Connect with us

Over locatie onafhankelijk werken en digital nomad wannabees

Momlife

Over locatie onafhankelijk werken en digital nomad wannabees

In het artikel ‘Wie is de mama achter Minimixtape‘ schreef ik over locatie onafhankelijk werken. Dat concept werd realiteit toen ik, net als mijn man, zelfstandig ondernemer werd. Ineens konden we beide ons werk in principe overal doen. Dat betekende vrijheid, heel veel vrijheid.

Voor langere tijd naar het buitenland

Tijdens mijn studie ging ik voor het eerst voor langere tijd naar het buitenland. Zes maanden woonde ik in Zweden. Het was een vrij spontane actie, ik heb niet van jongs af aan de droom gehad om in het buitenland te studeren of veel te reizen. De trip pakte fantastisch uit en ik had een heerlijke tijd. Dit was voor herhaling vatbaar.

Maar toen kwam het afstuderen. De startersfunctie. De eerste ‘echte’ baan. Reizen was beperkt tot de vakantiedagen. We maakten heerlijke trips, daar niet van. Thailand. Amerika. Een roadtrip door Europa. De droom om nog eens voor een paar maanden naar het buitenland te vertrekken verdween naar de achtergrond.

Maar weg ging-ie niet.

Work anywhere

Toen we dus ineens beide ondernemer werden, lag de wereld open. Onze opdrachten kunnen we vanuit huis doen. Maar evengoed vanuit een koffiebar, flexwerkplex of ja, eigenlijk overal waar wifi is. Die koffiebar bij ons om de hoek kon dus net zo goed een strandtent op een toffe bestemming zijn. Oftwel, locatie onafhankelijk werken. En zo kwamen we op het idee om te gaan werken vanuit het buitenland.

locatie onafhankelijk werken berlijn

Digital nomad wannabees

In november 2014 smeedden we onze eerste plannen. We wilden weleens werken vanuit een wereldstad, zoals Berlijn. We waren er ooit al eens geweest voor een citytrip en het leek ons een fantastische stad om te wonen. Bovendien waren de huren daar te overzien, wat niet onbelangrijk was aangezien we nog wel ons koophuis hielden.

We waren dus een soort digital nomad wannabees, want meteen vertrekken en alles achterlaten, dat wilden we niet.

Van wereldstad naar werken in de zon

De maand Berlijn beviel zo goed, dat we op de laatste dag van onze trip al een nieuw plan bedachten. En een ticket boekten. Na het wonen/werken vanuit een wereldstad wilden we namelijk een andere droom in vervulling laten laten gaan: werken vanaf een eiland. Bij de zee. In de warme zon. En zo reisden we een maand later af naar het prachtige Fuerteventura, wederom voor vier weken.

locatie onafhankelijk werken fuerteventura

locatie onafhankelijk werken surfen

Spagaat

Daarna vertrokken we nog drie keer, steeds voor een maand, en inmiddels ook met kroost. We reizen steeds ‘maar’ een week of vier om budgettaire redenen. Omdat we niet de volledige stap naar een digital nomad leven nemen, blijven we kosten thuis houden: ons huis, verzekeringen, een auto. Het werken vanuit het buitenland blijft ons echter trekken.

Plannen voor dit jaar

Zo lang Lis nog niet naar de basisschool hoeft, willen we zulke reizen proberen te blijven maken.
Ook voor dit jaar hebben we dus plannen. En andere plannen dan voorheen. Als je me volgt op Instagram heb je wellicht al wat opgevangen via Stories. Daar zal ik komende tijd nog wel vaker wat blijven delen, dus als je erg nieuwsgierig bent, volg me dan vast daar.

Ben jij wel eens voor langere tijd in het buitenland geweest? Of heb je ervaring met locatie onafhankelijk werken?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt mij ook volgen op Pinterest.

Wil je onze droom om locatie onafhankelijk te werken supporten, neem dan eens een kijkje in mijn shop. Ook als je iets bestelt via een van de affiliate links van bijvoorbeeld Bol.com of Booking.com die je in de sidebar rechts ziet, ontvang ik daarvan een percentage. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

 

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

7 Comments

7 Comments

 1. Nicole Orriëns

  6 april 2018 at 11:31

  Ik niet, maar mijn dochters wel. Eentje woont nu in Engeland en blijft daar nog een jaar. Ze werkt vanuit daar als vertaler.

 2. Sylvahna.nl

  6 april 2018 at 11:35

  Wat lijkt me dat heerlijk zeg! Zo zie je nog eens wat van de wereld! Ideaal!

 3. Manon

  6 april 2018 at 16:27

  Jullie leven echt mijn droomleven. Ik zit ook in een branche waar ik op iedere plek ter wereld zou kunnen werken, en het liefst wil ik gaaaaaan! Helaas heeft mijn vriend die vrijheid niet, dus nu blijf ik hier. En eigenlijk is dat heel erg stom 🙁 Dus bij deze: geniet nog even EXTRA van je status, want dit is lang niet voor iedereen weggelegd.

 4. Linda

  7 april 2018 at 11:06

  Ik vind dit zo mooi om te lezen. Gewoon lekker je dromen plukken en de wereld zien. Zo mooi! Dit is vanaf jongst af aan ook een grote droom en wens van mij geweest. Om na het behalen van mijn diploma in het buitenland te gaan werken en wonen. Ik had het al helemaal uitgestippeld. Helaas gooide mijn gezondheid roet in het eten en geniet ik nu volop van de reizen die we maken 🙂 bloed kruipt toch waar het niet gaan kan haha!

 5. Leonie Linotte

  9 april 2018 at 21:58

  Oh heerlijk dit zeg! Ik zit er ook sterk aan te denken al reizend te werken. Sinds mijn reis naar Zuid-Amerika laat dit idee me niet meer los. Jouw verhaal geïnspireerd me alleen maar meer!

 6. Frederique

  11 april 2018 at 12:34

  Ja heerlijk, ik werkte locatie onafhankelijk van 2008 tot halverwege 2012. Toen waren de kids nog niet leerplichtig en kon dat nog. Ik mis het enorm om eerlijk te zijn…Het is erg moeilijk om na die vrijheid terug te gaan naar het ‘gewone’ leven.

 7. Pingback: We bouwen een camper van een bestelbus! - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top