Connect with us

De lijst met kraamcadeautjes waarmee je zeker indruk maakt op kersverse ouders

Duurzaam speelgoed

De lijst met kraamcadeautjes waarmee je zeker indruk maakt op kersverse ouders

Onlangs mocht ik iets leuks doen: kraamcadeautjes uitzoeken! En ja dat was leuk. Heel leuk zelfs, want het was voor een van de meest speciale baby’s ter wereld. Waarvan ik trotse tante ben. Yay! Maar omdat kraamcadeautjes uitzoeken ook behoorlijk lastig kan zijn, heb ik een hele lijst goede tips voor je gemaakt. En dat niet alleen, het is een lijst met kraamcadeaus waarmee je écht indruk gaat maken op nieuwbakken ouders. Duurzame kraamcadeautjes!

Duurzame kraamcadeautjes: gifvrij!

Wist je dat er in veel reguliere producten schadelijke stoffen zitten? Dat is nou niet echt iets om mee aan te komen bij kersverse ouders. Ik nam mijn rol als tante serieus en besloot het over een ‘andere’ boeg te gooien: ik zou duurzame kraamcadeautjes uitzoeken.
Ik kwam uit bij webshop De Kleine Lama. Eigenaresse Rachelle heeft een heel assortiment samengesteld met fantastische baby- en kinderproducten – allemaal duurzaam, eerlijk én gifvrij.

Goed voor de baby en goed voor de planeet, want zo’n duurzaam kraamcadeautje drukt een stuk minder op ons ecosysteem. Lekker verantwoord dus! Kom je met zo’n kraamcadeau aanzetten, dan laat je zien dat je er goed over nagedacht hebt. Reken maar dat je daarmee indruk maakt op de ontvangers van zo’n cadeautje.

Wat moet je je nu voorstellen bij ‘duurzaam kraamcadeau’? Ik maak een lijst voor je.

duurzame kraamcadeautjes tips

1. Hydrofiele doeken van biologisch katoen

Hydrofiele doeken zijn de heilige graal. Elke ouder weet dat ze onmisbaar zijn. Perfect dus om er een cadeau te doen, zeker een in een mooie kleur of print. Natuurlijk kies je dan voor een hydrofiele doek van biologisch katoen, want dat is beter voor de planeet. Ik zocht twee hydrofiele doeken van Fabelab uit, in prachtige kleuren en heerlijk zacht.

2. Bio bijtring

Dat ienie-minie mensje gaat natuurlijk groeien. En tanden ontwikkelen. Een stijlvolle bijtring is niet alleen een leuk maar ook een nuttig cadeautje. Om te voorkomen dat babylief met giftige stoffen in aanraking komt, kies je voor bijvoorbeeld een bio bijtring van natuurlijk rubber. Of een van gerecycled plastic, zoals die van Green Toys.

3. Hevea Star Ball

Dit babyspeelgoed won twee awards, de eerste prijs in de categorie ‘best ethical babycare product’ en de tweede prijs in de categorie ‘best stimulative toy 0-1 years’. Eerlijk: ik viel voor de kleur en het sterrenpatroon. Super dat het ook nog een duurzaam cadeautje is!
Door dat sterrenpatroon kunnen kindjes de bal makkelijk pakken en er achteraan kruipen. Het is een zachte bal en hij stuitert een beetje. Fijne bijkomstigheid is dat de Hevea Star Ball gemaakt is van natuurlijk rubber en dus absoluut gifvrij.

duurzame kraamcadeaus tips

4. Bamboe kinderservies

Het bamboe kinderservies van EKOBO is super stijlvol en een mooi statement tegen het gebruik van plastic. Je zadelt de ouders ook niet met onhandig servies op, het kan gewoon in de vaatwasser. EKOBO heeft mooie cadeausets, bestaande uit een lepel, kom en (tuit)beker.

