Connect with us

Deze kerst raamtekening maak je super gemakkelijk zelf +gratis sjabloon

Decoratie

Deze kerst raamtekening maak je super gemakkelijk zelf +gratis sjabloon

Een jaar of drie geleden maakte ik mijn eerste kerst raamtekening. Dit jaar was het voor het eerst dat dochterlief de tekening ook kon maken. Erg leuk om te zien en om samen de ramen te versieren. Ons huis kreeg gelijk een gezellig sfeertje. En daarom vond ik het tijd om weer eens een nieuw sjabloon voor een kerst raamtekening te maken.

Wonderful kerst raamtekening

kerst raamtekening met krijtstift

Een van de moeders uit haar klas vertelde me dat tekenen of schrijven op andere materialen en ondergronden dan papier erg leerzaam is en de ontwikkeling van schrijf-skills bevordert. Een extra reden om je kind een krijtstift te geven en lekker op de ramen te laten kliederen.

Geen zorgen over je ramen trouwens, krijtstift poets je heel gemakkelijk weg met een stukje keukenpapier. Net zo makkelijk als het maken van een kerst raamtekening, met mijn sjabloon ;).

Gratis sjabloon voor de kerst raamtekening

Met een sjabloon is het maken van een raamtekening echt peanuts, want je hoeft de tekening alleen maar over te trekken.

kerst raamtekening sjabloon gratis

gratis sjabloon voor kerst raamtekening

Gratis sjabloon voor de kerst raamtekening

Met een sjabloon is het maken van een raamtekening echt peanuts, want je hoeft de tekening alleen maar over te trekken.

Het principe is simpel: klik op de link om het gratis sjabloon voor de kerst raamtekening te downloaden, print het uit en plak het tegen het raam. Het sjabloon is ontworpen op A4, dus je kunt het op een gewone printer afdrukken.

Wil je de raamtekening vanuit binnen kunnen lezen, plak het sjabloon dan buiten op de ruit met de print richting binnen. Andersom kan natuurlijk ook, dan kunnen de buren meegenieten van je raamtekening.

Kerst raamtekening ‘wonderful’

Zelf gebruik ik een edding krijtstift voor het maken van een raamtekening.

Nog meer printables voor Kerstmis

Kijk ook zeker even bij de andere printables voor kerst. Hier vind je het sjabloon voor de raamtekening die ik eerder maakte. Ook maakte ik een placemat/kleurplaat voor tijdens het kerstdiner, en hier vind je een 19-delig en herbruikbaar Kerstmis spelletjespakket – ideaal voor tijdens de kerstvakantie bijvoorbeeld!

Zoek je nog ideeën om te doen tijdens de kerstvakantie, bekijk dan de kerst bucketlist eens.

x Anniek

Tip: bewaar dit artikel, op Pinterest bijvoorbeeld. Volg me daar ook gelijk even voor nog veel meer inspiratie om met kinderen te doen.

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Kerstvakantie bucketlist: 30+ dingen om binnen te doen met kinderen tijdens de (langere) vakantie - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Decoratie

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top