Connect with us

Dit fantasierijke kinderboek ‘Plantenstad’ is het meest magische zoekboek dat ik ken

Kinderboeken

Dit fantasierijke kinderboek ‘Plantenstad’ is het meest magische zoekboek dat ik ken

Blog twee van de windriedaagse! Als je me een klein beetje gevolgd hebt op Facebook of Instagram weet je waarom er feest is op mijn blog. Mini me werd drie! Groot feest dus, en dat vier ik ook met jullie, lezers van mijn blog. Omdat ik het zo leuk vind dat je mijn blog bezoekt. De winactie is dus stiekem ook een klein bedankje.

Maandag stond de eerste winactie online (€25 shoptegoed voor kinderkleding). Vandaag volgt de tweede en wat ben ik er trots op dat ik deze prijs mag weggeven. Lees maar eens verder.

Welk kinderboek is nu leuk?

Er zijn zo véél kinderboeken te koop. De een nog leuker dan de ander. Maar er zijn ook genoeg boeken die helemaal niet aanspreken. Een boekwinkel instappen kan dus best overweldigend zijn, want welk kinderboek is nou leuk?

Onlangs mocht ik een drietal kinderboeken ontvangen van New Book Collective. Ik schreef daarover het blog ‘3 kinderboeken die je peuter of kleuter geweldig zal vinden‘.

kinderboek zoek je mee plantenstad

De grootste hit: zoekboek ‘Plantenstad’

Van die drie boeken was ‘Plantenstad’ wel de grootste hit. Dit boek moet met regelmaat nog vóór het ontbijt gelezen worden. Lis en ik (of haar papa) kruipen dan lekker tegen elkaar aan en slaan het grote boek open op schoot. ‘Zoek je mee – Plantenstad‘ is een zoekboek. Maar wel één met een verhaal. En prachtige tekeningen.

Konijntje Mila is haar huisdier – een ondeugend lieveheersbeestje – kwijt. Ze roept de hulp in van detective Basiel om hem te vinden. Ze kijken op een school, op het treinstation, bij een plantenkwekerij, op de markt. Oftewel, ze gaan de hele stad door. Die stad is Plantenstad. Een kleurrijke, geweldig geïllustreerde botanische stad vol dieren en leuke grapjes.

Lis is dol op het boek, maar ik evengoed. Het is ontzettend mooi getekend, zo fantasierijk. Met recht kan ik zeggen dat ik dit een van de leukste kinderboeken vind.

Het boek heeft een leeftijdsindicatie van 4-6 jaar, maar is ook voor peuters een aanrader. Wij hebben er al veel plezier van en Lis weet zelfs het lieveheersbeestje al te ontdekken tussen de fijne tekeningen.

kinderboeken tip peuter kleuter

Win het fantasierijke kinderboek ‘Plantenstad’ (Verlopen)

En dan nu het nieuws waar je op zat te wachten: van New Book Collective mag ik een exemplaar van ‘Zoek je mee – Plantenstad‘ weggeven! Wil jij dit grote prachtige zoekboek binnenkort ook samen met je kind lezen? Doe dan gauw mee!

Natuurlijk sta je te popelen om mee te doen. Dat kan zo:

 • Volg New Book Collective op Instagram of Facebook (je blijft dan gelijk op de hoogte van allerlei toffe boek releases)
 • Laat in een reactie onder dit blog weten met wie jij dit boek gaat lezen
 • Vermeld daarbij of je meedoet via Facebook of Instagram en met welke naam
 • Niet verplicht, maar ik zou het ook leuk vinden als je mij volgt. Ik maak de winnaar bekend via social media, wel zo handig dus als je mijn Instagram of Facebook geliked hebt. En win je niet, dan blijf je op de hoogte van de gratis printables die ik regelmatig online zet. Die wil je toch ook zeker niet missen? 😉

Meedoen kan tot en met vrijdag 7 december. Zaterdag 8 december loot ik twee winnaars uit de deelnemers die alle stappen hebben opgevolgd. Volgt er binnen 48 geen reactie, dan loot ik een nieuwe winnaar. Zorg dus dat je geen berichten van mij mist.

