Connect with us

Met dit timmerhout voor kinderen kan je kind echt helemaal los

Houten speelgoed

Met dit timmerhout voor kinderen kan je kind echt helemaal los

Een tijdje geleden kwam ik weer zoiets leuks tegen via Instagram: Timmer Amsterdam. Ze maken sets timmerhout voor kinderen waarmee je kind naar hartelust kan timmeren. Dat vergroot niet alleen de technische vaardigheden en motoriek van kinderen, maar nog belangrijker, ook hun zelfvertrouwen!

Weet je nog dat ik ooit schreef over Design Letters? Ze maken prachtig houten speelgoed, waaronder een houten gereedschapskist. Die houten speelset met onder andere een hamer wordt door dochterlief regelmatig uit de kast gepakt, met name als er in huis geklust wordt. Ze vindt het razend interessant om mee te doen met haar hamertje. Nu ze wat ouder is geworden, werd het tijd voor het echte werk. Timmerhout!

Lekker timmeren met Timmer Amsterdam

Kinderen houden van timmeren, maar het is soms wel een beetje lastig om echt iets te maken. Daarom helpt Timmer Amsterdam ze een beetje, met op maat gezaagd en voorgeboord hout. De stukken hout worden gemaakt van resthout en netjes geschuurd, minder kans op splinters dus. En doordat het hout voorzien is van gaatjes, kunnen kinderen er snel iets moois mee timmeren. Kids weten heel goed wat ze willen maken, zo lees ik op het Instagram-account van Timmer Amsterdam, en als dat dan ook nog eens zo goed lukt zijn ze super trots en verleggen ze hun grenzen. Leerzaam, leuk en het kunstwerk is natuurlijk ook nog eens een aanwinst voor hun slaapkamer!

Timmerhout voor kinderen

Een Timmer Amsterdam set timmerhout voor kinderen leek me dan ook perfect om dochterlief te laten kennismaken met timmeren. De set bestaat uit een timmerkrant, houtjes in verschillende vormen, spijkers en een schuurhoutje, geleverd in een mooie, stoffen zak.
Op het Instagram-account van Timmer Amsterdam las ik dat kids heel goed weten wat ze willen maken. En inderdaad, dochterlief had direct een plan toen ze de houtjes zag: ze wilde een sneeuwvlok timmeren (natuurlijk, Frozen…) en vervolgens een auto (de liefde voor auto’s is gelukkig nog niet over).

Natuurlijk avontuurlijk bouwen

Haar houten speelhamertje maakte plaats voor een echte hamer, voor kinderen dan. Die is iets minder zwaar dan de versie voor volwassenen en kleiner, zodat-ie goed in de hand ligt. En toen kon ze los. Heel leuk om te zien dat ze meteen wist wat ze moest doen: spijkertje even vasthouden om een beginnetje te maken en vervolgens lekker rammen met de hamer. De trots straalde van haar gezicht, fantastisch!

Timmer Amsterdam timmeren voor kinderen en kinder gereedschap

Marlène van Timmer Amsterdam vindt dat kinderen uitgedaagd moeten worden, ze moeten lekker kunnen ravotten, klimmen, vallen, soms op een duim slaan tijdens het timmeren. Daar leren kids van. Met als resultaat: een trots kind met een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Dat wil je toch precies als ouder!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top