Connect with us

2 interactieve kinderboeken die elke peuter zullen boeien

Kinderboeken

2 interactieve kinderboeken die elke peuter zullen boeien

Boeken voor peuters zijn er in vele soorten en maten. Van kort, slechtgeschreven, lelijk getekend en vreselijk vertaald (zo bezitten wij een boekje waarin enkele zinnen nog in het Frans zijn) tot waanzinnig. In die laatste categorie heb ik twee pareltjes gevonden: twee interactieve kinderboeken voor peuters die hun verbeeldingskracht maximaal zullen stimuleren. Ook leuk voor niet-lezers!

Interactief lezen met je peuter

Samen boekjes lezen vind ik een van de leukste dingen om te doen met Lis. Niet alleen voor het slapen gaan, maar ook overdag. Even lekker samen op de bank kruipen met een boekje. Gelukkig deelt zij de liefde voor deze activiteit. Niet altijd lezen we echt het verhaal, soms verzinnen we zelf iets. Dat vergt natuurlijk wat creativiteit.

Boeken voor peuters die zelfs niet-lezers geweldig zullen vinden

Daarom zijn zoekboeken ook favoriet – ook van mezelf, want daarin kun je heel veel kwijt. Toen ik dus de omschrijving ‘interactief boek’ las bij deze boekjes, was mijn interesse direct gewekt. Interactief? Hoe dan?

Niet elke peuter heeft het geduld om te zitten lezen. Daarom zijn interactieve boeken ook zo leuk, je peuter kan dan lekker meedoen met het verhaal.

Boekentip 1: ‘Wij dragen kleren’

Onze dochter is vrij gevoelig, en dan kan ik het woord ‘vrij’ eigenlijk wel achterwege laten. Niet zelden vallen boekjes niet in de smaak bijvoorbeeld omdat er de ‘verkeerde dieren’ (koeien houdt ze niet van) in staan. Het kleurrijke zoekboek ‘Wij dragen kleren‘ was echter gelijk een hit. De pagina’s met beesten die alledaagse dingen aan hebben zoals laarzen en sjaals, vindt ze toch ontzettend leuk. Gelukkig maar, want dit boek is heerlijk. Het is hilarisch, er zijn veel verschillende platen, op elke tekening is veel te zien en de tekenstijl is leuk.

boeken voor peuters kinderboeken tip

boeken voor peuters 'wij dragen kleren'

Boekentip 2: ‘In de lucht’

Wie vaker mijn blog of Instagram leest, weet dat ons dochtertje behoorlijk fan is van auto’s en vliegtuigen. Doorgaans ligt ze met de halve cast van ‘Superwings’ in bed – dat wil zeggen drie knuffels van de karakters uit die film. Een kinderboek over vliegtuigen zou haar dus wel kunnen bekoren dacht ik. ‘In de lucht‘ is echter niet zomaar een boek. Dit is een boek waar verhalen tot leven komen. Door de geweldige flappen en schuifjes kan je peuter lekker meedoen. Zo kun je een straalvliegtuig laten opstijgen, een kijkje nemen in een raket en een blusvliegtuig naar de brand laten vliegen. Het boek is hier zó’n succes dat ik het meerdere keren achter elkaar voor moest lezen. Momenteel is dit hét boek dat we lezen voor het slapen gaan.

boeken voor peuters interactief kinderboek

Beide boeken voor peuters zijn van ‘Klavertje Vier’, verkrijgbaar via Ballon Media. Alle kinderboeken van Klavertje Vier hebben met elkaar gemeen dat ze nieuwe werelden openen, interactie en verwondering uitlokken. Een prachtig streven vind ik! Zo is lezen een gezellige ontdekkingstocht en voor iedereen leuk.

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top