Connect with us

Biobased bouwstenen als groen alternatief voor DUPLO + winactie!

Speelgoedtips

Biobased bouwstenen als groen alternatief voor DUPLO + winactie!

Welk kind is er niet groot mee geworden? En dan doel ik niet op pindakaas, maar op het beroemde speelgoed uit Denemarken: de welbekende plastic bouwstenen. Ideaal speelgoed, want door de vele mogelijkheden kunnen kindjes er uren mee zoet zijn. Wel heel plastic. En daarom komt BIOBUDDI met een groen alternatief.

Een alternatief voor DUPLO bouwstenen

BIOBUDDI gelooft dat het aanbieden van een alternatief voor goederen die mensen dagelijks kopen of gebruiken de beste manier is om milieuverandering aan te moedigen. Een mond vol, maar het klinkt logisch. Ze streven ernaar om het bewustzijn over duurzaamheid te vergroten. En dat speelgoed duurzamer mag en kan (en misschien zelfs wel moet) daar ben ik het wel mee eens.

Tijdens onze camperreis kwamen we op de mooiste plekken zulke dikke stapels afval – vooral plastic – tegen. Midden in de natuur, in de zee… De wereld ligt er vol mee. Het bewustzijn rondom het verminderen van plastic wordt gelukkig steeds groter. En BIOBUDDI’s bouwstenen zijn daar een goed voorbeeld van.

Biobased bouwstenen

Nu vraag je je natuurlijk af waar de bouwstenen dan wél van gemaakt worden? BIOBUDDI-bouwstenen zijn biobased. Oftewel gebaseerd op planten: het speelgoed word gemaakt van resten van de suikerrietplant. En daar blijft het niet bij, ook de verpakking, stickers, instructies en andere materialen die ze gebruiken, zijn milieuvriendelijk. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing dus.

biobuddi bouwstenen alternatief duplo review biobuddi bouwstenen alternatief duplo

Musthave speelgoed

Ik zou bijna durven beweren dat bouwsteentjes zoals die van BIOBUDDI een musthave zijn. Kinderen hebben er niet alleen ontzettend veel plezier van, ze stimuleren ook de ontwikkeling. Ze wakkeren de creativiteit en verbeeldingskracht aan en helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk bewustzijn en motorische vaardigheden.

Fantastisch toch, als speelgoed zo kan bijdragen aan de ontwikkeling van je kind?!

Review BIOBUDDI bouwstenen

BIOBUDDI heeft een aantal startersets met blokken in verschillende kleuren en verkoopt ook losse bouwplaten. Ook zijn er sets om vormen, letters of cijfers te leren. En natuurlijk ontbreken ook de bouwsets, waarmee je bijvoorbeeld een winkeltje of een dier maakt, niet. Ik mocht een starterset testen.

De biobased bouwstenen verschillen – naast dat ze van ander materiaal gemaakt worden – iets van de DUPLO bouwstenen. Ten eerste in de uitstraling: die is mat. Vind ik persoonlijk ontzettend mooi. Ten tweede kun je een eigen draai geven aan de bouwstenen door er stickers op te plakken. Deze worden meegeleverd bij de sets.

alternatief DUPLO bouwstenen biobuddi bouwset speelgoedtip biobuddi bouwstenen review

Tip: ik dacht de stickers gezellig samen met Lis te plakken, omdat ze zo van stickers plakken houdt. Het werd me al snel duidelijk waarom in de handleiding staat dat dit overgelaten moet worden aan een volwassene. De plakkers kwamen vrij moeilijk los van het stickervel, Lis vond het natuurlijk veel leuker ze over elkaar heen te plakken en ze scheuren snel dus herplakken is echt geen optie. Met als resultaat schots en scheef geplakte stickers. Geen wereldramp, maar goed om te weten.

biobuddi bouwstenen alternatief duplo

Omdat de set nieuw is, waren de steentjes nog wat stroef en daardoor soms moeilijker te bevestigen op elkaar. Verder is het bouwen echter exact hetzelfde als bouwen met DUPLO bouwstenen. Het combineert ook met elkaar. Je kind kan er dus enorm zoet mee zijn! Lis was helemaal gelukkig met de hoeveelheid roze en paarse bouwstenen in de set en vond de afbeeldingen met auto’s natuurlijk ook geweldig.

BIOBUDDI bouwstenen set winnen (gesloten)

Nu ik ze getest heb, is het de beurt aan jou. Als in: ik mag een set BIOBUDDI biobased bouwstenen weggeven!
Je maakt kans op de Learning Symbols set.

