Connect with us

Eerste verkleedfeest! Hier vond ik een prinsessenjurk voor Lis

Speelgoed

Eerste verkleedfeest! Hier vond ik een prinsessenjurk voor Lis

Ik wist dat het een kwestie van tijd zou zijn. Met een kindje op een kinderdagverblijf is het soort ‘de dag die je wist dat zou komen’. Verkleedfeest! En in ons geval: prinsessendag. In dit blog lees je welke prinsessenjurk Lis inmiddels in de kast heeft hangen en waar ik ze vandaan heb.

Verkleden? Mwah

Eerlijk, het was niet ons eerste verkleedfeestje. Al eens eerder mocht Lis verkleed, naar het carnaval op de peuterspeelzaal. Destijds was ze net een paar maandjes twee jaar, en prinsessen konden haar nog minder bekoren dan groente tijdens het avondeten. Net als echt verkleden trouwens, hoewel ze het bij de gastouder en op de peuterspeelzaal maar wat leuk vond om rokken aan te trekken. Daar bleef het verder wel bij: kroontjes, stafjes, verkleedpakken; allemaal niet interessant. 

De intrede van glitters

En toch… We zijn inmiddels een half jaartje verder. En zo heel stiekem, heel langzaamaan, doen roze, glitters en rokken/jurken hun intrede. Zonder dat te pushen, ze kiest het zelf. Ik hoef nog steeds niet aan te komen met ‘wauw je bent net een prinses’, want dat vind ze eerder niet dan wel leuk. Maar zo lang het p-woord niet valt, vindt ze glitters en roze echt heerlijk.

prinsessenjurk Elsa

Prinsessen verkleedfeest

Dus toen er op het kinderdagverblijf ‘prinsessendag’ was, was het tijd voor haar eerste glitteroutfit. Het toeval wil dat ik net voor de aankondiging van dat verkleedfeest benaderd werd door feestwinkel Vegaoo.nl. Een online walhalla met verkleedkleding in alle soorten en maten. Ik mocht een prinsessenjurk uitzoeken; de timing kon echt niet beter! 

prinsessen jurk meisje

Prinsessenjurk kiezen

Met zo veel mooie prinsessen verkleedkleding voor meisjes was kiezen nog een hele opgave. Unicorn outfit? Roze? Stiekem ook een jurk voor mezelf (twinnen is tenslotte winning 😛 )? Uiteindelijk koos ik voor twee jurken die er kwalitatief ook mooi uitzagen. Geen roze, maar wel met sterren en bloemen: twee van Lis’ ultieme favorieten.

Het bleken (officiële Disney) Elsa-jurken te zijn, maar dat zegt Lis dus nog niks. De ijsprinses-jurk heeft lange mouwen en een cape van sluierstof, versierd met sneeuwvlokken. De bloemenjurk heeft korte mouwen en voelt wat ‘zachter’, zonder de sluierstof. Voor kindjes die dingen al gauw niet lekker vinden zitten – guilty – erg fijn. Ook de accessoires bestel je gemakkelijk mee: kroontjes, stafjes, schoentjes, tasjes, handschoentjes, bloemenkransen. Prinsesjes-in-spee kunnen zich helemaal opdoffen!

Hoe vond ze het dan?

Prinsessen verkleedfeest-dag kwam. De prinsessenjurk met bloemen ging aan, over haar gewone kleding. Haren in een knot, kroontje wilde ze niet op. Wij foto’s maken als een malle, want wat was het leuk haar zo te zien! Echt poseren wilde ze niet – teveel aandacht. Maar de reacties die ze kreeg van andere mama’s in de gang op weg naar haar klas, vond ze toch wel erg leuk zag ik aan haar gezichtje. Missie geslaagd!

Houdt jouw kindje van verkleden?

x Anniek

Wil je geen blog meer missen, volg mij dan op Facebook of Instagram.

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

6 Comments

6 Comments

 1. Nathalie - Volgmama

  24 oktober 2018 at 11:08

  Wauw wat een leuke jurk! Mijn dochter is ook dol op verkleden. Ze hebben genoeg keus in die webshop.

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:16

   Bij mij kwam stiekem weer een klein meisje boven hoor bij het zien van die jurken hihi. Leuk dat je dochter dat ook zo leuk vindt!

 2. Daniëlla

  24 oktober 2018 at 22:38

  Wat een mooie jurk! Als kind vond ik verkleden wel oké, maar liever niet. Vond Carnaval dan ook echt verschrikkelijk (nog steeds trouwens) en ik hoop met heel mijn hart dat mijn dochtertje er ook niet veel mee heeft. En anders moet ik maar aan de slag voor een prinsessenjurk, want madam is dol op roze haha!

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 15:55

   Ik vond het toch wel tof haar zo te zien, maar vind het ook absoluut niet erg dat ze niet zo’n hysterisch prinsessentype is (nog niet?). En dat roze he, bizar toch hoe ze dat zelf bedenken ineens?! Carnaval vond en vind ik trouwens ook helemaal niks aan.

 3. ingrid

  25 oktober 2018 at 15:49

  wij hebben ons eigen bedrijf met verkleedartikelen dus onze meiden hebben keus genoeg

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 15:52

   Wauw dat moet echt geweldig zijn voor je kinderen! Vinden ze verkleden dan ook leuk?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoed

INSTAMIX

 • Verrast Ik was niet echt van de vakantieparken maar
 • Candy store Maar even serieus wie vindt boekwinkels ook
 • Printable nog maar een week of twee en dan
 • Superei 4 jaar geleden waren jouw armpjes om mijn
 • Kermisklantje Mama waarom gaat de zon onder? En waar
 • Not so white De witte wanden van Lis kamer

FACEBOOK

GRATIS SINTERKLAAS AFTELKALENDER

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top