Connect with us

Review houten open einde speelgoed Nins van Grapat

Houten speelgoed

Review houten open einde speelgoed Nins van Grapat

Eén keer in de twee weken probeer ik een ‘lievelings’-blog te plaatsen. Want tussen alle artikelen over kids design en design speelgoed, is het ook wel leuk om te lezen waarmee dan bij ons gespeeld wordt.

En zoals je al hebt kunnen lezen in het artikel over pastelkleurig houten speelgoed, zou ik jullie laten zien welk houten speelgoed bij ons echt een hit is.

Nins van Grapat

Toen ik de houten ‘Nins’ van het merk Grapat tegenkwam, was ik zelf spontaan in love. De kleurstelling, de variatie in vormen, het mooie hout. Het zag er prachtig uit!

Mijn oog viel op een set met een combinatie van houten popjes met ringen, munten en bakjes. De omschrijving van het open einde speelgoed beloofde urenlang speelplezier, uitdaging en stimulering van de fantasie. Ook dat klonk goed.

Veelzijdig speelgoed voor een eenjarige gezocht

Aanvankelijk vond ik de prijs wat hoog om het houten speelgoed zo maar even tussendoor aan te schaffen. Maar ik was verliefd, en in onze geplande camper reis vond ik het ideale excuus (‘klein, handzaam en multifunctioneel speelgoed wat Lis lang zou kunnen vermaken’) om de houten speelset tóch te kopen.

Lievelings houten speelgoed Nins Grapat Lievelings design houten speelgoed Grapat

Open einde spel

Een schot in de roos: Lis deelt mijn liefde voor de Nins. Vanaf het eerste moment heeft de set popjes, ringen, munten en bakjes haar interesse. Het is geweldig om haar te zien spelen met dit open einde speelgoed: ze verzint er echt van-álles mee.

Prikkelend voor de fantasie

De muntjes functioneren als munten, maar zijn ook al ‘boterhammen’ of ‘koekjes’ geweest in haar spel. De verschillende kleuren nodigen uit tot sorteren, de verschillende vormen tot bouwen. Eindeloos stapelt ze de ringen op en af elkaar. Op kleur of juist door elkaar, om de popjes heen of om een van mijn vingers. En net zo eindeloos stopt ze de ook zo geliefde handpopjes in de houten bakjes, die dan ineens een draaimolen, bad of bed worden in haar fantasie.

Ideaal speelgoed voor onderweg

Omdat het speelgoed van hout gemaakt is, kan het tegen een stootje. We namen de Nins van Grapat dus al eens mee tijdens een picknick, dagje strand of naar een restaurant. (In dat laatste geval is het aan te raden om slechts een deel van de set mee te nemen, want met kleine kindjes ligt het natuurlijk constant op de grond en anders blijf je rapen).

Ze functioneerden ook als goed afleidingsmateriaal tijdens de boottocht van Denemarken naar Noorwegen en waren fijne speelmaatjes onderweg.

Dit houten speelgoed is wat mij betreft echt geniaal. Ik zou bijna zeggen, net zo onmisbaar als een blokkendoos. Maar ja, ik ben dus fan.

Nins houten speelgoed

Fantasie stimuleren met Grapat

Grapat is een familiebedrijf, gevestigd in Gerona (Catalonië). In 2015 begonnen zij met het fabriceren van houten speelgoed. Grapat haalt daarvoor onder andere inspiratie uit de “loose parts” theorie. Het idee is kinderen uit te dagen hun creativiteit te gebruiken en outside the box te denken.

Dit is iets waar ik me heel erg in kan vinden. Ik heb een voorkeur voor open einde speelgoed. En ik merk dat Lis ook graag zo speelt en haar eigen verhalen bedenkt. Zo vertelde ik al eens op Instagram dat ze vaak een slaapspelletje doet, waarbij ze dingen als takjes of bloemen in bed stopt. Ik zou dit eerder verwachten met knuffels, haha. Fantastisch, die fantasie!

De Nins set die wij hebben is de lente-variant.

De ‘Lievelings’-blogberichten schrijf ik op eigen initiatief en zijn in geen enkele vorm een samenwerking of gesponsorde content. Dit zijn écht onze favorieten.

x Anniek

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top