Zo doe je mee aan de winactie:

 • Volg BIOBUDDI op Instagram.
 • Laat in een reactie onder dit blog weten dat je meedoet en met welke Instagram-naam.
 • Niet verplicht, maar ik zou het ook leuk vinden als je mij volgt. Ik maak de winnaar bekend via social media, wel zo handig dus als je mijn Instagram of Facebook geliked hebt. En win je niet, dan blijf je op de hoogte van de gratis printables die ik regelmatig online zet. Die wil je toch ook zeker niet missen? 😉

Meedoen kan tot en met maandag 27 augustus. Dinsdag 28 augustus loot ik een winnaar uit de deelnemers die alle stappen hebben opgevolgd.

UPDATE: ik heb een winnaar geloot uit alle deelnemers en zij heeft via Instagram bericht van mij ontvangen. Dankjewel voor jullie deelname!

Succes!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

Dit artikel bevat een samenwerking.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

34 Comments

34 Comments

 1. Cobi

  13 augustus 2018 at 07:54

  Wauw dat is leuk ben zo benieuwd naar deze productenbeurs ik die graag mee. Mijn instanaam is bcobi

 2. Jolien Versluis

  13 augustus 2018 at 08:17

  Wat een mooie bouwblokken! Daar zou onze peuter graag mee spelen. Ik doe graag mee voor haar. Ik volg jou en Biobuddi op Instagram met @eigenwijsisookwijs. Nu duimen maar!

 3. Nannyjenny

  13 augustus 2018 at 08:24

  Leuk! Super mooi merk, dus ik doe graag mee. Ik volg jullie beide al op instagram ☺️ Mijn Ig is nannyjenny.nl

 4. Winanda

  13 augustus 2018 at 08:25

  Ontzettend leuk onze kinderen zijn gek op duplo! Mijn instagram naam is winandakop.

 5. Femke Dekker

  13 augustus 2018 at 08:45

  Er wordt hier altijd druk met duplo gespeeld. In november verwachten wij ons 4e kindje en dan kunnen we natuurlijk nog wel wat extra blokken gebruiken. Wij zijn nieuwsgierig naar het alternatief Biobuddi. Ik volg op Instagram met femkedekker84.

 6. Femke

  13 augustus 2018 at 10:15

  Ik zou graag de Biobuddi-blokken winnen voor mijn zoontje. Al doe je nog zo je best stiekem komt er toch plastic speelgoed je huis binnen. Leuk dat er nu ook een goed alternatief is voor de bekende plastic bouwsteentjes.
  Ik volg jullie op Instagram met fem.at.twenty2

 7. My.little.family01

  13 augustus 2018 at 10:24

  Wat een tof product zeg! Kende het nog niet..
  Ik zou het leuk vinden een setje te winnen voor mijn zoontje die zal dit helemaal geweldig vinden!

 8. Marian B

  13 augustus 2018 at 12:43

  Ik had hier al eens van gehoord. Ben er erg nieuwsgierig naar, fijn dat te combineren is met Duplo. Mijn dochtertje zal er graag mee bouwen, het het er vrolijk en aanlokkelijk uit!
  Geen IG… volg je op andere kanalen.

 9. Jeanet Veenstra Venema

  13 augustus 2018 at 13:00

  Wauw! Duplo is hier groot favoriet. Meeste speelgoed is hout, maar duplo die niet. Hier zorgt het voor uren speelplezier. Mooi om te weten dat er nu een juist alternatief is en het ook nog eens past op de duplo.

  We doen dus graag mee met de winactie!

 10. Anita H.

  13 augustus 2018 at 16:20

  Ik doe heel graag mee. Mijn naam op Instagram is gelijk aan de hier genoemde.

 11. Lynn Mahieu

  13 augustus 2018 at 20:58

  Altijd leuk milieubewuste speeltjes en die kleurtjes zijn veel mooier dan die van duplo! 😀 Ik doe mee op instagram op naam van lynneminneke.

 12. sylvia

  13 augustus 2018 at 21:56

  oohh leuk zeg! ik doe graag mee voor onze kleine man, mijn Instagram naam is sylviat80

 13. Kristel Gubbels-Daemen

  13 augustus 2018 at 22:17

  Wat fijn goed voor milieu is. Lijkt me erg fijn voor onze dochter Noor en Lotte. De een kan er mee bouwen en de ander kan ermee leren.

  Insta naam Kristel Gubbels-Daemen

 14. Nicole Orriëns

  14 augustus 2018 at 11:33

  Het concept van milieuvriendelijk speelgoed spreekt me erg aan. Wat is de prijs vergeleken met Duplo?

