Connect with us

Zelf muziek maken is heerlijk (en van deze houten instrumenten word je niet gek)

Houten speelgoed

Zelf muziek maken is heerlijk (en van deze houten instrumenten word je niet gek)

Wil je kind graag zelf muziek maken? Of wil je het juist stimuleren – muziek maken is immers goed voor de ontwikkeling. Niet elk speelgoed muziekinstrument produceert even geweldig (of op mijn minst verdraagzaam) geluid, weet ik uit ervaring. Daarom zet ik een aantal geweldige houten instrumenten op een rij, waar je je kind wél graag mee laat spelen. Van deze speelgoed muziekinstrumenten word jij niet gek.

Houten muziekinstrumenten met mooi geluid

Een van Lis’ eerste houten muziekinstrumenten was een xylofoon. Superleuk, want het is niet moeilijk, er komt makkelijk geluid uit. Maar wat was het ding vals. Oef.

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn. Er zijn houten muziekinstrumenten waar wél fatsoenlijk geluid uit komt. Enkele van onze succesnummers zijn de roze houten gitaar, een houten trommel en regenboog muziekbellen.
houten speelgoedinstrumenten tips

1. ‘Net als echt’ houten speelgoedgitaar

Roze, hout, een gitaar; what’s not to like zou je denken. En dat klopt ook. De roze speelgoedgitaar van Kids Concept die dochterlief kreeg is hartstikke leuk. Het ding heeft zes snaren en functioneert en klinkt redelijk zoals een echte gitaar. Je kunt deze houten speelgoedgitaar zelfs enigszins stemmen. We hebben er aan een hele serie optredens mee gedaan zonder een snaar te breken. Laat je kind maar losgaan op dit instrument! De gitaar is er ook in wit en grijs.

houten trommel plan toys review

2. Houten trommel zonder herrie

Vorig jaar kocht ik via Freubelrijk (een snoepwinkel van een speelgoedwinkeltje) een houten trommel van Plan Toys. Ik probeerde het instrument in de winkel en was meteen verkocht. Hoe hard je kind er ook op ramt, er komt geen oorverdovend maar juist een prachtig geluid uit. Heel anders dan waar je aan denkt bij een trommel. Door op verschillende plekken te slaan komen er verschillende tonen uit. En echt, ik verzeker je, het klinkt prima!

3. Regenboog muziekbellen

Tijdens een bezoekje aan Le Village Nature scoorde ik regenboog muziekbellen in een winkeltje op het park. Ik hoorde het geluid van de bellen en was meteen verkocht. De muziekbellen klinken zo lieflijk! Ze zijn gemakkelijk te bespelen, een beetje schudden en de tonen klinken al. Onze set bestaat uit 8 bellen in verschillende kleuren, die elk hun eigen toon vertegenwoordigen. We hebben er al meerdere concerten mee gemaakt met meerdere deelnemers, erg leuk. Het is me zelfs gelukt er ‘Vader Jacob’ op te spelen.

Nog meer houten muziekinstrumenten

Ook leuk en altijd goed zijn een houten tamboerijn of sambaballen. En stiekem lijkt me dit houten drumstel echt geweldig. Voor pianisten in de dop heeft Hape een speelgoedpiano en ook Vilac heeft een houten kinderpiano in de collectie.

Heb jij speelgoed muziekinstrumenten in huis?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

 1. Mirjam Hart

  1 juni 2020 at 18:35

  Wij hebben ook een gitaar en ukelele voor de kids. Ze spelen er niet veel mee/op, maar ik vind het leuke styling objecten. Zit nu ook te denken over zo’n kleine piano… 🙂

  • Anniek

   10 juni 2020 at 20:51

   Jaaa zo’n pianootje! Vroeger speelden we ermee bij oma, helaas geen idee waar die terecht is gekomen. Wij doen hier wel eens muziekoptochten (gewoon binnen hoor, achter elkaar aanlopen haha), dat is heel leuk :).

 2. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top