Connect with us

Duidelijkheid is een toverwoord: printable dagplanner met symbolen

printable planners

Duidelijkheid is een toverwoord: printable dagplanner met symbolen

Een printable dagplanner stond al tijden op mijn ‘nog te ontwerpen’ lijstje. En deze week realiseerde ik me hoe handig zo’n planner kan zijn.
Met een dochter die gewend was aan een schoolritme nu 24/7 thuis terwijl de hoeveelheid activiteiten buitenshuis drastisch beperkt is én er ook (thuis)gewerkt moet worden, is een beetje nadenken over de invulling van de dag geen overbodige luxe – ook om te voorkomen dat de dagen alleen gevuld worden met iPad-tijd. En omdat we allemaal in ditzelfde schuitje zitten, deel ik de printable dagplanner graag met jou.

Een week, een dag, een uur…

Tijd is een ontzettend vaag begrip. Ik merk het regelmatig bij mijn vierjarige.

Sta ik weer uit te leggen dat een week bestaat uit dagen en dat twee daarvan weekend zijn. Of dat we om half vijf niet meer naar de speeltuin verderop in de wijk kunnen omdat die om vijf uur dicht gaat. Met vragende ogen kijkt ze me aan.

De gratis printable maandplanner hang ik hier dan ook trouw op, om zo langzaam het besef van dagen te laten doordringen. En ik maakte ook al eens verschillende weekplanners. Een dagplanner was er echter nog niet. Hoog tijd dus nu, want duidelijkheid is een toverwoord.

printable dagplanner voor kinderen

Printable dagplanner met symbolen

Op de dagplanner voor kinderen kun je zelf invullen hoe jullie dag eruit gaat zien. Ontbijten, aankleden, spelen, leren, lezen – vul maar in. Je kunt de klokken gebruiken om de tijd te visualiseren. Teken dan de wijzers van het juiste tijdstip. Je kunt de tijd er natuurlijk ook onder opschrijven – of beide doen.

Ik maakte er tevens een aantal symbolen bij: voor eten, (buiten)spelen, tandenpoetsen, wassen, klusjes, lezen, leren, gamen en nog veel meer. Door middel van de afbeeldingen maak je de dag ook overzichtelijk voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Plaatjes helpen!

confetti printable dagplanner voor kinderen

Ik maakte twee versies van deze dagplanner met symbolen: een met jungle print zoals de op de eerste foto en een met vrolijke confetti print. De dagplanner vind je via onderstaande link naar de shop. Je download het bestand voor een euro en kun het dan zo vaak printen als je wilt.

DOWNLOAD confetti dagplanner voor kinderen

DOWNLOAD jungle dagplanner voor kinderen

Ik schreef al dat we nu in hetzelfde schuitje zitten. En dat ik de dagplanner graag voor je beschikbaar maak. Daarom heb ik ook een gratis versie gemaakt. Dit is de confetti dagplanner zonder symbolen. Je download deze printable dagplanner voor kinderen zonder symbolen hier.

Hopelijk kun je de dagplanner goed gebruiken! Ik zou het gaaf vinden als je dit blog wilt delen met andere ouders – of dat nu online of offline is. Alvast bedankt!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in printable planners

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top