Connect with us

Draai, schuif, volg of zoek – deze 5 kinderboeken houden je peuter wel even zoet

Kinderboeken

Draai, schuif, volg of zoek – deze 5 kinderboeken houden je peuter wel even zoet

Ik ben dol op interactieve boeken. En gelukkig denk mijn nageslacht daar ook zo over. Heerlijk, samen een boekje ontdekken in plaats van lezen. Met regelmaat komen er dus boekentips voorbij op mijn blog. Vandaag heb ik 5 tips voor interactieve kinderboeken.

Omdat het zo belachelijk moeilijk is om tussen het enorme aanbod kinderboeken een keuze te maken, zet ik graag de toffe exemplaren die ik spot voor je in het zonnetje. Eerder al schreef ik over twee interactieve peuterboeken die we testten en zette ik drie zoekboeken op een rij. Vandaag een nieuwe reeks.

5 interactieve kinderboeken die zelfs niet-lezers zullen boeien

Deze vijf interactieve kinderboeken nodigen je kind uit om te zoeken, draaien, schuiven, onthouden en te volgen. Ik denk dat zelfs kindjes die niet het geduld hebben om een boekje te lezen, het wel leuk zullen vinden deze kinderboeken te lezen. Ken jij een van deze vijf al?

1. Zoek en voel – Waar is Ella de Uil?

De titel zegt het al: in dit boekje gaat je kind op zoek naar Ella de Uil. Je kind moet niet alleen goed kijken, ook voelen. Alle uiltjes in het boek lijken namelijk nogal op elkaar. Ella heeft echter een lekker zacht vachtje. Ondertussen kun jij het verhaaltje voorlezen over het leven in het bos met de andere uilen.

Zoek en voel – Waar is Ella de Uil?‘ is voor kinderen van een jaar of twee.

2. Mijn eerste memoboek – voertuigen

Het memoboek is zo leuk bedacht! Wij testten eerder al de editie over kleuren en nu is er een versie met voertuigen. In deze boeken geven de makers wel een hele orginele draai aan schuifjes, die doorgaans toch al een enorme aantrekkingskracht hebben op peuters. Op elke rechterpagina staat een memoryspelletjes. Door simpelweg alle schuifjes dicht te doen, kun je memory spelen met je kind. Super bedacht! En kidsproof gemaakt ook: het gaat niet snel kapot, maar de schuifjes zijn ook weer niet zo stroef dat ze voor driftbuien zorgen ;).

Mijn eerste memoboek – voertuigen‘ is leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.

3. Draai, zoek en vind – De seizoenen

Van dit zoekboek mocht ik een exemplaar ontvangen. Het heeft een draaischijf, waardoor het je kind nog meer in het zoeken betrekt. Het idee is dat je kind eerst aan de schijf draait, een plaatje kiest en het vervolgens in het boek opzoekt.

5 interactieve kinderboeken die je kind zoet houden

De tekeningen zijn heel origineel, de figuren zijn soms redelijk abstract, maar toch herkenbaar. De zoekplaten gaan over de verschillende seizoenen en zo leert je kind ondertussen ook wat bij welk seizoen hoort. Het is een heerlijk boek waarin genoeg te ontdekken is.

De seizoenen‘ is een interactief kinderboek voor 2 jaar en ouder.

4. Op de boerderij – magneetboek

Naast schuifjes en flapjes is er nog een andere peuterfavoriet: magneten! Hoe leuk dus dat je kind in dit boek zelf zijn verhaaltjes kan maken met magneten. In ‘Op de boerderij’ ontdekt je kind al spelend alles over het leven op de boerderij. De velden, de stallen, de moestuin; alles komt voorbij. Er zitten maar liefst 45 magneetjes bij, dus je kind is er vast even zoet mee.

Op de boerderij – magneetboek‘ is voor kinderen vanaf drie jaar.

5. Volg je mij – doolhovenboek

Serieus, had je ooit van een doolhovenboek gehoord? Ik nog nooit, tot ik ik dit kinderboek ontdekte. Wederom een super origineel boek van uitgeverij Klavertje Vier. Ik was ontzettend benieuwd en mocht een exemplaar van dit boek testen. Mij vielen, naast het originele concept, ook de tekeningen direct op. Ik vond het boek er zo gezellig uit zien!

Maar goed, wat is nu een doolhovenboek? Het idee is dat je kind met zijn vinger de uitgestanste paadjes in het boek volgt en zo met Vos op reis gaat. Er zijn steeds verschillende routes, maar je kind moet proberen de juiste weg naar het holletje te vinden. Via het holletje kom je dan weer terecht op de volgende pagina.

Op elke pagina is er van alles te ontdekken over andere dieren uit allerlei landen, van Amerika tot Afrika en Azië.
Het volgen van de paadjes is een leuke uitdaging voor je kind. Echt een aanrader wat mij betreft!

Volg je mij? Een reis rond de wereld‘ is voor kinderen vanaf drie jaar.

Heb jij nog een toffe kinderboeken tip, deel ‘m dan zeker want ik heb altijd interesse :).

x Anniek

Volg me op Facebook om geen blog te missen. En op Pinterest deel ik meer (kinderkamer) inspiratie, op Instagram plaats ik eigen foto’s.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top