Connect with us

Deze gloednieuwe AstroKidz AVI-leesboekjes spelen zich af in de ruimte

Kinderboeken

Deze gloednieuwe AstroKidz AVI-leesboekjes spelen zich af in de ruimte

Onze vierjarige is al vrij druk met lezen, met vlagen. In groep 1 leerde ze zichzelf lezen, en schrijven. We laten het maar gewoon gebeuren, maar ik wil haar wel leesmateriaal aan kunnen bieden wanneer ze zin heeft om te lezen. Hierdoor is er bij mij dus een interesse gewekt: in eerste leesboekjes voor kleuters. Zo kwam ik de gloednieuwe AstroKidz-serie AVI-boekjes tegen, die zich afspeelt in de ruimte.

Originele AVI-leesboekjes

Eerste leesboekjes en AVI-start boekjes zijn er in vele soorten zo ontdekte ik al, de een leuker dan de ander. De AstroKidz-serie vond ik opvallend origineel. De boekjes zijn lekker avontuurlijk namelijk: ze gaan over een groepje fantastische ruimtereizigers! Dat maakte me nieuwsgierig en had het geluk dat ik ‘Wan op de maan’ en ‘Min in zee’ mocht ontvangen ter review. Ik was erg benieuwd hoe onze vierjarige de boekjes zou vinden – vooral prinsessen en auto’s zijn hier favoriet, met het thema ruimte hadden we nog niet zoveel gedaan.

AstroKidz leesboekjes ruimte

AstroKidz en de Uf

De zes AstroKidz leven op een ruimteschip, de Uf, en reizen door de ruimte op zoek naar nieuwe planeten. Ondertussen maken ze avonturen mee, die soms ook gewoon heel begrijpelijke situaties zijn voor kinderen. In ‘Wan op de maan’ wil Wan bijvoorbeeld graag met iemand spelen. Maar al zijn mede-ruimtereizigers zijn veel te druk met iets anders. Hij baalt dus. Dan gaat hij op zoek naar nieuwe vrienden om mee te spelen, op de maan. Vervolgens heeft hij het daar zo leuk, dat zijn vrienden ook komen om mee te spelen.

De zes AstroKidz zien er allemaal verschillend uit, sommige merkwaardiger dan anderen. Het thema dat centraal staat in de boekjes is ‘aanvaarding’. Zo moeten de zes verschillende AstroKidz niet alleen elkaar (leren) aanvaarden, maar ook de levenswijzen van andere wezens die ze tijdens hun ruimte-ontdekkingen tegen komen. Ja, zo heeft zo’n boekje met korte woordjes toch ineens veel diepgang haha!

AstroKidz AVI-leesboekjes

AVI-start en M3 leesboekjes

De serie bestaat uit verschillende boekjes op verschillende niveau’s, zoals AVI-start en M3. De boeken staan vol onbekende woorden zoals ‘Uf’, het ruimteschip waarop de space cadets vertoeven. Leuk, want zo vult je kind niet snel zelf een woordje in maar moet het echt lezen. Dat maakt het uitdagend om te lezen. Door de aparte figuurtjes en woorden is dit een serie boekjes voor kleine fantasten.

AstroKidz AVI-start leesboekjes review

Ik moet eerlijk zeggen dat het me verraste hoe enthousiast dochterlief reageerde op de boekjes. Ze was meteen nieuwsgierig en de andere woorden en originele figuren prikkelden haar. De tekeningen zijn erg vrolijk en kleurrijk, dat speelt zeker mee denk ik. Zelf vind ik het leuk dat de AstroKidz AVI-leesboekjes eens wat anders zijn dan anders qua taal en setting, ik denk dat dit ze uitdaagt. De avonturen zijn echter toch herkenbaar voor kinderen.

Win een van de AstroKidz AVI-leesboekjes

Je kunt een exemplaar van de AstroKidz AVI-leesboekjes winnen!

In ‘Min in zee’ laat Min de andere space cadets haar thuisplaneet O zien. Die bestaat grotendeels uit water, met hier en daar een klein eilandje. Min heeft iets glimmends gezien, en omdat ze dol is op glimmende dingen wil ze het graag hebben. Ze komt echter in de problemen, maar de andere AstroKidz schieten haar te hulp.

Zo maak je kans op het AstroKidz AVI-leesboekje ‘Min in zee’:

 • Volg Minimixtape op Facebook of Instagram.
 • Laat in een reactie onder dit bericht, of onder het bericht over de winactie op Facebook of Instagram, weten dat je meedoet.
 • Delen van de winactie of anderen taggen zou ik echt superleuk vinden, maar is niet verplicht.

Dat is alles!

Je kunt meedoen tot en met 7 december 2020. Op 8 december zal ik via Naamloten.nl een winnaar trekken. Succes!

Update 8 december:
Bedankt voor jullie enthousiaste deelname en de leuke reacties <3. Ik heb een winnaar geloot en dat is geworden… Marieke Hetterscheid! Neem je contact met mij op zodat ik het boekje naar je op kan sturen?

Niet gewonnen? Je kunt de AstroKidz-serie hier bestellen.

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

10 Comments

10 Comments

 1. Lotte

  25 november 2020 at 17:24

  Dit lijkt me een ontzettend leuk boekje!

 2. AnnaB

  25 november 2020 at 19:30

  Ziet er mooi uit,fijn boek voor mijn zoon

 3. Sasha Jansen

  25 november 2020 at 20:19

  Onze, net 4 jarige, leert zichzelf ook lezen én wil later astronaute worden. Deze boekjes klinken dan ook geweldig voor Joni!
  Wij loten graag mee!

 4. Marian B

  27 november 2020 at 16:25

  Ik doe mee. Een leuk boek voor mijn dochter. Ze is druk bezig met letters en het beginnen met lezen. Een eigen boekje is natuurlijk helemaal mooi, een leuk thema de ruimte.

 5. Iris Bakker

  1 december 2020 at 11:30

  Superleuk voor mijn kids, ik doe graag mee

 6. Marieke

  1 december 2020 at 21:24

  Jaaa super leuk voor onze zoon, hij zit in groep 3.

 7. Marianne

  2 december 2020 at 08:42

  Ons leesmonstertje leest alles wat los en vast zit! Ik zou hem heel blij maken met een nieuw boek!

 8. Kim de Jong

  2 december 2020 at 11:04

  Ik doe graag mee voor mijn ventje van 6 jaar. Hij vind lezen gelukkig leuk!

 9. Anita te Gussinklo

  5 december 2020 at 16:46

  Heel erg leuk, ik doe graag mee voor mijn oppas meisje

 10. Priscilla van Dulst

  6 december 2020 at 08:07

  Oooo ruimte is hier favoriet en interesse voor lezen is begonnen. Perfect zou het zijn voor onze grootste man; de ruimtefanaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top