Connect with us

Duurzaam speelgoed van gerecycled plastic (en het is gaaf!)

Speelgoedtips

Duurzaam speelgoed van gerecycled plastic (en het is gaaf!)

Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik enorm fan ben van houten speelgoed. Nu toch een blog over plastic spul. Maar niet zomaar. Green Toys maakt speelgoed van gerecycled plastic!

Groen doen met speelgoed

Wat kan ik dit soort initiatieven goed waarderen. Helemaal als het gaat om speelgoed, wat -eerlijk is eerlijk- gewoon ontzettend leuk is om te kopen voor je kind of als cadeautje. En dat juist die aankoop ook milieubewuster kan, is toch geniaal!?

Na Biobuddi zet ik daarom graag Green Toys in the spotlight. Dit merk produceert speelgoed van, jawel, gerecyclede plastic melkflessen. Geweldig he! En wees gerust: helemaal veilig. Het wordt gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE), een van de veiligste en schoonste plasticsoorten. Bovendien zijn de producten vrij van BPA, PVC, ftalaten of coatings.

Zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede en recyclebare materialen en worden bedrukt met soja-inkt. Green Toys draagt zo echt een steentje bij aan een betere wereld.

speelgoed van gerecycled plastic

Gaaf gerecycled plastic

Natuurlijk tof dat het milieuvriendelijk is enzo, maar je wilt nog altijd wel leuk speelgoed voor je kind. Goed nieuws, met Green Toys hoef je geen concessies te doen.

Ik kende het merk van de stoere voertuigen die ze maken. Even online kijken leerde echter dat de collectie nog veel meer tof speelgoed van gerecycled plastic omvat: Green Toys maakt eigenlijk al het ‘standaard’ speelgoed wat kinderen leuk vinden.

Dat begint al bij de allerkleinsten; denk aan een bijtring of een stapeltoren. Er is een vormenstoof en fantastisch strandspeelgoed van gerecycled plastic. En natuurlijk de grote auto’s om lekker binnen of buiten mee te spelen, maar daarnaast ook een theesetje en een boerderij.

theeset speelgoed gerecycled plastic

Gaaf en groen, ik zeg doen! Kende jij Green Toys al, of heb je speelgoed van dit merk? Het ziet er prachtig uit, ik ben wel benieuwd naar speel-ervaringen!

Bloggers met een groene missie

In september postte ik, samen met een aantal andere bloggers, over duurzaamheid als onderdeel van ‘Bloggers met een groene missie’. In dit artikel kun je teruglezen wat dit initiatief inhoudt. Via de Facebookpagina kun je alle blogs die we schreven rondom dit onderwerp teruglezen.

x Anniek

Wil je niks over onze reizen of blogs over ander leuk kinderspul missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

4 Comments

 1. Mirjam Hart

  22 oktober 2018 at 07:59

  Ja ik vind Green Toys ook zo mooi! Eli heeft al de duikboot maar vraagt nu al maanden om de brandweerauto. Ik denk dat de Sint hem wel meeneemt uit Spanje 😉

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:18

   Wat leuk om te horen! Ik ken het alleen van de plaatjes, maar het is dus écht zo mooi – naast het idee erachter dan. En ik zag al een aantal mooie suggesties bij jou voor een duurzame Sint 🙂

 2. Danielle

  24 oktober 2018 at 22:07

  Superleuk dit speelgoed inderdaad! In de conceptstore waar ik gewerkt heb, verkochten ze dit speelgoed van gerecycled plastic inderdaad ook en wij zijn daar ook fan van!

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:15

   Oeh dat klinkt als een leuke werkplek. Maar goed om te horen dat het er ook tof uit ziet, ik ken het alleen van de plaatjes maar vind het idee echt geweldig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

INSTAMIX

 • De liefste verjaardagswens van pretgeletterd Thank you for being a
 • ORDE Oepsie het is natuurlijk al even december en
 • SINT HAPPENS Dit plaatje is op Pinterest heel populair
 • Deze wilde ik toch graag met jullie delen Want met
 • LAATSTE KANS nog maar hl eventjes alleen vandaag kun

MIJN ETSY SHOP

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top