Connect with us

Over dit vakantiepark met superspeeltuinen ben ik dus echt lyrisch 

Reizen

Over dit vakantiepark met superspeeltuinen ben ik dus echt lyrisch 

In het artikel over handige reis-app Breakzy noemde ik het al: we maakten onlangs een mini roadtrip. En ik zou nog delen waar we heen gingen. Nu dan: we reisden naar een magisch plekje nabij Parijs. Een plek waar je je ultiem kunt ontspannen, als familie. Het was… een vakantiepark. Maar niet zomaar een park, nee, over vakantiepark Village Nature ben ik echt lyrisch. Ik laat je zien waarom dit Center Parcs park ons zo verraste.

Oef, een vakantiepark?

Wij zijn niet per se vakantieparkgangers. Een verblijf op zo’n park staat toch in schril contrast met een overnachting onder de sterrenhemel in ons campertje aan een verlaten strand in Portugal, om even een voorbeeld te noemen. Toch is zo’n park voor een weekendje of week wel echt ontzettend relaxt. We verbleven nog nooit met zijn drietjes, altijd met familie. Daar kwam verandering in toen ik voor Reistipsmetkids.nl op pad mocht naar Village Nature. Een Center Parcs naast Parijs.

Anders dan alle andere vakantieparken 

Bij het zien van de eerste foto, van het zwembad, was ik eigenlijk al om. Dat zag er goed uit! Eenmaal bij de slagbomen van het park aangekomen, vielen we van de ene verbazing in de andere. Dit was van een compleet andere orde dan alle vakantieparken die ik tot noch toe bezocht had bij elkaar.

Ik schets een plaatje.

Met hout betimmerde villa’s en appartementen met groene beplanting op het dak. Een eigen meer, een promenade met onbijtbarren in hipster-stijl en geen suffe souvenirwinkels maar een hebberigmakende shop vol natuurproducten en houten speelgoed.

En waar de inrichting van de verblijven op een vakantiepark nogal eens oubollig kunnen zijn, was ons appartement voorzien van een hip en gloednieuw interieur. 

De vijf fantastische werelden van Village Nature 

Maar het wordt nog mooier, want dit was slechts de basis. Wij hebben ons drie dagen lang uitstekend vermaakt in de 5 werelden van Village Nature. Die werelden zijn Aqualagon (het zwemparadijs), BelleVie Farm (een boerderij met o.a. een kinderboerderij en binnenspeeltuin), Forest of Legends (een te gek speelterrein in het bos), Extraordinary Gardens (prachtig aangelegde tuinen) en Lakeside Promenade (de eerdergenoemde promenade).

Ondanks dat we maar twee nachten bleven hebben we alle werelden uitgebreid kunnen testen. Het is bijna onmogelijk te zeggen wat nu het leukst was. 

Superspeeltuinen en een superzwemparadijs

Zwemparadijs Agualagon was echt met recht een paradijs: in onder andere een golfslagbad, een water- en klimtoestel, peuterzwembad met glijbanen en zandbak, een spa, een immens buitenbad en verschillende glijbanen die ook manlief nog uitdaagden is hier echt voor iedereen iets te beleven.

BelleVie Farm heeft een fantastische binnenspeeltuin passend bij het thema: hier kunnen je kids in vrachtwagens klimmen, foam blokken transporteren, klauteren in en door de ‘melk-installatie’ en schieten met ballen uit de ballenbak. Daarnaast is een kinderboerderij en kun je pony rijden.

In Forest of Legends komen avonturen tot leven. Dit is niet zomaar een speeltuin met wat glijbanen en een schommel. Dit is zó inspirerend gemaakt dat de fantasie van je kind zeker geprikkeld wordt. Een klimtoren met netten en trappen, vormgegeven als een groot drakenei – dat soort dingen. Dat het speelterrein in het bos ligt, maakt het alleen maar magischer.

En er is nog meer in vakantiepark Village Nature

Dit zijn slechts drie van de vijf werelden, mijn volledige verslag met alle activiteiten kun je lezen in het blog over Village Nature voor Reistipsmetkids.nl. 

Ben je al overtuigd? Trek je agenda en boek je Village Nature verblijf hier.

De manier waarop dit park en vooral de speelterreinen aangelegd zijn, maakt dat ik er razend enthousiast over ben. Ik ben fan van houten speelgoed omdat het de fantasie prikkelt, en dat gevoel weet Village Nature te vangen in een vakantiepark. Het maakt dat je het gevoel hebt op avontuur te zijn en de wereld te ontdekken. Briljant als je het mij vraagt! Ik hoop zeker nog eens naar dit vakantiepark terug te keren.

Heb jij ook zo’n goede ervaring met een vakantiepark?

x Anniek

Wil je geen coole kids suggesties of printables meer missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of Pinterest.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

  1. Nicole Orriëns

    30 oktober 2018 at 11:56

    Als ik de foto’s zo bekijk kan ik me je enthousiasme heel goed voorstellen!

  2. Pingback: Gelijk even printen: de nieuwe ijsjes kleurplaat (gratis download) - minimixtape

  3. Pingback: Zelf muziek maken is heerlijk (en van deze houten instrumenten wordt je niet gek) - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top