Connect with us

Ik hou van Hollandsche Eenheidsprijzen: het nieuwe duurzame speelgoed van HEMA is heerlijk

Duurzaam speelgoed

Ik hou van Hollandsche Eenheidsprijzen: het nieuwe duurzame speelgoed van HEMA is heerlijk

Berg je portomonnee maar op! De nieuwe speelgoedcollectie van HEMA is onweerstaanbaar leuk, met die onmiskenbare HEMA-stijl. En het nog betere nieuws is: er is heel veel duurzaam speelgoed bij!

Ik hou van HEMA, het is mijn feelgood-winkel. Er is iets aan de producten waar ik instant blij – en daardoor hebberig – van word. Ook voor het kopen van speelgoed kom ik er graag, niet alleen voor dochterlief maar ook om cadeautjes uit te zoeken.

Omdat ik zo’n fan ben van de winkel zet ik de nieuwe speelgoedcollectie graag even in het zonnetje. Hashtag no spon, just fan.

Duurzaam houten speelgoed

Het houten speelgoed van HEMA was al duurzaam, het wordt uitsluitend gemaakt van FSC hout. Het streven van de winkelketen is dat in 2022 naast al het speelgoed ook alle andere houten producten duurzaam zijn.

En oh, wat maken ze toch veel toffe houten spulletjes.

De houten HEMA-tompouce en rookworst vind ik geniaal, de houten kassa met stippenprint echt oogstrelend, net als de poppenhuismeubels in die kleuren. Lis kreeg laatst een mini-poppenhuis voor haar verjaardag, een klein inklapbaar speelhuisje ingericht als koffiebar. Er zijn nog twee andere varianten, een garage en een dierenwinkel. Erg origineel als cadeautje.

En heb je de houten grachtenpanden al gezien?

En ik kan nog wel even doorgaan met opsommen van alles wat ik leuk vind uit de houten speelgoedcollectie.

HEMA duurzaam speelgoed hout HEMA houten speelgoed kassa

 

HEMA introduceert bioplastic speelgoed

Het blijft echter niet bij duurzaam houten speelgoed. Ook op het gebied van plastic is HEMA heel wat van plan. Zo staat in de plannen dat in 2022 25% minder plastic verpakkingen worden gebruikt voor producten en dat in 2025 al het plastic van gerecycled of hernieuwbaar materiaal moet zijn gemaakt.

In lijn met die plannen verscheen deze zomer het eerste speelgoed van bioplastic: een schep, emmer en kiepwagen. Het bioplastic bestaat grotendeels uit ethanol dat uit suikerriet wordt gehaald. In HEMA’s persbericht staat dat het materiaal duurzamer is dan gewoon plastic, omdat het van hernieuwbaar materiaal wordt gemaakt en de uitstoot van CO2 wordt verlaagd.

En zie je dit theeserviesje? Ook van bioplastic gemaakt! Het bleef dus niet bij strandspeelgoed. Er is tevens een lief cupcake setje waarmee je kind met 4 cupcakes kan spelen, leuk voor in de speelkeuken.
Ook de prijzen zijn positief, zo betaal je voor het emmertje drie euro en kost het veertiendelige theeservies van bioplastic 10 euro.

HEMA bioplastic theeservies

Duurzame bouwblokken van HEMA

Eerder schreef ik al eens over Biobuddi’s alternatief voor DUPLO, nu komt ook HEMA met duurzame bouwblokken. Ik ben er nog niet achter of deze gecombineerd kunnen worden met DUPLO bouwblokken. Het lijkt er wel op dat ze zonder stickers (zoals bij Biobuddi wel het geval is) worden geleverd.

Er zijn al diverse sets bio bouwblokken te koop, met die typische HEMA-stijl. Zo is er een HEMA winkel en een koning met fee. Ook zijn er basissets en de onmisbare bouwplaten van bioplastic.

HEMA bio bouwset panda duurzaam speelgoed

HEMA duurzaam speelgoed bioplastic

De kleurtjes, de vormen, de prijzen én oog voor duurzaamheid; ik vind de HEMA speelgoedcollectie met recht heerlijk.

Maar, tot zo ver mijn fan-geratel. Neem anders zelf gewoon eens een kijkje. Ben jij net zo fan als ik? Ben benieuwd!

x Anniek

 

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Duurzaam speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top