Connect with us

Easy diy: kerst raamtekening maken (met gratis printable sjabloon!)

feestdagen

Easy diy: kerst raamtekening maken (met gratis printable sjabloon!)

Lis is er super enthousiast over (‘Mag het op de ramen blijven zitten mama? Niet weghalen he?’). Na het succes van de raamtekening voor Sinterklaas was het dus tijd voor een kerst variant. Het is ook zó leuk om ze te maken – zowel de sjablonen als de tekening op het raam zelf. Print het sjabloon en maak zelf ook in no time deze kerst raamtekening.

Kerst raamtekening printable

Een raamtekening maken ‘ontdekte’ ik zelf pas vorig jaar. Het leek me moeilijk, ik wist niet waar ik een krijtstift vandaan moest halen en meer van dat soort excuses hielden me aanvankelijk tegen.

Maar als decoratie voor de feestdagen is een raamtekening wel ontzettend leuk. Vroeger sprayden wij sneeuw op de ramen, dat gaf ook zo’n gezellig sfeertje.

Dus toen vatte ik het plan om op er een sjabloon voor te maken. Dat werd de raamtekening voor Sinterklaas. De beste man hebben we inmiddels uitgezwaaid en steeds meer huizen zijn gevuld met kerstbomen. Het is tijd voor kerst decoratie!

kerst raamtekening met krijtstift

Time to decorate

Ah december, met al je lichtjes en gezelligheid. Heerlijk. En met Lis erbij vind ik het leuk het gezellig te maken, voor haar. Zodat zij mee krijgt wat ik vroeger ook mee kreeg.

Dit jaar blijft de kerst decoratie bij ons echter redelijk beperkt, ik weet ook nog niet of er een boom komt. Hoe is dat bij jou, staat de boom al? En versier je het huis van top tot teen of houd je je in?

Gemakkelijke kerst decoratie

Wat wij in ieder geval wel hebben, zijn een aantal gezellige ramen, want daar tekende ik de kerst raamtekening op. Ik verbaasde me er wederom over hoe ontzettend makkelijk dit is. En hoe leuk het resultaat is!

Ik ben nog steeds een raamtekening-met-krijtstift-newbie, dus als ik dit kan, lukt jou het ook zeker.

kerst raamtekening sjabloon

kerst raamtekening met krijtstift maken

gratis sjabloon kerst raamtekening met krijtstift

Zo maak jij ook een kerst raamtekening:

  • Print het sjabloon uit, de gratis download vind je onderaan de pagina.
  • Het sjabloon bestaat uit 4 pagina’s. Plak ze met wat plakband tegen elkaar.
  • Plak het geheel tegen de ruit. Als je de raamtekening vanuit huis wilt zien, plak het sjabloon dan buiten tegen de ruit met de tekening naar binnen. Je maakt de tekening met krijtstift dan binnen. Wil je de raamtekening juist buiten laten zien, plak het sjabloon dan binnen tegen de ruit met de rekening naar buiten. Je maakt de tekening met krijtstift dan buiten. Ik koos voor de eerste optie want ik weet niet in hoeverre de krijtstift blijft zitten tijdens een regenbui…
  • Hangt het sjabloon? Tijd om te tekenen! Trek de lijnen over en… klaar is je kerst raamtekening met krijtstift!

Gratis sjabloon voor de kerst raamtekening met krijtstift

Hieronder kun je het sjabloon downloaden. Een krijtstift bestel je hier.

Download sjabloon kerst raamtekening

Nog meer kerst printables? Ik maakte ook een kerst kleurplaat voor tijdens het kerstdiner. Vorig jaar werd het ontwerp gebruikt als kerstkaart! Hier vind je ook nog 4 ontwerpen voor een menukaart voor het kerstdiner.

Voor de kerstvakantie print je het 19-delige Kerstmis spelletjespakket, zodat je kind(eren) eindeloos bezig zijn (het pakket is ook nog eens herbruikbaar!).

x Anniek

Mijn dank is groot als je dit artikel bewaart op Pinterest of deelt op Facebook! <3

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

More in feestdagen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top