UPDATE: WINNAAR!

Via naamloten.nl heb ik een winnaar getrokken en ik mag Gietha feliciteren! Jij wint dit fantastische kinderboek! Stuur je even een berichtje naar hallo@minimixtape.nl?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

29 Comments

29 Comments

 1. Sasha de boer

  28 november 2018 at 08:06

  Joehoe!! Ik doe mee via Facebook en Instagram! Ik hoop dat ik het goed heb gedaan 😉 Ik ga dit boek dan lezen met mn twee meiden: Sophie en Eva. We lezen heel veel boekjes en deze staat op het verlanglijstje, dankzij de tip van jou! Duim duim
  Liefs, Sasha de Boer-helder en Sasha1988xx

 2. Dinah

  28 november 2018 at 11:27

  Wat leuk! Ik ga deze met mn nichtje lezen, en als m’n zoontje oud genoeg is uiteraard ook met hem..

  Groetjes ___dinah___ (instagram)

 3. Dinah

  28 november 2018 at 11:29

  Super leuk! Ik ga het boek met mn nichtje lezen, en uiteraard met mn zoontje, zodra hij er oud genoeg voor is!!

  Groetjes ___dinah___ (instagram)

 4. Jolanda

  28 november 2018 at 11:38

  Wat leuk zeg! Ik raak altijd het overzicht een beetje kwijt met zoekboeken zonder verhaal, dus dit is fijn 🙂 ik wil het graag met mijn zoontje lezen. Ik volg jou op Facebook en de uitgever op Instagram (@jolandahoogd)

 5. Marjolein

  28 november 2018 at 12:00

  Wat een mooi boek! Die zou ik écht graag willen lezen met mijn zoontje Daan! Wij doen mee via Facebook

 6. Anna

  28 november 2018 at 12:04

  Ik zou dit boek heel graag met mijn dochter Julia willen lezen..

  Facebook: An Na

 7. Femke Dekker

  28 november 2018 at 12:12

  Als juf en moeder van 4 ben ik dol op kinderboeken. Dit boek kende ik nog niet, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden. Ik zou dit boek graag lezen met mijn kids van 2, 5 en 7 jaar. Na mijn zwangerschapsverlof kan ik het ook mooi meenemen naar school.
  Facebook: Femke Dekker
  Instagram: femkedekker84

 8. Anoek

  28 november 2018 at 12:51

  Ik doe graag mee! Het boek wordt gelezen met mijn zoontjes Siep en Moos. Ze lezen hier het liefst de hele dag boekjes en vooral Moos is van van zoekboeken. Voor mama is een nieuw boek ook wel leuk voor de afwisseling Mijn insta is Anoek_vangils

 9. Lynn Mahieu

  28 november 2018 at 14:52

  Ik doe graag mee en volg jou op facebook met mijn naam. De pagina van newbook collective krijg ik niet open dus die kan ik helaas niet volgen…

 10. Ankie

  28 november 2018 at 20:09

  Yes! Ik doe mee.. lekker lezen met Tijn en Finn. Doe mee via Instagram

 11. Willeke Linneman

  28 november 2018 at 20:27

  Suoerleuk om samen met mijn kindjes en neefje te gaan lezen!

 12. Joanne

  28 november 2018 at 20:58

  Ahh Wat een mooi boek! Ik zou dit boek lezen met de jongste 2 pleegkindjes!

 13. Marian B

  28 november 2018 at 21:05

  Ziet er mooi uit. Ik zou het graag lezen en bekijken met mijn zoontje, hij houdt van zoekboeken. En mijn dochtertje is misschien nog wat te jong maar kijkt maar al te graag mee. FB

 14. Marian B

  28 november 2018 at 21:08

  Ziet er mooi uit! Mijn zoontje en lezen graag samen boeken, zoekboeken vindt hij erg leuk en mijn dochtertje kijkt, zoekt en luistert al lekker mee. Deze zouden we graag aan onze collectie toevoegen. FB

 15. Anita

  29 november 2018 at 03:42

  Mocht ik in de prijzen vallen, dan geef ik dit boek cadeau aan een goede vriendin. Zij kan dit boek dan met haar zoontje Lex lezen.

