Connect with us

Gezellig samen aftellen naar Kerstmis met de gratis kerst aftelkalender

aftelkalenders en beloningskaarten

Gezellig samen aftellen naar Kerstmis met de gratis kerst aftelkalender

De afgelopen jaren was de Sinterklaas aftelkalender echt een hit, maar een Kerstmis aftelkalender had ik nog helemaal niet gemaakt. Nu de behoefte aan kerst-gezelligheid groot is, leek het me ook gezellig om samen af te tellen naar de kerstdagen. Daarom: de gratis aftelkalender voor de kerstdagen.

‘Wanneer is het kerst?’ Markeer het op de aftelkalender Kerstmis

Traditioneel houden velen van ons zich aan de ‘regel’ dat de kerstboom pas in huis komt als Sinterklaas weer naar huis is. In dit gekke jaar is de behoefte aan gezelligheid echter groter dan ooit en ik zag dan ook al veel posts over kerstbomen en -decoratie op Instagram voorbij komen. Wellicht heb jij ook al een kerstboom in huis staan. Dat maakt het nog geen Kerstmis natuurlijk, maar dat kan voor kinderen best onduidelijk zijn. Wanneer is het nou eigenlijk kerst?

gratis printable aftelkalender kerst

Gratis aftelkalender Kerstmis 2020

Schep dus een beetje duidelijkheid in de vaak toch wel chaotische decembermaand met een aftelkalender voor Kerstmis. Je kunt erop aangeven welke dagen het Kerstmis is door de vakjes in te kleuren, te omlijnen of op een andere keer te markeren. Is er nog een decemberviering op school bijvoorbeeld, dan kun je die datum natuurlijk ook markeren.

De aftelkalender heeft expres een zwart/wit ontwerp, net zoals de Sinterklaas aftelkalender, omdat ik elke keer zie dat kindjes zich er zo lekker op uit kunnen leven qua creativiteit. Wij gingen aan de slag met glitterstiften, dat vond ik wel toepasselijk bij deze tijd van het jaar.

Download de kerst aftelkalender

Via de onderstaande link kun je de aftelkalender voor kerst gratis downloaden.

Download kerst aftelkalender

Tip: bewaar de Kerstmis aftelkalender op Pinterest, zodat je ‘m ook volgend jaar weer makkelijk terug kunt vinden.
En… Heb je het leuke inpakpapier voor kerst gespot op de foto? Houd mijn blog in de gaten, want ook dat komt binnenkort online als gratis printable. Je kunt Minimixtape volgen op Facebook, Instagram of Pinterest.

Zie ook: printable (en herbruikbaar!) Kerstmis-knutselpakket met maar liefst 19 spelletjes, ideaal voor in de kerstvakantie.

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in aftelkalenders en beloningskaarten

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top