Connect with us

Het perfecte cadeau voor kinderen: een speelkeuken!

Speelgoedtips

Het perfecte cadeau voor kinderen: een speelkeuken!

Laten we eerlijk zijn. Het perfecte cadeau voor je kind vinden kan soms lastig zijn. Heb je weleens over een kinderkeuken nagedacht? Een speelkeuken is het ideale cadeau, nog perfecter dan je denkt. Wat dacht je van leren over groente? Lees dus maar eens mee over de voordelen van een speelkeukentje.

Mijn keuken uit

Kinderen van drie à vier jaar oud spelen graag rollenspelletjes. Samen met mama en papa spelen is voor veel peuters het leukste wat er is. Bij ons is dat ook aan de orde van de dag. (Moet ik weer een baby spelen, vreselijk spel vind ik dat haha.) En ons nadoen, natuurlijk, is een hit.
Zo rond deze leeftijd is zelluf doen en zelf ontdekken het meest interessant. Meedoen met koken dus ook. Alleen vind ik dat niet altijd even handig. Want niet alles is even kids-proof. Denk maar aan groenten snijden. Een kinderkeuken is dan een goede oplossing. Dochterlief kan mama ‘helpen’ met het snijden van groente (houten groente dan welteverstaan) in haar eigen keukentje, en mama kookt (iets) ongestoord(er) verder in de grote-mensen-keuken.

Heel, heel verantwoord spelen

Wist jij dit? Spelenderwijs leren over groenten zorgt ervoor dat kinderen positieve associaties hebben met groenten. Ze zullen niet meteen alles lekker vinden, maar dit is een goede eerste stap. Groenten komen in verschillende soorten, vormen en maten. Als je kindje ziet dat broccoli ook in zijn eigen groenteset zit, is hij misschien eerder geneigd om het te proberen als het op tafel staat. Een echte win-win situatie. Je kind beleeft plezier aan de keuken en probeert verschillende groenten uit!
Ik vind het daarnaast heel grappig om te zien hoe Lis ‘gerechten’ maakt: ze gooit van alles bij elkaar. Courgette en snoepjes? Auto’s erbij? Kruiden? Het kan allemaal in haar wereld. Eet smakelijk.

De speelkeuken doet niet onder voor je eigen keuken

Hoe vol staan jouw keukenkastjes? Snijplank, citruspers, gebaksschoteltjes, ijsschep… Je hebt vast een behoorlijke hoeveelheid keukenaccessoires verzameld. Dat biedt voldoende inspiratie om komende tijd verzekerd te zijn van leuke cadeautjes voor je kind. Want ook in de speelkeuken mogen die verschillende keukenaccessoires natuurlijk niet ontbreken.
Denk ook eens aan een schortje of koksmuts. En heb je voldoende snijfruit? Dan kun je de kinderkeuken gemakkelijk aanvullen met een variatie aan keukenapparatuur, zoals een blender of keukenmachine. Veel houten keukenspeelgoed is erg duurzaam in gebruik en gaat dus jarenlang mee. Als opa en oma ook graag een cadeautje willen geven voor de feestdagen, hoeven ze daar gelukkig niet lang over na te denken.

Prikkelt de fantasie

Wie weet staat er een toekomstige sterrenchef in zijn speelkeukentje te spelen! Voor lekker koken is een behoorlijke portie fantasie en creativiteit nodig. Met een speelkeuken raakt je kindje bekend met deze concepten. De fantasie van je peuter kan je prikkelen. Eerst speel je het spelletje op zijn manier en daarna introduceer je een nieuwe manier van spelen. Op deze manier leert hij verschillende manieren van spelen én samenspelen!
Een speelkeuken is dus veel meer dan alleen een nepkeuken. En echt een ideaal cadeautje waarmee je altijd goed zit. Heb jij een speelkeuken voor je kind? En welke?
x Anniek
Volg mij ook op Facebook, Instagram of Pinterest om geen inspiratie, speelgoedtips of printables te missen!
Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Joanne van Vliet

    3 december 2018 at 01:54

    Oeh super leuk ! Ik had vroeger ook een speelgoed keukentje. Uuuuren kon ik er koken en bakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top