Connect with us

Fotoverslag reizen in een zelfgebouwde camper – 6 weken onderweg

Reizen

Fotoverslag reizen in een zelfgebouwde camper – 6 weken onderweg

6 weken onderweg, het is weer hoog tijd voor een update! We reisden deze twee weken weer verder door Portugal in onze camper. Eindelijk waren er die perfecte surfdagen waar we op gehoopt hadden. Maar we hadden ook een dipje. In dit blog ons fotoverslag van week 5 en 6 van de reis in onze zelfgebouwde camper. Lees je mee?

Reizen met camper in Portugal

Portugal is echt een perfect land om met camper te reizen. Met name omdat er zo veel plekken zijn waar je gratis kunt staan. Niet al deze parkeerplekken zijn even spectaculair hoor – we staan niet elke avond recht aan het strand en zonder andere kampeerders naar de zonsondergang te kijken ofzo. Maar het gevoel van kamperen in de natuur en/of zelfvoorzienend te zijn is echt goud waard. Ons zonnepaneel en het mobiele toilet zijn geniale aankopen!

Lees ook: 4 weken onderweg

camperreis portugal zelfgebouwde camper

Zonsondergang kijken vanuit de camper, vanaf een gratis overnachtingsplek aan het strand.

Wat hebben we gedaan?

In vergelijking met week drie en vier kunnen we de afgelopen 2 weken bijna saai noemen. We zijn namelijk maar op twee plekken geweest. In Ericeira en in Peniche. Ja, daar hebben we echt twee weken over gedaan!

Voor ons was dit namelijk allesbehalve saai. Dit waren twee plaatsen waar we heel graag wilden zijn, met reden: surfen. Dat is dan ook hoofdzakelijk wat we hebben gedaan.

Na een dag of 6 achter elkaar in de golven gelegen te hebben, namen we even een break. We bezochten het karakteristieke oude stadje Obidos en Nazaré ‘home of the biggest waves’.

camperreis portugal nazare

Nazaré, home of the biggest waves. Alleen niet toen wij er waren, geen golf te bekennen haha!

camperreis portugal obidos met kind

Het ontzettend karakteristieke plaatsje Obidos.

Surfen en stranden in Ericeira en Peniche

Het weer zat ons afgelopen twee weken wederom niet echt mee. We hadden al veel bewolking te pakken gedurende de eerste vier weken van de reis, nu waaide het in Ericeira enorm en in Peniche was de zee uiteindelijk bijna flat. Toch hebben we een aantal prachtige surfdagen gehad.

In Ericeira waren we graag en vaak bij Foz do Lizandro. Een gezellig surfstrand met heerlijke strandtenten. Ook Praia São Julião, een tip van Karlien van Reistipsmetkids.nl, was een fijn strand, waar we ook eens overnacht hebben. Manlief waagde zich er in de golven en had een uitstekende tijd, maar de condities waren mij wat te heftig.camperreis portugal strand camperreis portugal surfen foz do lizandro

In en bij Peniche zijn ontzettend veel surfstranden te vinden, waaronder het bekende Supertubos. Wij hebben daar, ook vorig jaar tijdens onze maand in Peniche, nooit gesurft: steeds plat. Onze favoriete stek is toch wel Baleal met zijn ’twee zeeën’, aldus Lis (dit plekje bestaat uit twee stranden die elk in een andere richting liggen. Er loopt een weg tussen, vandaar haar uitdrukking). Een surfstrand met een relaxte sfeer, gezellige strandtenten en over het algemeen heerlijke golven.

Een dipje

Eerlijk is eerlijk: we hadden ook een dip. Onze tweejarige maakte het een aantal dagen vrij bont met inslapen. Na het in bed leggen trok ze van alles uit de kast om maar om onze aandacht te vragen. In zo’n kleine ruimte is dat niet te negeren. En met werk wat wel gedaan moest worden, waren die kortere avonden super onhandig. We hadden er dus al gauw genoeg van.

We besloten daarom een aantal nachten in een Airbnb appartement te slapen. Dat zorgde voor rust. Op slechts 100 meter van ons favoriete strand in Baleal was het een fijn plekje om een aantal dagen op te laden.Booking.com

Reizen is ook rekening houden met elkaar. Soms zijn verwachtingen of wensen verschillend. En natuurlijk willen we ook de wensen van ons mini-mensje niet vergeten. Ze mag dan nog maar 2,5 zijn, we proberen haar actief bij de reis te betrekken en laten haar soms kiezen. Dat gaat over boodschappen (bijvoorbeeld fruit uitzoeken), maar soms ook plekken of activiteiten.

In Peniche overnachtten we bijvoorbeeld afwisselend op de gratis parkeerplek bij de vuurtoren en een spotgoedkope camperplek in het stadje. We lieten haar eens een avond kiezen waar ze wilde slapen (ook omdat we wisten dat ze het bij de vuurtoren niet leuk vond).

camperreis portugal surfen baleal

Als ik de golven in wil, roept Lis standaard ‘ik eerst’ en ben ik mijn surfplank even kwijt aan dit tafereel 🙂

Onze dreumes in de camper

Afgezien van de paar dagen met inslaapproblemen, bevalt het lange reizen met kind in de camper ontzettend goed. Ik verbaas me dagelijks over hoe wijs ons meisje in zo’n korte tijd geworden is. Ze lijkt wel centimeters gegroeid, zowel innerlijk als uiterlijk. We zitten in een soort vervroegde waarom-fase; de vragen ‘wat is dat nou?’, ‘wat doet mama/papa nou?’ of ‘wat doet dat beestje/die meneer/ xxx nou?’ staan op repeat.

We zijn natuurlijk ook enorm trots dat ze het zo goed doet. Door haar bij de reis te betrekken en veel te vertellen merken we dat ze vrijwel moeiteloos met ons meereist. Ook als flexibiliteit gevraagd wordt (als manlief om kwart voor 7 nog even snel een gasfles moet scoren omdat deze leeg blijkt en er dus niet gekookt kan worden. Ik schreef al dat plannen niet ons sterkste punt is.).

En inmiddels past het wetsuit dat ze bij haar geboorte kreeg als gegoten. We hebben er al veel plezier van gehad, omdat het haar warmer houdt dan het UV-pakje. De zee is vrij koud (tot voor kort had ik echt koude voeten tijdens een surfsessie) en in combinatie met wind en de matige temperaturen is een wetsuit echt fijner. Een aanrader dus als je naar een niet al te warme bestemming gaat.

Nog iets leuks: als gastblogger voor Reistipsmetkids.nl mocht ik samen met manlief en dochter een pretpark in de Algarve testen. Benieuwd welk park dat was? Dat lees je in dit blog, samen met nog 4 andere tips voor een camperreis Algarve met kind.

Wil je nog meer foto’s en verhalen zien, kijk dan eens op Instagram. Via mijn account @minimixtape_printables komt al redelijk wat voorbij, maar wil je echt meer volgen, zoek ons dan op @all_aboard_3.

Tot snel!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

In dit artikel staan affiliate links. Koop je iets via een van deze links, dan ontvang ik daarvan een percentage. Jij hoeft er verder niets voor te doen en ik heb geen inzage in je bestelling. Ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets (maakt niet uit wat) via zo’n link bestellen.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top