Connect with us

Dit heerlijke vakantiepark is gewoon in Nederland

Reizen

Dit heerlijke vakantiepark is gewoon in Nederland

Weet je nog dat ik bijna lyrisch schreef over het vakantiepark in Frankrijk waar wij geweest waren? Nu heb ik een locatie gevonden die hetzelfde enthousiasme losmaakt, maar waar je ook zo heenrijdt: de Leistert. Gewoon in ons eigen Nederland.

Verblijf op een vakantiepark..?

Ik schreef destijds dat wij niet per se vakantieparkgangers zijn. Vakantie betekent voor ons een roadtrip, met ons campertje. Of een bezoek aan het door ons zo geliefde Fuerteventura. Ik houd van ‘samen op ontdekking’ en ben een beetje allergisch voor ‘plastic’ vermaak, liever zie ik natuurlijke speeltuinen waarin je kind lekker uitgedaagd wordt en fantasie geen grenzen kent. Het bleek dat dat ook best kan samengaan met een verblijf op een vakantiepark.

De Leistert is een bungalowpark in Nederland met zo veel toffe faciliteiten dat je zelfs de grens van het park niet meer over hoeft. Ik viel met name voor de uitgebreide waterspeelzone die je kind op vele verschillende manieren uit zal dagen. Lees maar eens mee.

Yay, golfslagbad!

Ken je het nog, het golfslagbad? Ik wist niet dat het nog bestond, maar de Leistert heeft er een! Super vond ik dat vroeger als kind. Het golvende water bood zo veel plezier! Het bad in De Leistert loopt langzaam over van ondiep naar dieper water, dus kids van alle leeftijden kunnen lekker in de golven spelen. Extra pre: het bad is verwarmd.

Waterpret in een natuurlijke speelomgeving

Het golfslagbad is trouwens niet het enige wat voor waterpret zorgt, de Leistert beschikt over een compleet subtropisch waterparadijs. Natuurlijk kun je er zwemmen, glijden en lekker bubbelen, maar de waterspeeltuin met een heuse kronkelende rivier is een echte kindjesmagneet. Met touwbruggen, stapstenen en een mini-delta-parcours. Je kind(eren) kan er dammetjes bouwen, reuze-mikado spelen en in uitkijktorens klimmen.

De waterspeelzone houdt ook daar nog niet mee op, want er is tevens een roeivijver met dagstrand. Hier vind je zandbakken, waterpompen, een transportlijn met emmertjes, een watershooter, glijbanen, klimtorens en een trekvlot over het water. En nee, zelfs dit is nog steeds niet alles.

Lekker ravotten

Zijn je kinderen geen waterratten of wil je even wat anders dan water? De Leistert biedt net zoveel ‘droog’ vermaak. Buiten kunnen kinderen ravotten op een adventure sportveld met een stormbaan, bootcampbaan en kabelbaan, of laat ze crossen op de fietscrossbaan. Natuurlijk zijn er ook ‘gewone’ speeltuinen en bieden alle plekken vermaak voor kinderen van alle leeftijden.

Welcome to the jungle

Is het slecht weer, dan kunnen kinderen hun energie kwijt in de jungle. La Selva is een avontuurlijke binnenspeeltuin geïnspireerd op de jungle. Het is er een tikje donker gemaakt en de houten speeltoestellen en kruip-door-sluip-door-paadjes maken de fantasie helemaal compleet. Hier kunnen stoere ontdekkers hun hart ophalen.

de Leistert

Er is trouwens nog een tweede binnenspeeltuin, die aan het terras van een van de restaurants ligt. Hier vind je onder andere een evenwichtsparcour, klimstammen en wiebeltouwen, en een apart speelgedeelte voor kleinere kindjes.

Blijf slapen

Heb je zin in een overnachting, of een vakantie, om te genieten van al het leuks wat dit park te bieden heeft? Met safaritenten, glamping tenten, sfeervolle Leistert cabins en design bungalows wordt het nog moeilijk kiezen waarin je wilt slapen.
Ook kun je met je eigen tent of camper op het kampeerveld vol natuurlijke speeltoestellen kamperen. En wil je dat verblijf upgraden, kies dan voor een kampeerplek met privé sanitair. Dat is nog luxer dan het klinkt, want je beschikt dan zelfs over je eigen infrarood sauna!

Deze kan wel op het lijstje van de leukste vakantieparken in Nederland, niet?
En eerlijk is eerlijk, met kind(eren) is een verblijf op zo’n vakantiepark stiekem ontzettend relaxt.

Voor meer vakantiepret, check dit 19-delige knutselpakket wat je kind(eren) uren zoet houdt!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top