Connect with us

Deze boeken mag je niet missen tijdens Kinderboekenweek

Kinderboeken

Deze boeken mag je niet missen tijdens Kinderboekenweek

Ben je voor Kinderboekenweek nog op zoek naar een tof kinderboek? Ik zet een aantal tips voor je op een rij!

Kasteel zoekboek

Net als het spelen van een spelletje is ook samen een zoekboek lezen erg leuk om te doen. Geheel passend bij het thema van Kinderboekenweek 202o kwam ik het ‘Kasteel zoekboek‘ tegen. Natuurlijk is het idee dat je kleine tekeningen moet proberen terug te vinden in de gedetailleerde platen. Maar je kind leert ook nog van alles over vroeger, hoe ridders, boeren en kasteelheren leefden bijvoorbeeld.

kasteel zoekboek kinderboekenweek tip

Willewete – Ridders en Dinosaurussen

Uit de serie Willewete kocht ik vorig jaar tijdens Kinderboekenweek een boekje over het weer. Voor de destijds vierjarige was de uitleg over de dampkring wellicht nog net een tandje te gek, maar de manier waarop dingen uitgelegd worden is heel duidelijk. En ook voor het Kinderboekenweekthema van dit jaar zijn er bijpassende Willewete boekjes. In ‘Ridders‘ wordt het leven van een ridder helemaal toegelicht. Ook heel erg van vroeger zijn natuurlijk dinosaurussen, en deze beesten spreken ontzettend tot de verbeelding. Vragen die je kind heeft over dino’s worden beantwoord in het boekje ‘Willewete – Dinoraurussen‘.

Coco Chanel, Marie Curie en Rosa Parks

In de boeken uit de serie ‘Van klein tot groots‘ ontdekken kinderen (én volwassenen!) de levensverhalen van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Wie was Marie Curie bijvoorbeeld, wat betekende Rosa Parks voor de samenleving en wat deed Audrey Hepburn eigenlijk? De boeken zijn sowieso al plaatjes om te zien.

kinderboeken van klein tot groots coco chanel audrey hepburn marie curie

Muziekboek met klassieke muziek

Omdat de verhalen en de muziek niet heel recentelijk uitgekomen zijn, neem ik deze fantastische boeken gewoon mee in de lijst. Tijdens Kinderboekenweek mag dochterlief zelf een boek uitzoeken in de boekwinkel. Vorig jaar koos ze muziekboek ‘Het Zwanenmeer‘ met klassieke muziek van niemand minder dan Tsjaikovski. Een fantastisch, magisch en dromerig boek dat nog eens extra tot de verbeelding spreekt door de korte muziekfragmenten die het boek afspeelt.
Dit jaar koos dochterlief in de boekwinkel weer zo’n boek uit, ‘Doornroosje’ deze keer. In dezelfde serie zijn ook nog andere muziekboeken met klassieke muziek verkrijgbaar, waarvan Carnaval der Dieren als meest recente uitgekomen is. Mocht je echt iets speciaals willen kopen voor Kinderboekenweek of een kinderverjaardag, dan zijn deze bijzondere boeken een absolute aanrader.

Kinderboekenweekspecial ‘Van rare ridders tot vechtende Vikingen’

De kinderboekweekspecial van 2020 is een grappig en leerzaam prentenboek met rijmpjes over de geschiedenis. In ‘Van rare ridders tot vechtende Vikingen‘ staan versjes in over buskruit, de Romeinen, ridders, kastelen, het eerste bezoekje aan de maan en nog veel meer.

Knutselboek over het oude Egypte

Het oude Egypte fascineert jong en oud. Het boek ‘Mijn schatkist: het oude Egypte staat boordevol weetjes over farao’s piramides, goden en wetenschap. Daarnaast is het ook een knutselboek: je kind kan zelf aan de slag met zes fantastische kartonnen bouwmodellen. Zo breng jij het oude Egypte weer tot leven.

Meer kinderboekentips? Lees hier verder

Koop jij een boek voor je kind tijdens Kinderboekenweek?

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

 1. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

 2. GeorgeHeisp

  26 februari 2024 at 19:46

  Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day

  https://www.youtube.com/watch?v=z0aiLF3Sz7E

 3. Ronaldwaife

  20 maart 2024 at 10:17

  FlipBooks are a great addition
  to any passive income strategy. Because once you create a FlipBook, market it, share it & Earn it, it can technically sell itself.

  Learn More https://www.youtube.com/watch?v=A9ai7ey85dE

  14641

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top