Connect with us

Yes! Het fantastische zoekboek ‘Plantenstad’ heeft een opvolger gekregen!

Kinderboeken

Yes! Het fantastische zoekboek ‘Plantenstad’ heeft een opvolger gekregen!

Boekentips kun je altijd gebruiken, want er zijn zo ontzettend veel kinderboeken dat het moeilijk kiezen is. En vandaag heb ik weer een parel van een kinderboekentip voor je. Een van onze favoriete zoekboeken, Plantenstad (de review lees je hier) kreeg namelijk een opvolger. Maak kennis met Oceaanstad!

Detective spelen met Mila en Basil

‘Zoek je mee – Plantenstad’ is een zoekboek met een verhaal. Hierin raakt Mila haar huisdier – een piepklein lieveheersbeestje – kwijt en schakelde ze detective Basil in. Samen zoeken ze de hele stad door, waar natuurlijk van alles te ontdekken valt. Het zoekboek was bij ons een grote hit, ik moest het vaak zelfs voor het ontbijt al lezen met dochterlief. En ze kon er zelf ook lang zoet mee zijn.

Nu is er dus een opvolger. Oceaanstad. Ik was natuurlijk direct nieuwsgierig: zouden de bedenkers er weer in geslaagd zijn een magische wereld te creëren?

zoekboek oceaanstad kinderboeken review

Op zoek naar Beestje in Oceaanstad

Het concept van Plantenstad blijft overeind in Oceaanstad, ook hier is het ondeugende beestje van Mila weer stiekem verstoppertje gaan spelen. En weer gaan Basil en Mila samen op pad om Beestje te zoeken, dit keer dus in onderwaterwereld Oceaanstad. Duikbril op, snorkel gereed? Daar gaan ze!

Elke spread van het boek laat een ander deel van de fantastische stad zien. De pagina’s zijn kleurrijk en prachtig geïllustreerd, de magie van Oceaanstad spat er vanaf.
Wederom zijn de plekken in de stad weer ontzettend leuk bedacht. Zo komen Basil en Mila onder andere op het ‘Centraal Zeewier Station’ en in de spa – toepasselijk de warmwaterbron genoemd – terecht.

zoekboek oceaanstad review

Fantasierijk zoekboek voor kleuters

De pagina’s zijn lekker groot en er is werkelijk van alles te zien in de stad. Om het zoeken op de gedetailleerde tekeningen nóg iets ingewikkelder te maken, zijn er allerlei ‘lookalike’ beestjes verstopt: kleine voorwerpen of insecten die ook rood zijn, met zwarte stippen.

Op zoekboek Plantenstad was ik direct verliefd toen ik het zag, dankzij de originele kleurrijke tekeningen. Oceaanstad heeft diezelfde fantastische illustraties, met leuke grapjes erin. De combinatie van echte beesten en fantasiefiguren en het originele gebruik van herkenbare voorwerpen is  aansprekend. De tekeningen spreken mijn vierjarige erg aan. Net als Plantenstad had ook dit zoekboek grote aantrekkingskracht en hebben we er lekker samen in zitten lezen en zoeken.

Zoekboek Oceaanstad heeft een leeftijdsindicatie van 4 – 6 jaar. Dat zal vast over het zoeken gaan. Maar je kunt het boek, dankzij het verhaal, ook gewoon voorlezen en samen de platen te kijken zonder te zoeken. Dat maakt het zoekboek ook voor jongere kinderen geschikt.

Als je nog een boek zoekt waarmee je kind zich wel eventjes kan vermaken, dan raad ik je zeker een van deze twee zoekboeken aan!

En over ‘kind bezig houden’ gesproken: bekijk ook eens het printbare spelletjespakket, of deze 19 spelletjes in jungle variant.

x Anniek

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top