5. BPA-vrije placemat

Ooit zal de kersverse baby zijn of haar dieet uit gaan breiden van melk naar vast voedsel. Met bijkomende explosie van etensresten rondom de eettafel. Een placemat is dan dus geen overbodige luxe. Dit is een attent kraamcadeautje waar de nieuwbakken ouders vast nog niet aan gedacht hadden. De exemplaren van We Might Be Tiny zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn gemaakt van siliconen: vrij van BPA en andere schadelijke stoffen. Extra plus: ze kunnen in de vaatwasser!

6. Duurzaam badspeelgoed

Al eerder schreef ik eens een artikel over Green Toys speelgoed van gerecycled plastic. Het merkt heeft ook toffe dingen om mee te nemen in bad, zoals de duikboot of een sleepboot. Goed voor urenlang badderplezier. Ook een badeendje van natuurrubber is een leuk duurzaam kraamcadeautje. De badeendjes van Hevea hebben geen gat in de onderkant, waardoor er geen water of schimmel in kan komen.

7. Pop of knuffel van biologisch katoen

Ook een knuffeltje of pop is een populair kraamcadeautje. Kies ook hier weer voor gifvrij en biologisch katoen, niet alleen een duurzame keuze maar ook een veilige. De rammelaars van Fabelab zijn erg mooi, bijvoorbeeld de Octopus. Mag het wel wat meer ‘pop’ zijn, dan zijn de Rubens Barn Ecobuds fijne vriendjes voor kleine kindjes.

8. Mooi babydekentje

Toen Lis net geboren was, shopte ik in één week tijd twee dekentjes. Vast iets met hormonen. Ze was echter ook snel koud, dus ze kwamen wel degelijk goed van pas. Ook in de auto waren ze erg handig en een dekentje wordt zelfs nog gebruikt als knuffel. Een zacht babydekentje van mooie kwaliteit laat me nog altijd smelten. Er zijn vast meer moeders die dat hebben, dus doe er een cadeau.

9. Chique verschoonmatje

Een verschoonmatje is super handig, voor een snelle luierwissel op de bank of voor onderweg. Dit is een item waarvan het stiekem ook erg leuk is als het er mooi uitziet. En dat maakt het een perfect kraamcadeautje. Het merk Fabelab heeft een prachtig exemplaar van biologisch katoen.

10. Boekjes!

Kinderboeken zijn altijd een goed idee. De ouders zullen hun drie weken oude baby heus nog niet voor gaan lezen, maar dat moment komt snel genoeg. Een goed gekozen boek is vaak een blijvend cadeau. Je kunt er voor kiezen een klassieker cadeau te doen of een babyboekje van duurzame materialen. Deze set van Petit Collage stal mijn hart, maar ook de fair trade geproduceerde Knisperkrant of KiekeBoek van Qukel zijn goede opties.

De bovenstaande duurzame kraamcadeautjes kun je allemaal bij De Kleine Lama kopen. Een grote favoriet van mijzelf wil ik graag nog toevoegen.
Wie mijn blog vaker leest weet dat ik een enorme voorkeur heb voor houten speelgoed. In het kader van duurzaamheid heeft is hout natuurlijk een prachtig alternatief voor plastic. Bovendien wordt het vaak geverfd met natuurlijke grondstoffen. Een mooie set houten speelgoed zoals die van Grimms of de Nins van Grapat is een duurzaam kraamcadeautje waar vele jaren veel plezier mee beleefd gaat worden.

Hopelijk heb je veel inspiratie opgedaan na het lezen van dit artikel. Zou jij ook voor een duurzaam kraamcadeautje kiezen?

x Anniek

Tip: bewaar dit artikel, bijvoorbeeld op Pinterest. Kun je het altijd weer even terugzoeken op het moment dat je het nodig hebt.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Deze kleurrijke magnetische tegels houden kids van alle leeftijden bezig - minimixtape

  2. Pingback: Voor deze 5 onmisbare babyspullen is een duurzaam alternatief, zonder gif - minimixtape

  3. Pingback: 9x super stijlvol kinderservies en placemats voor een mooi gedekte tafel - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Duurzaam speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top