Connect with us

Review houten open einde speelgoed Nins van Grapat

Kids design

Review houten open einde speelgoed Nins van Grapat

Eén keer in de twee weken probeer ik een ‘lievelings’-blog te plaatsen. Want tussen alle artikelen over kids design en design speelgoed, is het ook wel leuk om te lezen waarmee dan bij ons gespeeld wordt.

En zoals je al hebt kunnen lezen in het artikel over pastelkleurig houten speelgoed, zou ik jullie laten zien welk houten speelgoed bij ons echt een hit is.

Nins?

Toen ik de ‘Nins’ van het merk Grapat tegenkwam, was ik zelf spontaan in love. Mijn oog viel op een set met een combinatie van de houten popjes met ringen, munten en bakjes. De kleurstelling, de variatie in vormen, het mooie hout. Het zag er prachtig uit! De omschrijving van het open einde speelgoed beloofde urenlang speelplezier, uitdaging en stimulering van de fantasie. Ook dat klonk goed.

Veelzijdig speelgoed voor een eenjarige gezocht

Ik vond de prijs alleen wat te gortig om zo maar even tussendoor aan te schaffen. Maar ik was verliefd, en in onze geplande camper roadtrip vond ik het ideale excuus (‘klein, handzaam en multifunctioneel speelgoed’) om de houten speelset tóch te kopen.

Lievelings houten speelgoed Nins Grapat Lievelings design houten speelgoed Grapat

Open einde spel

Een schot in de roos: Lis deelt mijn liefde voor de Nins. Vanaf het eerste moment heeft de set popjes, ringen, munten en bakjes haar interesse. Het is geweldig om haar te zien spelen met dit open einde speelgoed: ze verzint er echt van-álles mee.

Prikkelend voor de fantasie

De muntjes functioneren als munten, maar zijn ook al ‘boterhammen’ of ‘koekjes’ geweest in haar spel. De verschillende kleuren nodigen uit tot sorteren, de verschillende vormen tot bouwen. Eindeloos stapelt ze de ringen op en af elkaar. Op kleur of juist door elkaar, om de popjes heen of om een van mijn vingers. En net zo eindeloos stopt ze de ook zo geliefde handpopjes in de houten bakjes, die dan ineens een draaimolen, bad of bed worden in haar fantasie.

Ideaal speelgoed voor onderweg

Omdat het speelgoed van hout gemaakt is, kan het tegen een stootje. We namen de Nins dus al eens mee tijdens een picknick, dagje strand of naar een restaurant. (In dat laatste geval is het aan te raden om er maar een paar mee te nemen, want met kleine kindjes ligt het natuurlijk constant op de grond en anders blijf je rapen). Ze functioneerden ook als goed afleidingsmateriaal tijdens de boottocht van Denemarken naar Noorwegen en waren fijne speelmaatjes onderweg.

Dit houten speelgoed is wat mij betreft echt geniaal. Ik zou bijna zeggen, net zo onmisbaar als een blokkendoos. Maar ja, ik ben dus fan.

Nins houten speelgoed

Fantasie en ontwikkeling stimuleren

“Het familiebedrijf Grapat, gevestigd in Gerona (Catalonië) is in 2015 begonnen met het fabriceren van speelgoed. Grapat haalt haar inspiratie uit de antroposofie en uit de “loose parts” theorie waarbij kinderen worden uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken en outside the box te denken.” las ik op de website van Houtspel.

Iets waar ik me heel erg in kan vinden. En ik merk dat Lis ook graag zo speelt en haar eigen verhalen bedenkt. Zo vertelde ik al eens op Instagram dat ze vaak een slaapspelletje doet, waarbij ze dingen als takjes of bloemen in bed stopt. Ik zou dit eerder verwachten met knuffels, haha. Fantastisch, die fantasie!

Het open einde speelgoed van Grapat, waaronder de Nins, vond ik bij webshops Houtspel en Coconeh. De set die wij hebben is de lente-variant.

De ‘Lievelings’-blogberichten schrijf ik op eigen initiatief en zijn in geen enkele vorm een samenwerking of gesponsorde content. Dit zijn écht onze favorieten.

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Handgemaakt houten speelgoed met mediterrane uitstraling - minimixtape

  2. Pingback: Favoriet van Lis: houten speelgoed voor meisjes met een grote fantasie - minimixtape

  3. Pingback: De mooiste houten dieren en figuurtjes die ik tot nu toe zag - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kids design

POPULAIR

MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Hoii! Ik ben en blog nog hoor! Alleen vergeet ik
  • Mijn twee knappies To the moon and back  Zo
  • Sevilla!! Wat hebben we genoten van de stad de tapas
  • Deze kleurplaat maakte ik vorig jaar voor Vaderdag Toen ik
  • Mijn laatste blog en printable is toepasselijk nu dat we
  • Countdown! Vakantie logeerpartij of dagje weg op de planning? Laat

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

Kinderkleding nieuwe collectie

SHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top