Connect with us

Uren speelplezier in een kartonnen speelhuisje en Miley House is de liefste

Duurzaam speelgoed

Uren speelplezier in een kartonnen speelhuisje en Miley House is de liefste

Dat een kartonnen speelhuisje een enorm succes kan zijn, ondervonden wij toen we, eigenlijk voor de grap, zelf een exemplaar maakten van een kartonnen doos – het ding staat er nu al dá-gen.

Een tijd geleden bestelde ik tuinstoelen online, die natuurlijk in een unit van een doos geleverd werden. Het inspireerde manlief direct om er een speelhuisje van te maken. Met een stanleymes en een beetje tape had hij in no time een hutje van karton voor ons moppie in elkaar geknutseld.

Speelplek van karton

Wat bedoeld was als speelgoed voor een middagje, werd een favoriet plekje van Lis. Ze speelt er zo leuk. Dus nu staat die kartonnen unit nog steeds in onze woonkamer. Wéken al inmiddels. En ook al heeft manlief in de gauwigheid van de creatie zelfs nog bewonderenswaardige aandacht besteedt aan details zoals raampjes en doorkijkjes – het blijft toch een lelijke doos.

Kartonnen speelhuisje waar je verliefd op wordt

Bij FunnyPaper hebben ze ook een hut van karton gebouwd, maar met een iets ander resultaat. Want wát een schatje is hun speelhuisje Miley House. Met het ronde dakje, voorzien van sterren, manen en hartjes. En dan die klapdeurtjes, voorzien van raampjes. Lief!

Miley House kartonnen speelhuisje

Huisje van gerecycled karton

FunnyPaper maakt het speelhuisje van gerecycled karton. Een duurzaam product dus, want bovendien zonder bevestigingsmiddelen in elkaar te zetten is.
En waar het ons DIY exemplaar ontbreekt aan veiligheid, is daar bij het Miley House kartonnen hutje wel aan gedacht De meubels van Funny Paper worden gemaakt van stevig metaal-vrij golfkarton en dankzij de ronde vormen ontbreken scherpe randen of hoeken. Natuurlijk voldoet het huisje ook aan de Europese veiligheidseisen.

MileyHouse_kartonnen speelhuisje

 

miley house kartonnen speelhuisje funny paper

Ons eigengemaakte kartonnen speelhuisje is vlak voor ons vertrek naar Portugal stiekem in de schuur gezet. Het is toch wel lekker een deel van de woonkamer weer speelgoed-vrij te hebben. Anders was het huisje van Funny Paper er meteen gekomen. En wie weet, als de box weg is…?

x Anniek

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Liefde voor deze originele monochrome boekenkast - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Duurzaam speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top