Connect with us

‘Mijn benen zijn moe…’ – zo maak je fietsen met kinderen leuk(er)

Momlife

‘Mijn benen zijn moe…’ – zo maak je fietsen met kinderen leuk(er)

Lekker samen fietsen doen wij vooral nog op één fiets: Lis kan het nog niet zelf. Tenminste, niet voor een noemenswaardige afstand. Maar er komt een tijd dat ze buiten de veilige haven van de parkeerplaats gaat fietsen. En dat we fietstochtjes gaan maken, ieder op een eigen fiets. Of het nu een echte heuse fietstocht is of een ritje naar opa en oma, aanmoediging werkt. En zo maak je fietsen met kinderen leuk(er).

Fietsen is leuker… op een goede fiets

Fietsen begint natuurlijk met een, eh, kinderfietsje. Er is niks mis met tweedehandsjes of geleende spullen, maar houd het volgende in je achterhoofd.

1.De maat van de fiets moet goed zijn – dit geldt overigens ook voor een nieuwe fiets – zodat je kind wel bij de trappers kan maar niet onnodig moe wordt omdat de fiets te klein is en je kind extra en harder moet trappen.
2. De fiets moet het doen – als in, zorg dat-ie soepel trapt, remt en stuurt enzo. Je wilt voorkomen dat je kind fietsen niet leuk vindt omdat het kinderfietsje door kapotte onderdelen niet lekker rijdt.

Alles is leuker als het een spelletje is

Kinderen zijn – duh – dol op spelletjes. Denk maar eens in, je kind aanleren te plassen op de wc is leuker met een beloningskaart, en van een lange autorit maak je een aangename reis met een autobingo. Gebruik dat dus in je voordeel, ook een fietstocht maak je extra leuk als je een spel-element toevoegt. Zeker als je oudere kinderen hebt en een langer stuk wilt fietsen.

Stimuleer je kind om steeds wat verder te fietsen door concrete punten te noemen: ‘nog tot aan de brievenbus’ of ‘nog tot de rij bomen’. Of, als je fietst met oudere kinderen, maak een speurtocht van de route. Je kunt zelfs een stempelkaart inzetten a la Elfstedentocht.

Een bestemming

Ik kan wandelen zonder doel, manlief niet. Fietsen zonder doel is dus ook niet voor iedereen leuk. En voor je kind werkt het wellicht ook beter als er een eindpunt bekend is. Fiets naar opa en oma, een speeltuin, kinderboerderij of een plekje om lekker te picknicken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Maak jij ‘echte’ fietstochten met je kind?

x Anniek

fietsen met kinderen tips pin op pinterest

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top