Connect with us

Een kidsproof keuken – en waarom koken met kinderen zo leuk is

Momlife

Een kidsproof keuken – en waarom koken met kinderen zo leuk is

Men zegt niet voor niks ‘jong geleerd, is oud gedaan’. Veel kinderen vinden het al op jonge leeftijd leuk om met een speelkeuken te spelen, maar op een gegeven moment is het tijd voor de real deal. Samen koken met je kind! In dit blog lees je meer over een kidsproof keuken en waarom samen koken zo leuk is.

Waarom koken met kinderen

Je zoon of dochter kan je eigenlijk al snel een beetje helpen in de keuken. Dat begint met simpele taken, zoals het wassen van slablaadjes bijvoorbeeld. Onze dochter vond het als tweejarige al geweldig om roerei te maken: zelf de melk door het ei roeren met een klopper. En wist je dat kinderen die zelf leren koken later ook vaker een gezonde maaltijd op tafel zetten? Zo’n hulpje in de keuken is dus niet alleen leuk voor je kind, handig voor jezelf (nouja, vooral wanneer je kind wat ouder is en taken uit kan voeren zonder daarbij de hele keuken onder te smeren) maar ook super verantwoord.

Samen een taart of koekjes bakken is natuurlijk ook leuk, en fijne recepten om te maken met kinderen vind je bijvoorbeeld bij Pauline’s Keuken.

Houd je het nog even bij spelen en nadoen? Bekijk hier speelkeukentjes en -voedsel.

Een gezinskeuken

De meest ideale gezinskeukens zijn eiland keukens waarmee je een leefkeuken creëert. Deze combineren de ruimte voor koken met ruimte om te tafelen, te praten en te genieten samen. Op deze manier vormt de keuken echt het kloppend hart van je woning. Voor veel gezinnen is dit ultiem. Het klinkt ook gezellig: tijdens het maken van de lunch zit je kind te knutselen aan de bar. Of je klapt er je laptop nog even open terwijl je partner en kind aan het koken zijn. Je hebt trouwens niet per se een hele grote woning nodig voor een leefkeuken, Nuva Keukens biedt leefkeukens voor verschillende budgetten en groottes. Voor een leefkeuken in een kleine ruimte is bijvoorbeeld compacte keukenapparatuur wellicht een uitkomst om ruimte te winnen.

Een veilige keuken voor kinderen

Als je zelf het goede voorbeeld geeft door de tijd te nemen om te koken dan zal je kind dat waarschijnlijk overnemen. Een goede reden dus om samen tijd in de keuken door te brengen. Nu zijn er ook genoeg dingen die mis kunnen gaan in de keuken. Je moet er niet aan denken dat de pan met kokend water van je leefkeuken af valt… Simpele oplossingen om de keuken veiliger te maken zijn het (hoog) opbergen van schoonmaakmiddelen en het messenblok. Wat verder gaat het plaatsen van een fornuisrekje of het afsluiten van keukenkastjes. Denk even goed na over de veiligheid van je keuken voordat je je mini-me toelaat in dit gedeelte van je woning.

En dan, kokkerellen maar!

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Balans en gezelligheid in huis - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top