Connect with us

Deze kleurrijke magnetische tegels houden kids van alle leeftijden bezig

Speelgoedtips

Deze kleurrijke magnetische tegels houden kids van alle leeftijden bezig

Wauw! Via het Instagram account van speelgoedwinkel Freubelrijk ontdekte ik toch zulk ontzettend gaaf speelgoed: Connetix magnetische tiles. De transparante tegels in alle kleuren van de regenboog zien er allereerst te gek uit. En toen ik navraag deed bij Annemarie, de eigenaresse van Freubelrijk, vertelde ze dat het speelgoed kids in alle leeftijden geboeid houdt: bij haar thuis spelen alle kinderen (5 tot 23 jaar) ermee. Dat klinkt goed! Dus, wat zijn die magische Connetix tiles precies?

bouwen met connetix magnetische tiles

Connetix tegels in alle kleuren van de regenboog

Connetix tegels zijn gemaakt van niet-giftig, ABS-plastic dat BPA- en ftalaatvrij is. De tegels zijn sterker dan vergelijkbare titels en door het mooi verzonken en afgeschuinde ontwerp is Connetix sterker en krasvaster.
Tot zo ver de ‘veiligheidsmededelingen’. Meer over de speelmogelijkheden nu!

connetix magnetische tegels

Magische bouwwerken met magnetische tegels

De transparante kleurstof Connetix tegels hebben verschillende kleuren waardoor een set eruit ziet als een regenboog. Dat heeft dus waanzinnige aantrekkingskracht op kinderen. Maar goed, wat kun je er dan mee?
De tegels zijn aan de randen voorzien van sterke magneten. Daarmee kun je makkelijk bouwen en dat levert dus razendsnel de gaafste bouwwerken op. En niet alleen plat, maar ook de hoogte in, tegen de ramen op, of wat je kind ook maar verzint.

Het begrip ‘bouwwerk’ mag je ook heeeeel ruim nemen. Op de social media kanalen van Connetix zie ik eindeloos veel variaties en allemaal zijn ze even gaaf. Kastelen, autobanen, regenbogen, poppenbedjes, huisjes, garages, raketten…

Lichtspel

En dat de tegels transparant zijn, maakt ze heel educatief: het licht valt er doorheen en dat maakt constructies nog veel magischer. Geweldig vond ik de foto van @inspiremyplay op Instagram. Haar dochtertje bouwde de tegels tegen de ramen op. Het werd een fantastisch kleurrijk bouwwerk, maar het meest gave is de lichtinval door de tegels heen.

Hier kun je ook leuke spelletjes mee doen, zoals de schaduwen die op de grond vallen natekenen op papier.
Door de verschillende kleuren tegels over elkaar heen te leggen, ontdek je kind welke kleuren ontstaan. De kracht van lichtspel!

Connetix verkooppunt in Nederland

Connetix zijn in Nederland alleen bij Freubelrijk te koop. Naast een bezoekje aan de winkel kun je ook bestellen, zelfs via Instagram. Voor wie de winkel niet kent: het is een klein gezellig pandje, propvol met de leukste dingen van de mooiste (veelal duurzame en eerlijke) speelgoedmerken. Een soort snoepwinkel zeg maar. Ik verzeker je dat je er erg blij van wordt :). En ook voor advies kun je er goed terecht. Zo zocht ik een leuk kraamcadeautje, maar wist ik niet waar te beginnen. Annemarie had de goede tip. Freubelrijk is een aanrader!

x Anniek

PS heb je het printbare dus meermaals inzetbare 19-delige ‘Cookies’ doe-boek (met onder andere memory maken, kleurplaat, cupcakes tekenen en leerspelletjes) al gezien? Ook goed voor urenlang vermaak!

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Aftelkalender Sinterklaas 2020: duidelijkheid rondom schoenzetten - minimixtape

  2. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

  3. Pingback: 11x open einde speelgoed dat de fantasie prikkelt voor eindeloos speelplezier - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top