Connect with us

Plannen voor kids: printable maandplanner januari 2019

printable planners

Plannen voor kids: printable maandplanner januari 2019

Pff. Was december bij jou ook zo chaotisch? Opvangdagen die uitvielen, alle organisatie rondom feestdagen; ik bleef maar aan Lis uitleggen dat ‘vandaag geen gewone dag’ zou zijn. Nu het januari is, schakelen we weer een beetje terug naar een normaal ritme. Maar ik merkte dat er ook in deze maand alweer genoeg op de planning staat. En dat het soms lastig is om uit te leggen aan een kind van drie wat ‘over twee weken’ is. De december kalender kreeg dus een opvolger: een printable maandplanner januari 2019!

In januari gaan we weer normaal doen


Vorig jaar was de eerste printable van het jaar een weekplanner voor kinderen. Toen had ik die hang naar structuur dus ook. Met mij misschien vele mama’s? Het is ook best lekker om weer even gewoon te doen. Zeker qua doordeweekse feestdagen, want die vond ik nog wel het meest verwarrend. Bij ons vielen bijvoorbeeld de kerstdagen precies op de opvangdagen van Lis. Als rasechte chaos mom kwam ik daar pas achter toen het al ruim december was. Wisseldagen aanvragen was dus geen optie meer, maar het werk lag er nog wel. Oeps.

maandplanner januari 2019

Kids maandplanner met symbolen

Of je nu een structuurjunkie of chaos mom bent, tijd is een vaag begrip voor kinderen. Het is voor hen leuk om met een kalender enigszins inzichtelijk te maken hoe een week of maand er uit zal zien. Zeker als het een drukke maand is waarin veel gebeurd. En zeker als er een verjaardag op de planning staat.

Ook voor deze maand maakte ik een kids maandplanner met verschillende symbolen. Werken met symbolen is makkelijker dan schrijven voor je kind, de plaatjes zijn immers makkelijker te herkennen. Geef eventueel samen met je kind betekenis aan de symbolen. Ik maakte er een aantal verschillende van, want jouw maand ziet er vast anders uit dan de mijne :).

kind maandplanner januari 2019

Download de printable maandplanner januari 2019

Hier onder staat de download voor de maandplanner januari 2019. Print de kalender uit en hang ‘m op. Ik heb (weer) voor een gezellig stippenprintje gekozen, zodat-ie niet misstaat op je koelkast. De symbolen vind je op de tweede pagina van de pdf.

Download printable maandplanner januari

Ik heb het idee opgevat om elke maand een planner te maken. Als het goed is, kun je dus eind deze maand/begin volgende maand de volgende maandplanner verwachten. En mis je nog symbolen, laat het me dan zeker weten. Ik heb nu plaatjes gemaakt voor verjaardagen en opvang/schooldagen, maar je hebt vast nog wel iets anders handigs in gedachten.

Ik zou het super vinden als je deze printable maandplanner januari 2019 zou willen delen of pinnen. Op mijn Pinterest account vind je nog veel meer planners, beloningskaarten en andere printables, dus volg me daar ook even.

De weekplanner voor kinderen vind je hier. Ik maakte toen ook een weekplanner voor gezinnen.

Tot gauw!

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in printable planners

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top