Connect with us

Houten speelset met auto’s en huisjes als stad, garage of…

Speelgoed

Houten speelset met auto’s en huisjes als stad, garage of…

Ohhh ik heb weer een pareltje van houten speelgoed gevonden, al zeg ik het zelf. Ik zag het langskomen bij een van mijn favoriete shops, Eerlijk-Speelgoed.nl. De combinatie van hout en de onderdelen waaruit de speelsets van Lubulona bestaan hadden direct mijn interesse. Want: huisjes, ladders en auto’s.

Huisjes voor de ‘spinnen’

Dat Lis van auto’s houdt, dat is voor vaste lezers geen nieuws. Dat ik van houten speelgoed houd ook niet :). Ook kleine dingen en trappetjes vindt Lis reuze interessant. In haar eindeloze fantasie zijn haar handen ‘spinnen’ die allerlei avonturen beleven. Ik schatte in dat die ‘spinnetjes’ het wel leuk zouden vinden op de trappetjes van de houten speelset Lubu Town van Lubulona. En gelijk had ik.

Samen zijn we verliefd op Lubulona’s houten speelgoed. De set is echt prachtig gemaakt, met een uitstraling zoals alleen speelgoed van hout die heeft. Dat zal Lis natuurlijk iets minder uitmaken, die vindt vooral de speelmogelijkheden die set biedt heel leuk.

houten speelset lubulona houten auto's en huisjes houten speelset jongens meisjes lubulona

Veelzijdige houten speelset

Lubu Town (de grote versie) bestaat uit vier huisjes, vier laddertjes, twee dakjes, twee poppetjes en twee auto’s. De huisjes kun je op allerlei verschillende manieren stapelen en er zo een eigen stad mee bouwen. Een flat, vier kleine huisjes of juist twee woningen. Met of zonder dakjes, met of zonder trappetjes. Het zit best ingenieus in elkaar, want alles past, op diverse manieren. En de auto’s passen er precies in, dus fungeren ze ook als garage.

houten speelset lubulona summerville

Ook combineren met ander speelgoed zoals een treinbaan of Waytoplay is ontzettend leuk. De houten huisjes zijn dus een toffe aanvulling, een speelset die eindeloos veel plezier biedt.

Lubulona houten speelgoed

Lubulona ontwerpt educatief speelgoed met een unieke en moderne stijl. Alle stukken worden vervaardigd in Europa en met de hand geassembleerd en geschilderd in Barcelona. Het is Lubulona’s streven om speelgoed te maken dat de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden bevordert en kinderen helpt hun ware potentieel te ontdekken. Ik ben echt een enorme aanhanger van dit idee. Ik schreef al eens eerder over mijn voorkeur voor open einde speelgoed. Ook omdat ik zie hoe leuk Lis daarmee speelt.

houten speelset houten speelgoed

De houten speelset van Lubulona die wij hebben is Lubu Town Summerville Groot. Er is ook een kleine variant, met twee huisjes in plaats van vier. Kende jij dit merk al?

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

Dit artikel bevat een samenwerking

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

1 Comment

1 Comment

 1. Nicole Orriëns

  31 augustus 2018 at 09:22

  Het ziet er prachtig uit. Houten speelgoed vind ik per definitie erg mooi. Het is veel minder schreeuwerig dan plastic speelgoed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoed

POPULAIR

INSTAMIX

 • Dromenland Ik schreef al een paar keer over peuterbedjes
 • Random pff ik zie dat het alweer ruim een
 • Printables? Oh ja die maakte ik wel eens Sorry lieve
 • Vakantiefotos wat doe jij ermee? Wachten tot je de tijd
 • Ohhh ik heb weer een pareltje van houten speelgoed
 • Mama ontspan en denk na Ik weet dat je het

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenSHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top