Connect with us

7 mooiste herinneringen aan onze camperreis in de zelfgebouwde camper

Reizen

7 mooiste herinneringen aan onze camperreis in de zelfgebouwde camper

Het was niet onze eerste lange reis, we brachten al een aantal keer eerder een maand door in het buitenland, ook met Lis. Maar het was zeker de meest bijzondere. Na ruim 7 weken reizen hebben we natuurlijk mooie momenten genoeg meegemaakt. Meer dan 7000 km lang beleefden, ervoeren, leerden en maakten we mee. In de tweewekelijkse reisverslagen deelde ik al een hoop belevenissen. Wat is ons nu het meeste bijgebleven van de camperreis?

1. Wildkamperen

De mogelijkheid om te kunnen wildkamperen was een van de redenen dat we naar Portugal wilden. En wauw, wat een ervaring was het. Het vrije gevoel, het zelfvoorzienend zijn. De ochtenden dat we aan/dichtbij het strand wakker werden en ik na een kop koffie lekker met Lis in het zand kon spelen waren onbetaalbaar.

camperreis portugal strand

camperreis portugal zelfgebouwde camper

2. Verzamelen

Ein-de-loos schelpen en stenen verzamelen, ik vond het zó gezellig. Uren hebben we samen over het strand gestruind om eigenlijk alles wat ook maar leek op schelp of steen in Lis’ emmertje te stoppen. De strategie om alleen maar uit te zoeken wat écht mooi was, ging er nog niet in. ‘Ik vind ze allemaal mooi!’ of ‘Deze vind ik ook echt heel bijzonder’ kreeg ik steevast te horen. Op het strand bij Peniche vonden we voor het eerst – naar mijn mening – echt bijzondere schelpen. Het was zo leuk haar gezichtje te zien bij mijn enthousiasme.

3. Toeristische driftbui

Hoewel Lis er met 2,5 jaar de leeftijd voor heeft, blijven driftbuien ons (nog?) redelijk bespaard. Slechts eenmaal in de zoveel tijd is het raak. En daar koos ze precies een toeristische trekpleister voor uit: Palacio da Pena bij Sintra.

Wij wilden het paleis bezoeken, nouja de paleistuin. Bij de entree bleek dat de wandeling ernaartoe kort maar vrij steil zou zijn. Er stonden daarom groene busjes klaar. Met een dikke rij wachtenden ervoor natuurlijk, dus wij besloten te lopen. We vertelden Lis dat we misschien op de terugweg wel met de bus konden.

Dit was de ‘boosdoener’.

Hoe dichter we bij het paleis kwamen, hoe ongeduriger Lis werd. Met klimmen op torens en een versnapering konden we haar nog even ‘paaien’. Tot het moment supreme: een driftige peuter op de grond. Ja, net als in die reclame.

Ik hoefde er niet naast te gaan liggen gelukkig, het was met een minuutje weer over. En naderhand kon ze vertellen waar het nu eigenlijk om ging: onze autofan had haar zinnen gezet op een ritje in de groene bus. Haha!

4. Sevilla

Beide kijken we met ontzettend veel plezier terug op ons bezoek aan Sevilla. De stad lag op onze route, dus een stop was soort logisch. Alhoewel het niet ons eerste bezoek aan de stad was, waren we er wel voor het eerst als gezin. En ik denk dat vooral dat feit het voor ons bijzonder maakte. Ons eerdere bezoek vond plaats aan de vooravond van een periode van ivf-behandelingen. Om nu samen met ons wereldwondertje hier te kunnen zijn was dus onbetaalbaar.

sevilla met kinderen camperreis

5. Camperlife

Het allermooist was eigenlijk gewoon de bus. Natuurlijk vooral omdat manlief ‘m zelf gebouwd heeft en het dus al voor vertrek een speciaal vervoersmiddel was. Het is ons huisje. Wat ook nog eens steeds gezelliger werd naarmate we er langer in doorbrachten.

Samen met Lis stickers (lichtgevende sterren, off course) plakken, lampjes ophangen, nepplanten toevoegen. Souvenirs een plekje geven. Samen slapen en wakker worden zo dicht bij elkaar. Eten koken in de bus. En een van de leukste dingen: rijden, met z’n drietjes op een rij.

6. Moeder-dochter-momentjes tijdens de trip

Omdat er natuurlijk ook gewerkt moest worden, waren er regelmatig vader-dochter en moeder-dochter-momenten. En tijdens de reis waren die extra speciaal. Het is dan echt even samen de wereld ontdekken. Samen Portugese taartjes eten. Wandelen door een klein dorpje en een beetje struinen, ergens een winkel induiken. Samen naar weer een nieuwe speeltuin, of een zwembad. Maar een van de mooiste momenten is wel de volgende.

Manlief had een werk-issue en een deadline waardoor we een stop maakten op een minder dan noemenswaardige plek. Op Google Maps dacht ik een park te zien en ik besloot er met Lis heen te wandelen. Het bleek net zo interessant als het plaatsje zelf. Maar ‘hoera!’ voor kinderlijke verbeeldingskracht. Lis zag een trap en we hebben er een uur lang gespeeld alsof we naar de badkamer klommen, er moesten tanden gepoetst worden en dan renden we weer naar beneden. Tevreden met niets. Love it.

Helemaal geen bijzondere plek, maar hier heb ik me toch zo vermaakt met Lis!

7. ‘Heb je lekker gespeeld’

In de categorie ‘ik hoor mezelf praten’: op een dag kwam ik na een surfsessie weer het strand opgelopen. Een blij meisje rende me tegemoet, en spontaan vroeg ze me met haar lieve stemmetje ‘Heb je lekker gespeeld?’. Aanvankelijk dacht ik dat manlief had gezegd dat het leuk zou zijn als ze dat aan mij zou vragen, maar ze had het echt zelf bedacht. Ik vond het zó aandoenlijk lief!

Ahhh nu ik dit blog zo schrijf, wil ik weer zo graag terug!

Ben je benieuwd naar onze reizen? Hier lees je de reisverslagen terug.

Fotoverslag week 2

Fotoverslag week 4

Fotoverslag week 6

Fotoverslag terugreis

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

 1. Marcella

  21 augustus 2018 at 14:40

  Wat een onwijs tof avontuur, op pad met je eigen camper! Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  • Anniek

   28 augustus 2018 at 09:27

   Het was echt een reis om nooit te vergeten inderdaad 🙂

 2. Pingback: Welk peuterbed hebben we gekozen? - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

INSTAMIX

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Hi, ik ben Anniek! Op minimixtape.nl help ik jou om altijd met de origineelste (duurzame/houten) speelgoed en verrassendste traktaties voor de dag te komen – zonder veel gedoe.

Meer over mij

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top