Connect with us

Duurzaam speelgoed van gerecycled plastic (en het is gaaf!)

Speelgoed

Duurzaam speelgoed van gerecycled plastic (en het is gaaf!)

Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik enorm fan ben van houten speelgoed. Nu toch een blog over plastic spul. Maar niet zomaar. Green Toys maakt speelgoed van gerecycled plastic!

Groen doen met speelgoed

Wat kan ik dit soort initiatieven goed waarderen. Helemaal als het gaat om speelgoed, wat -eerlijk is eerlijk- gewoon ontzettend leuk is om te kopen voor je kind of als cadeautje. En dat juist die aankoop ook milieubewuster kan, is toch geniaal!?

Na Biobuddi zet ik daarom graag Green Toys in the spotlight. Dit merk produceert speelgoed van, jawel, gerecyclede plastic melkflessen. Geweldig he! En wees gerust: helemaal veilig. Het wordt gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE), een van de veiligste en schoonste plasticsoorten. Bovendien zijn de producten vrij van BPA, PVC, ftalaten of coatings.

Zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede en recyclebare materialen en worden bedrukt met soja-inkt. Green Toys draagt zo echt een steentje bij aan een betere wereld.

speelgoed van gerecycled plastic

Gaaf gerecycled plastic

Natuurlijk tof dat het milieuvriendelijk is enzo, maar je wilt nog altijd wel leuk speelgoed voor je kind. Goed nieuws, met Green Toys hoef je geen concessies te doen.

Ik kende het merk van de stoere voertuigen die ze maken. Even online kijken leerde echter dat de collectie nog veel meer tof speelgoed van gerecycled plastic omvat: Green Toys maakt eigenlijk al het ‘standaard’ speelgoed wat kinderen leuk vinden.

Dat begint al bij de allerkleinsten; denk aan een bijtring of een stapeltoren. Er is een vormenstoof en fantastisch strandspeelgoed van gerecycled plastic. En natuurlijk de grote auto’s om lekker binnen of buiten mee te spelen, maar daarnaast ook een theesetje en een boerderij.

theeset speelgoed gerecycled plastic

Gaaf en groen, ik zeg doen! Kende jij Green Toys al, of heb je speelgoed van dit merk? Het ziet er prachtig uit, ik ben wel benieuwd naar speel-ervaringen!

Bloggers met een groene missie

In september postte ik, samen met een aantal andere bloggers, over duurzaamheid als onderdeel van ‘Bloggers met een groene missie’. In dit artikel kun je teruglezen wat dit initiatief inhoudt. Via de Facebookpagina kun je alle blogs die we schreven rondom dit onderwerp teruglezen.

x Anniek

Wil je niks over onze reizen of blogs over ander leuk kinderspul missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

4 Comments

4 Comments

 1. Mirjam Hart

  22 oktober 2018 at 07:59

  Ja ik vind Green Toys ook zo mooi! Eli heeft al de duikboot maar vraagt nu al maanden om de brandweerauto. Ik denk dat de Sint hem wel meeneemt uit Spanje 😉

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:18

   Wat leuk om te horen! Ik ken het alleen van de plaatjes, maar het is dus écht zo mooi – naast het idee erachter dan. En ik zag al een aantal mooie suggesties bij jou voor een duurzame Sint 🙂

 2. Danielle

  24 oktober 2018 at 22:07

  Superleuk dit speelgoed inderdaad! In de conceptstore waar ik gewerkt heb, verkochten ze dit speelgoed van gerecycled plastic inderdaad ook en wij zijn daar ook fan van!

  • Anniek

   25 oktober 2018 at 16:15

   Oeh dat klinkt als een leuke werkplek. Maar goed om te horen dat het er ook tof uit ziet, ik ken het alleen van de plaatjes maar vind het idee echt geweldig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoed

INSTAMIX

 • Superei 4 jaar geleden waren jouw armpjes om mijn
 • Printable nog maar een week of twee en dan
 • Candy store Maar even serieus wie vindt boekwinkels ook
 • Not so white De witte wanden van Lis kamer
 • Verrast Ik was niet echt van de vakantieparken maar
 • Kermisklantje Mama waarom gaat de zon onder? En waar

FACEBOOK

GRATIS SINTERKLAAS AFTELKALENDER

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top