Connect with us

Gouden tip waarmee Cécile haar kids vermaakt op reis naar Italië (+printable!)

Printables

Gouden tip waarmee Cécile haar kids vermaakt op reis naar Italië (+printable!)

Een tijdje geleden ontving ik van Cécile een steengoede tip om ook oudere kids te entertainen tijdens een lange autoreis. En vandaag mag ik deze met jullie delen, inclusief gratis printable!

Eerder maakte ik de gratis auto bingo printable. Die is fantastisch, maar ik moet ook toegeven dat dit spelletje voor kids van een jaar of zes wat minder interessant wordt. Laat staan ouder. Daar had Cécile iets op gevonden.

Al jaren maakt zij ook een auto spelletje voor haar kinderen, maar wel met een extraatje.

auto bingo printable zes jaar en ouder

Zo maak je de autobingo voor 6 jaar en ouder

Ze neemt een muffin bakvorm en vult de vakjes met allerlei lekkers. Nootjes, droge koekjes, rozijnen… Kleine snacks die niet smelten. Vervolgens dekt ze elk vormpje apart en daarna de complete vorm af met aluminiumfolie.

Daar bovenop komt de autobingo tekening. Ze laat haar kinderen van alles zoeken onderweg: vrachtwagens, verkeersborden, bruggen, de mega herkenbare gele M. Van tevoren vult ze in hoeveel van ieder de kids moeten tellen, bijvoorbeeld 120 caravans, of 20 bruggen. Klaar voor de reis!

Eenmaal onderweg zijn de kinderen dus druk aan het zoeken en tellen. Ga maar na, het duurt best even voordat je 56 dezelfde verkeersborden tegen bent gekomen. Pas als het beoogde aantal bereikt is, mag het betreffende vakje met snacks opengemaakt worden.

Overigens kun je de autobingo op deze manier natuurlijk ook best voor jongere kinderen maken. Vul dan gewoon een lager aantal in en/of tel samen.

Geniale tip he? Het zoeken en tellen is al leuk, en de snacks in het vooruitzicht houden je kind betrokken bij het spel. Reken maar dat de achterbank voorlopig niet van zich laat horen.

auto bingo printable zes jaar en ouder

Deze auto bingo printable houdt 6+ kids zoet tijdens een lange autoreis

Geen zin om nu zelf aan het tekenen te gaan? Cecile tekent met regelmaat voor haar werk als interieurontwerper en stylist voor Creative Croissants. Ze heeft zelfs een eigen Etsy shop met tekeningen.

En het toffe is, ik mag de auto bingo tekening die zij maakte hier delen. Via de link hieronder kun je het bestand downloaden. Gratis en voor niks!

Voor deze printable auto bingo gebruik je het best een muffin bakvorm met 12 vakjes.

Download auto bingo voor zesjarigen

Heb je nou ook een zorgeloze autoreis door deze gouden tip? Het zou superleuk zijn als je het account van Creative Croissants op Instagram wat liefde geeft – in return.

Bedankt voor de gouden tip en het maken van de printable Cécile! En iedereen die met kinderen onderweg gaat: goede reis!

x Anniek

Volg me op Facebook om geen blog te missen. En op Pinterest deel ik meer (kinderkamer) inspiratie, op Instagram plaats ik eigen foto’s.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Printables

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top