Connect with us

8x duurzaam silicone kinderservies als alternatief voor bamboe en melamine

Kids design

8x duurzaam silicone kinderservies als alternatief voor bamboe en melamine

Een tijdje geleden deelde ik al een lijst met prachtig kinderservies om de tafel stijlvol te dekken. Nu bamboe kinderservies en melamine kinderservies onder vuur liggen (lees: ‘stop het gebruik van bamboe borden en bekers‘), heb ik een lijst gemaakt met alleen maar duurzaam en veilig silicone kinderservies van de mooiste merken. Welke is jouw favoriet?

Silicone als alternatief voor bamboe en melamine

Volgens het recente onderzoek is bamboe en melamine kinderservies niet veilig:

“De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om serviesgoed dat is gemaakt van bamboe met melaminekunststof, zoals koffiebekers en kommen, niet meer te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat het servies stoffen afgeeft die schadelijk zijn voor de gezondheid” (bron: NOS).

Liewood silicone kinderservies

Over dit Deense merk schreef ik al vaker, omdat het design zo ontzettend mooi is. De kleuren zijn prachtig en de vormen (dino’s, poezen, panda’s) spreken je kind aan. Daarnaast gebruiken ze alleen maar duurzame materialen, waaronder silicone voor het kinderservies.

Shop het duurzame kinderservies van Liewood

LIEWOODsiliconenkommenIggydinoblueLW14153-6943b_x705_crop_center

Mushie kinderservies

Zelf hebben we sinds enige tijd bordjes, bekers en kommen van Mushie. Het is niet gemaakt van silicone maar wel duurzaam en BPA-vrij én ontzettend mooi, dus ik vond dat het toch een plekje in deze lijst moest krijgen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit kinderservies erg handig is: het kan in de magnetron en in de vaatwasser. Ik kocht het bij Freubelrijk, en ook hier vind je Mushie kinderservies.

mushie-silicone-placemat-rainbow

MinikOiOi zuignap kinderservies

Handig: de silicone zuignap borden en kommen van MinikOiOi. De zuignap houdt heet bord stevig op tafel, zodat je kind naar hartelust kan ontdekken tijdens het eten zonder dat het bord steeds van de tafel dreigt te schuiven. Je shopt MinikOiOi hier.

minikoioi silicone kinderservies zuignap bord

Oyoy kinderservies

Oyoy is een van mijn favoriete interieurmerken, want wat maken ze gave spullen. Vorig jaar deed ik mijzelf een aantal Inka koffiebekers cadeau, en die zijn er nu ook voor kinderen, gemaakt van silicone. Lekker twinnen dus! Ik vond ze bij Little Dreamers.

oyoy inka kinderservies

Done by Deer kinderservies van silicone

Ook Done by Deer heeft silicone kinderservies in de collectie dat er erg leuk uitziet. Wat denk je van een bord in de vorm van een olifantje of krokodil? Dat moet je kind toch aanspreken! Let wel even op, want er is ook melamine kinderservies en dat moet je momenteel ook vermijden voor jonge kinderen.

Shop Done by Deer silicone kinderservies hier.

 

Béaba kinderservies van silicone

Béaba zag ook in hoe handig een zuignap is voor kinderservies en maakt onder andere borden en kommen met zuignap. De kleurtjes zijn wat feller maar misstaan nog steeds niet.

Shop Béaba kinderservies hier

beaba silicone kinderservies met zuignap

EZPZ placemat en bord in één

Geen zin om nieuwe bordjes en placemats aan te schaffen? The happy mat van EZPZ is bord en placemat in één. Het kinderservies is er in verschillende vormen en kleuren.

Shop EZPZ hier

We Might Be Tiny silicone bord en placemat

Dit merk kende ik al van de schattige en toch minimalistische placemats, maar in dezelfde stijl hebben ze ook een placemat vakjesbord met zuignap. Jup, alles in één dus om het eten met je kind zo gezellig mogelijk te maken.

Bekijk We Might Be Tiny

we might be tiny placemat bord zuignap

Heb je nog een aanvulling op deze lijst met mooi silicone kinderservies, laat het me zeker weten!

x Anniek

 

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kids design

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top