Connect with us

Fotoverslag reizen in een zelfgebouwde camper – 4 weken onderweg

Reizen

Fotoverslag reizen in een zelfgebouwde camper – 4 weken onderweg

4 weken onderweg zijn we. Het voelt als forever en toch ook alsof we pas net aan ons avontuur beginnen. Als ik erop terugkijk, lijkt het alsof we de eerste twee weken vooral kilometers gemaakt hebben, en de afgelopen twee weken juist heel veel ervaringen rijker zijn geworden.

Onze reisroute in Portugal

In de tweede week kwamen we al aan in Portugal, en daar zijn we nog steeds. We reisden langs de kust in de Algarve, van zuid naar west, en trokken langs de westkust omhoog. We hebben alle grote steden (Albufeira, Faro en Lissabon) overgeslagen: geen zin in. We hadden dan ook een ander doel met deze trip: lekker veel surfen! Dus deden we plekken aan als Sagres, Beliche, Amado en Arrifana. Uiteindelijk verlieten we de Algarve om door te reizen richting een van onze doelbestemmingen, Ericeira.

Wat hebben we gedaan?

Ik moet nu al foto’s terugkijken om te zien wat we allemaal gedaan hebben. We maken elke dag zo veel herinneringen!
We hebben op veel plekken wild gekampeerd, kwamen per toeval op een van de beste campings van de Algarve terecht, spendeerden twee nachten in een geweldig surf house, zwommen in zwembaden, doken de zee in om te golfsurfen, ontdekten riviertjes, deden dagen zonder douche, ontmoetten inspirerende andere reizigers, bezochten een pretpark, bezochten een toeristische trekpleister, zaten vaak op het strand, kwamen aan bij een van onze geplande en gedroomde stops, aten ijs en zagen de zon veel minder dan we gehoopt hadden.

picknicken tijdens camperreis portugal met kind-2

Lekker picknicken bij ’the van’.

algarve met kind camperreis portugal-2

Genoeg spectaculaire uitzichten en stranden in de Algarve.

endless summer surf house aljezur arrifana

‘Endless summer surfhouse’ – wat een plaatje he? Wij hadden een familiekamer met eigen badkamer in dit hostel. Perfect!

surf house aljezur arrifana portugal

Heerlijk relaxen bij het mooie zwembad van het ontzettend fijn ingerichte Endless Summer Surfhouse.

surfen portugal reizen zelfgebouwde camper

Het prachtige strand bij Arrifana.

Leven in een kleine camper = plannen

Na vier weken in ons zelfgebouwde huisje op wielen kunnen we wel zeggen dat we er behoorlijk ‘in zitten’. Dat wil zeggen, we beginnen de routine die bij zo’n kleine camper hoort te kennen. En eerlijk is eerlijk, we vinden het soms best lastig. Met name in combinatie met werk. Zouden we vakantie vieren, dan zou er niks aan de hand zijn.
Een kleine camper betekent namelijk dat er niet veel ruimte voor boodschappen, water en vuil water is en dat het mobiele toilet ook niet langer dan twee dagen mee gaat. Veel van de taken die bij reizen in een camper horen moeten we dus vaak uitvoeren. Naast dat dit tijd kost, moeten we het ook goed plannen. En laat dat nou niet onze sterkste kant zijn…

We zijn er al een paar keer mee tegen de lamp gelopen. Zo werden we op een relaxte zondagmorgen langzaam wakker op een prachtig gratis plekje bij zee. Het weer zat mee en we verheugden ons op spelen in het water met Lis.

Totdat bleek dat het toilet vol zat, Lis vervolgens een ongelukje had op de bekleding van de bank, onze waszak daarmee ineens compleet overstroomde, we niet voldoende water meer bleken te hebben en ook de afwas niet konden doen omdat de vuilwatertank vol zat. Dag-dag relaxte zondagmorgen, we konden gelijk aan de bak.

