Connect with us

Breakzy: fijne stopplekken vinden tijdens een autoreis met peuter

Reizen

Breakzy: fijne stopplekken vinden tijdens een autoreis met peuter

Wie mijn stories heeft gezien vorige week, zag dat wij een weekendje op pad waren. Voor Reistipsmetkids.nl mocht ik een vakantiepark reviewen. Daarover later meer. Dat park lag naast Parijs, dus: mini-roadtrip! Geen hysterisch lange afstand, maar met een (net zindelijke) peuter is het aantal stopplekken aanzienlijk hoger dan toen we met zijn tweetjes een stuk gingen rijden. Voor het vinden van fijne parkeerplekken onderweg heb ik een handige tip voor je: Breakzy.

Wapen in de strijd

Iedereen die een stuk rijdt met kids op de achterbank weet dat er met regelmaat – en soms vrij spontaan – een stopplek nodig is. Zeker in het buitenland kan het vinden van een fijne parkeerplek best een uitdaging zijn. Op de kilometerslange Franse autoroutes is het soms maar de vraag wanneer de volgende stopplek zich aandoet. In Spanje reden we deze zomer kílometers zonder een tankstation of zelfs maar lullig parkeerplekje tegen te komen. En soms is een vooruitziende blik (‘nog maar 10 minuten tot het stopplekje lieverd’) best handig/gewild/een redding – afhankelijk van de staat waarin je kind(eren) verkeren.

breakzy parkeerplekken vinden onderweg

De leukste stopplekken in Europa

Breakzy is je wapen in de strijd. De app en website laten je deze parkeerplekken gemakkelijk vinden. Het is een nieuw initiatief wat ik op het spoor kwam toen wij aan het roadtrippen waren deze zomer. Wij waren toen al op de terugweg, maar tijdens ons tripje richting Parijs kon ik de site goed testen.

De app voor Android is er al, die voor iOS is nog in ontwikkeling, maar de website werkt gelukkig prima op mobiel. Je kunt je route plannen, maar met Breakzy ontdek je ook direct de leukste stopplekken van Europa. Louche parkeerplekken kun je voortaan overslaan, vanaf nu weet jij de schone wc’s van To The Loo of die gave speeltuin in een paar klikken te vinden. Zo begint de vakantie al in de auto!

breakzy website

Je kunt op allerlei fijne zaken stopplekken filteren, zoals de aanwezigheid van verschoningsruimtes, speeltuinen of restaurants. Het werkt natuurlijk niet alleen voor een reis naar het buitenland. Heb je zoals wij familie aan de andere kant van Nederland, dan is een leuke stopplek onderweg soms ook geen overbodige luxe.

De routeplanner is met name fijn voor als je niet al te veel haast hebt en soms ook een stukje van de snelweg al wilt voor het maken van een stop.

Zo wordt een autoreis met kinderen een stuk makkelijker

Leuk vind ik dat Breakzy een goed uitgedacht concept heeft, zeker voor wie een autoreis met kinderen gaat maken. Via de website kun je een gratis spelletjespakket aanvragen. Ook is er een webshop waarin je bijvoorbeeld een ‘spelletjeszak’ kunt bestellen: een zak vol kleine cadeautjes om je koter zoet te houden op de achterbank. Het verrassingspakket is er voor kids in verschillende leeftijden en de cadeautjes worden voor je ingepakt – ideaal want als ouders heb je al genoeg te regelen voor je een autoreis met kinderen maakt.

Ik kan niet wachten tot onze volgende roadtrip en de verschijning van de Breakzy app voor iPhone. Ben je benieuwd? Test het zelf!

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

INSTAMIX

  • LAATSTE KANS  nog maar hl eventjes alleen vandaag kun
  • WINDRIEDAAGSE 3 dag drie van de winacties ter ere van
  • ORDE  Oepsie het is natuurlijk al even december en
  • SINT HAPPENS  Dit plaatje is op Pinterest heel populair
  • Birthday spam because I can  Heb je al meegedaan

FACEBOOK

GRATIS SINTERKLAAS AFTELKALENDER

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top