 16. Anna

  29 november 2018 at 12:02

  Dit lijkt mij echt een mooi boek om met mijn zoontje van te genieten. Voorlezen en samen zoeken
  Anna Maria op FB

 17. Dorien

  29 november 2018 at 13:12

  Cool! Doe graag mee via instagram [dorien1985] voor mijn 2 kids en die kunnen dan straks de kleinste van 4 maand voor lezen

 18. Danielle Jansen

  2 december 2018 at 10:02

  Gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan! Ik zou dit boek heel graag lezen met ons zoontje Jesse van bijna 3. Denk dat hij het prachtig zal vinden. Hij is dol op zoekboeken. Ik doe mee via Instagram.

 19. Femke Engelen

  2 december 2018 at 19:12

  Mijn zoontje Diek is echte boekenwurm. Hij vindt het heerlijk om voorgelezen te worden. Een zoekboek heeft hij nog niet, maar twijfel er niet aan dat dat in de smaak zal vallen.
  Facebook: Femke Engelen
  Instagram: fem.at.twenty2

 20. Rob G

  2 december 2018 at 20:50

  Namens mijn mannelijke baasje en mijzelf wil ik mijn woest aantrekkelijke en liefdevolle vrouw en baasje genaamd Ilona Giesbers van @Dashupbeauty hiermee verrassen! Dit gaat mijn ze en onze kleine logee sowieso geweldig vinden ❤ Wat een onwijs leuke winactie hebben jullie georganiseerd ☺ Ben heel benieuwd naar de uitslag, spannend! #Fingerscrossed Groetjes van Soofi de Labradoodle en haar baasje Rob 🙂

  https://www.instagram.com/labradoodlesoofi/

 21. Emmy Lagast

  2 december 2018 at 22:30

  Wat een leuke actie, het ziet er een super mooi en tof boekje uit! deze wil ik wel graag winnen hoor 🙂

 22. Linda Smeets

  4 december 2018 at 02:00

  Wat enorm leuk! Ik zou dit boek graag samen met mijn dochter willen lezen.
  Ik doe mee via Facebook onder mijn eigen naam (Linda Smeets).

 23. Miekske Dingens

  4 december 2018 at 13:44

  Wat leuk zeg! Ik zou hem graag samen met ons zoontje willen ontdekken 🙂 Zeker omdat hij dol is op bloemen en planten, ben ik heel benieuwd 🙂 Je vind me op FB Miekske Dingens

 24. Lotte

  6 december 2018 at 14:32

  Ooooh leuk! Ik doe mee via Instagram (@lotteleest) voor mijn zoontje. Hij is vier en helemaal geobsedeerd door de natuur en alles wat daarin gebeurt. Dit boek zou perfect aansluiten bij zijn beestjesboek ook!

 25. Gietha

  7 december 2018 at 11:20

  Het boek gaan wij lezen met onze 2 kinderen. Ze zijn allebei dol op boeken vooral zoekboeken. Mijn Instagram is thusbyus

 26. Marloes

  7 december 2018 at 13:30

  Dat boek ziet er prachtig uit! Ik lees het graag met mijn dochter, zal ze super vinden! Ik doe mee via Instagram emmarloes.

 27. Karla

  7 december 2018 at 13:54

  Boekjes hebben we nooooooooit genoeg! Lekker met Guusje en Cato lezen! Een nieuw boek is altijd welkom hier. Zeker met 2 kleine (en 1 grote!) boekenwurmpjes! Ik doe mee via insta!

 28. Simone

  7 december 2018 at 14:25

  Ik doe graag mee! Mijn IG naam is momwithusher en op fb is Simone Marsé

 29. Audrey Dieteren

  7 december 2018 at 15:14

  Ik doe graag mee via Instagram!
  Zou deze graag willen winnen, zodat ik tijd kan nemen om met mijn meisjes samen te ontspannen op de bank, samen lezen met mijn boekenwormen! Kan ik wel gebruiken nu ik mezelf zo keihard voorbij aan het rennen ben! Ik duim!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top