Overigens was dit niet de enige keer dat we in zo’n situatie zaten – we zijn nogal hardleers wanneer het op plannen aankomt… :/

laundry lounge sagres tip

Heb je je was ooit op zo’n hippe plek gedaan? Per toeval ontdekten we de gloednieuwe Laundry Lounge in Sagres. Een aanrader!

‘Als ik later groot ben…’

(Zo veel plezier van dit UV-pakje van Beach Bandits trouwens! Gaat al voor het tweede jaar mee en het scheelt een hoop ongerust maken en zonnebrand smeren.)

Lis helpt wel even met waxen.

Reizen en werken in een camper

Het is niet voor niets wat stiller op mijn blog en social media. Door het reizen, de bovengenoemde inspanningen die een kleine camper vraagt en de inspanningen die een tweejarige vraagt, is het soms best lastig de werkuren te maken. Zeker omdat manlief en ik allebei werken tijdens deze trip. Natuurlijk is het soms balen te moeten werken en niet lekker vakantie te kunnen vieren. Maar het werk is ook datgene wat deze trip mogelijk maakt.

Het is ontzettend fijn dat data nu in de hele EU gebruikt mag worden. De 2GB van onze abonnementen bleek echter al snel veeeel te weinig. Vorig jaar in Noorwegen redden we het daarmee wel, maar hier kunnen we toch veel minder wifi gebruiken. En laat dat nu precies zijn waar we als ‘digital nomad wannabees‘ écht niet zonder kunnen. Daarom hebben we nu een eigen router met 4G netwerk in de camper. Pretty fly, non?

Even toeristisch doen en het te gekke Palacio da Pena bij Sintra bezoeken.

This never gets old.

Hoe vindt Lis het in de camper?

Allemaal heel leuk natuurlijk hoe wij het vinden, maar we reizen ook nog met een kleintje. En je vraagt je misschien wel af hoe zij onze reis ervaart? We zijn gelukkig gezegend met een rustig en reislustig meisje. We hebben al wat mooie reizen met haar gemaakt (lees ook: reizen voor Lis 1 jaar was, wintersport met een 2-jarige of waarom een camperreis met kind zo leuk is).
We merken dat ze het reizen in de camper heel leuk vindt, op dagen dat we nergens heen gaan vraagt ze ons zelfs wel eens of we weer gaan rijden. Het is ook echt haar veilige plekje en ze speelt er graag. Achterin op de bank of voorin op ‘mama’s plekje’.
Voor een 2,5-jarige heeft ze ook veel geduld. Ze moet soms echt even wachten als papa en mama eerst de dekens op moeten ruimen, dan haar matras, vervolgens haar bed af moeten breken, dat opruimen en ons bed weer in moeten schuiven om iets voor haar eronder vandaan te kunnen pakken. Tuurlijk, ze is 2,5 dus dat geduld is ook wel eens op :), maar over het algemeen hebben we weinig strijd.

zoo marine portugal tijdens onze camperreis

Als gastblogger voor Reistips met kids mochten we Zoo Marine Portugal bezoeken. Binnenkort meer daarover op reistipsmetkids.nl.

zoo marine portugal met peuter

Niet de dolfijnen maar dit was een hoogtepunt voor Lis: zeester aanraken.

Boardriders in Ericeira, een ontzettend coole winkel met roterende surfboards aan het plafond. Tijd voor wat ‘souvenir shopping’ :D.

Wil je nog meer foto’s en verhalen zien, kijk dan eens op Instagram. Via mijn account komt al redelijk wat voorbij, maar wil je echt meer volgen, zoek ons dan op @all_aboard_3.

Tot snel!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

In dit artikel staan affiliate links. Koop je iets via een van deze links, dan ontvang ik daarvan een percentage. Jij hoeft er verder niets voor te doen en ik heb geen inzage in je bestelling. Ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets (maakt niet uit wat) via zo’n link bestellen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Fotoverslag reizen in een zelfgebouwde camper - 6 weken onderweg - minimixtape

  2. Pingback: 7 mooiste herinneringen aan onze camperreis in de zelfgebouwde camper - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top