2. Nicole Orriëns

    9 november 2018 at 11:57

    N.B. Leuk dat je een selectie hebt gemaakt uit die 160. Het was anders wat overweldigend veel ; )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top