 15. Tineke

  14 augustus 2018 at 14:20

  Wat goed dit! Ik ben steeds bewuster bezig, speelgoed en kleding koop ik steeds vaker tweedehands. Ik wist niet dat dit bestond, hier heb ik namelijk een hele grote duplofan! Ik doe dus graag mee. Mijn instagram naam is totaandemaan

 16. Linda Raaijmakers

  14 augustus 2018 at 20:45

  Ik doe graag mee voor ons neefje Sem 😀 Mijn instagramnaam is @lindaenbjorn

 17. Marina Vink

  14 augustus 2018 at 23:04

  Ik doe graag mee voor mijn mannetje Robin 🙂
  http://www.instagram.com/marinavink/

 18. Claudia Diependaal

  15 augustus 2018 at 00:20

  Hoi hoi,

  Ik doe heel erg graag mee voor onze kleindochter Cailey! Ze wordt 18 augustus alweer een jaar pff! Waar blijft de tijd zeg! Op Instagram heet ik alleen Diependaal.

  Groetjes Claudia!

 19. Sanne

  15 augustus 2018 at 07:07

  Leuk en een goed alternatief! Ik doe mee! Mijn ig naam is: sannesoleil1983

 20. Marian Zw

  15 augustus 2018 at 21:21

  Ik doe heel graag mee! Wat een super prijs zeg, mijn insta naam is MarianZW.

 21. Joanne soeteman

  16 augustus 2018 at 00:08

  Ahhh wat gaaf en goed. Mooi om dit ook aan de nieuwe generatie mee te gevn. Onze pleegkindjes van 2 & 5 zouden dit echt geweldig vinden. Insta naam : Joannesoeteman

 22. Hille Morel

  16 augustus 2018 at 07:05

  Ik zou graag willen winnen. Ik doe mee met (syb_kees)

 23. elisabeth maria martina

  16 augustus 2018 at 10:49

  mijn kleinzoon gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat #duimenmaar

 24. Manon Laurier

  16 augustus 2018 at 10:50

  Leuke actie. Ik doe heel graag mee voor mijn twee dochtertjes. Ik ben te volgen op instagram onder LaurierManon.

 25. Elfriede Noort

  18 augustus 2018 at 14:00

  Mijn peuterdochter vindt het erg leuk om met de duplo van haar broer te spelen. Wat zou ze blij zijn met deze milieuvriendelijke set bouwstenen. Wij doen graag mee. Instagram: elfriede_noort

 26. Sophia

  18 augustus 2018 at 22:01

  Heel leuk voor mijn meiden die beide graag samen met blokken bouwen. Mijn oudste die bijna 6 jaar is kan uren uitleg geven aan haar zusje van nog geen 2 jaar hoe ze moet bouwen 🙂

 27. Anneliese de Waal

  19 augustus 2018 at 19:46

  Ik doe heel graag mee, erg leuk voor de kinderen.
  Mijn naam = https://www.instagram.com/anneliesedewaal/

 28. Linda

  20 augustus 2018 at 19:54

  Hoi hoi,

  Ik doe heel graag mee met deze leuke actie! ik volg jullie beide op IG (fennawordtgrotezus).

 29. Marise

  21 augustus 2018 at 10:15

  Wow, super! Ik loot graag mee voor mijn dochter (https://www.instagram.com/marise_vkb/).

 30. Annie den Uijl - Oudshoorn

  24 augustus 2018 at 16:15

  Deze oma doet mee voor haar kleindochter, onder de naam anniedenuijl. Super leuke actie.

 31. MomMandy

  25 augustus 2018 at 12:21

  Hi, wat een mooi alternatief voor plastic speelgoed. Alhoewel we hier wel fan zijn van Duplo en Lego omdat het lang meegaat en het de fantasie stimuleert. Echt fijn dat er nu een milieuvriendelijke versie op de markt is!
  Op IG ben ik @mommandy84 😉

 32. MamaMinke

  26 augustus 2018 at 14:53

  Ik doe graag mee voor de kinderen. We hebben al de set met dieren en die valt goed in de smaak. Ik heb op instagram de naam @mamaminke.nl en volg jou al een hele tijd haha.

 33. Senna

  27 augustus 2018 at 22:56

  Op het nippertje nog even mee doen met deze super gave winactie. Ontzettend gave blokken en ook nog eens groen (en geel en roze en blauw en rood en oranje)! Ik zou ze heel graag winnen, leuk cadeau voor mijn zoontje die a.s. woensdag zijn 1e verjaardag viert!
  Ik volg je al een tijdje op instagram en Biobuddi nu ook met de naam @sennaweemaes

 34. Pingback: Bloggers met een groene missie - ik doe mee! - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top