Connect with us

Green Toys: je kind speelt naar hartelust en jij bent ecomama

Speelgoedtips

Green Toys: je kind speelt naar hartelust en jij bent ecomama

Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik een enorme fan ben van houten speelgoed. Maar vandaag toch een blog over plastic spul. Echter, niet zomaar. Na Biobuddi zet ik graag Green Toys in the spotlight. Dit merkt maakt stoere trucks, lieve theesetjes en ander leuk speelgoed – van gerecycled plastic!

Groen doen met speelgoed

Wat kan ik dit soort initiatieven goed waarderen. Zeker als het gaat om speelgoed, wat -eerlijk is eerlijk – gewoon ontzettend leuk is om te kopen voor je kind of als cadeautje.

En dat juist die aankoop ook milieubewuster kan, is toch geniaal!? Zo kun je die bewuste moeder uithangen, zonder concessies te doen.

Green Toys theeset

Green Toys maakt hun stoere speelgoed van, jawel, gerecyclede plastic melkflessen. Geweldig he! En wees gerust: helemaal veilig. Het wordt gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE), een van de veiligste en schoonste plasticsoorten. Bovendien zijn de producten vrij van BPA, PVC, ftalaten of coatings.

Zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede en recyclebare materialen en worden bedrukt met soja-inkt. Green Toys draagt zo echt een steentje bij aan een betere wereld.

Roze Green Toys truck van gerecycled plastic

Woeste trucks en lieve theesetjes

Natuurlijk tof dat het milieuvriendelijk is enzo, maar je wilt nog altijd wel leuk speelgoed voor je kind. Goed nieuws, met Green Toys hoef je geen concessies te doen.

Ik kende het merk van de stoere voertuigen die ze maken. Even online kijken leerde echter dat de collectie nog veel meer tof speelgoed van gerecycled plastic omvat. Green Toys maakt eigenlijk al het ‘standaard’ speelgoed wat kinderen leuk vinden.

Alle speelgoed-musthaves, maar dan milieuvriendelijk

Dat begint al bij de allerkleinsten; denk aan een bijtring of een stapeltoren. Er is een vormenstoof en fantastisch strandspeelgoed van gerecycled plastic. En natuurlijk de grote auto’s om lekker binnen of buiten mee te spelen, maar daarnaast ook een theesetje en een boerderij.

Zelf ben ik echt weg van de bloementuin, maar ik vraag me af of Lis hier niet al te groot voor is.

vrachtwagen speelgoed van gerecycled plastic

Speelgoed van gerecycled plastic

Gaaf en groen, ik zeg doen! Zo haal je wel heel makkelijk de ecomama in jezelf naar boven.

Kende jij Green Toys al, of heb je speelgoed van dit merk? Het ziet er prachtig uit, ik ben wel benieuwd naar speel-ervaringen!

x Anniek

Wil je geen blogs over leuk kinderspul missen, volg mij dan op Facebook, want daar deel ik alle artikelen. Je vindt me ook op Pinterest en Instagram.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

5 Comments

5 Comments

 1. Mirjam Hart

  22 oktober 2018 at 07:59

  Ja ik vind Green Toys ook zo mooi! Eli heeft al de duikboot maar vraagt nu al maanden om de brandweerauto. Ik denk dat de Sint hem wel meeneemt uit Spanje 😉

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:18

   Wat leuk om te horen! Ik ken het alleen van de plaatjes, maar het is dus écht zo mooi – naast het idee erachter dan. En ik zag al een aantal mooie suggesties bij jou voor een duurzame Sint 🙂

 2. Danielle

  24 oktober 2018 at 22:07

  Superleuk dit speelgoed inderdaad! In de conceptstore waar ik gewerkt heb, verkochten ze dit speelgoed van gerecycled plastic inderdaad ook en wij zijn daar ook fan van!

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:15

   Oeh dat klinkt als een leuke werkplek. Maar goed om te horen dat het er ook tof uit ziet, ik ken het alleen van de plaatjes maar vind het idee echt geweldig!

 3. Pingback: Zo maak je jouw badkamer kindvriendelijk - 9 handige tips - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top