Connect with us

Printable wintersportvakantie aftelkalender voor extra sneeuw(voor)pret!

aftelkalenders en beloningskaarten

Printable wintersportvakantie aftelkalender voor extra sneeuw(voor)pret!

‘Ski’s, ski’s, SKI’S!!’ was het antwoord van mijn dochter op de vraag wat ze voor haar verjaardag wilde. En toen we haar 21 december vertelden dat het nu winter was, rende ze hoopvol naar het raam: ‘Waar is de sneeuw dan?’ Ja, ons mini gezinslid heeft het wintersportgen geërfd. Lucky her, dat er een wintersportvakantie op de planning staat.

wintersport met dreumes in de sneeuw

Aftellen naar de sneeuw

Dat we op wintersportvakantie gaan, weet onze mini wel. Een skipak en de felbegeerde ski’s (van die plastic onderbind dingen) kreeg ze in november voor haar verjaardag. En wij hebben het natuurlijk al regelmatig over de reis.

Het is ook niet de eerste keer dat ze mee gaat, het wordt voor haar de vierde trip richting Alpen. Ik heb er ontzettend veel zin in, omdat dit jaar weer anders wordt dan de jaren ervoor, door haar ontwikkeling. Het eerste jaar wintersport met baby was natuurlijk vooral leuk voor onszelf. Maar vorig jaar konden we al lekker spelen in de sneeuw. Verlangend stond Lis toen bij de skiklassen te kijken. Toen zei ze echter nog ‘dat kan ik denk ik nog niet’ en nu is ze zeker van haar zaak: ze gaat skiën.

Maar omdat tijd nu eenmaal een vaag begrip is voor een driejarige, vond ik het tijd voor een nieuwe vakantie aftelkalender. In winterse sferen.

wintersport vakantie printable aftelkalender

De wintersportvakantie aftelkalender is hándig

Voor ons is het natuurlijk duidelijk wanneer we gaan. Voor een kind is het echter redelijk onbegrijpelijk. Aan tafel hebben we het wel eens over de reis en na de natte sneeuw van deze week hadden we ook een stuiterend kind. Zo’n wintersportvakantie aftelkalender was dus ook voor onszelf heel handig.

Zo kunnen we samen aftellen naar de sneeuw. Elke ochtend kleuren/krassen/strepen we een vakje af. We betrekken Lis op deze manier ook weer extra bij de reis. Zelf vindt ze het vooral leuk om de vakjes af te strepen, ik heb niet de illusie dat mijn kind nu direct snapt wat uren, dagen en weken inhouden ;).

Ga jij ook op wintersportvakantie met je kind? Misschien heb je nog iets aan deze artikelen:

wintersport aftelkalender

Download de printable wintersportvakantie aftelkalender

De wintersportvakantie aftelkalender voorzag ik van een print met bergen, sneeuwvlokken en ski’s. Helemaal in stijl dus. Ook deze printable aftelkalender is gratis. Download de pdf via de link, print ‘m en hang de kalender op.

Printable wintersportvakantie aftelkalender

Veel plezier met de sneeuw(voor)pret!

Vind je dit een leuke printable, dan zou ik het zeer op prijs stellen als je ‘m wilde delen, opslaan op Pinterest of iemand erop attent wilt maken. Ik vind het natuurlijk leuk als veel mensen gebruik gaan maken van mijn ontwerpen. Dankjewel!

x Anniek

Je kunt mij volgen op Facebook als je geen blogs wilt missen. En volg me ook op Pinterest, daar deel ik nog veel meer inspiratie.

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in aftelkalenders en beloningskaarten

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top