Connect with us

Zo grappig, dit is het favoriete speelgoed van ons 2,5 jarig meisje

Speelgoedtips

Zo grappig, dit is het favoriete speelgoed van ons 2,5 jarig meisje

Poppen zijn niet aan haar besteed, groot speelgoed evenmin. Waar ons meisje heel (lees: echt HEEL) blij van wordt? Auto’s. Het begon met twee pastelkleurige autootjes, maar inmiddels giechelt ze verliefd naar de poster van een VW Beetle die we boven de bank hebben hangen, naar kleine auto’s die ze op straat ziet rijden en in het bijzonder om Cruz Ramirez uit de tekenfilm Cars.

Hoe ontwikkelt je dochter een liefde voor auto’s?

Waarom vindt ze auto’s zo leuk? Ik heb eigenlijk geen idee hoe het zo ontstond. Het viel ons op dat ze auto’s op de weg erg grappig vond. Pas na de aanschaf van de pastelkleurige VW Classic Beetles zag ik het wel: die speelgoedautootjes lijken oogjes/gezichtjes te hebben.

Speelgoedautootje Bliksem

Vorig jaar kregen we een speelgoedgids in de brievenbus. Je weet wel, het mega dikke exemplaar dat heel strategisch vlak voor de feestdagen verzonden wordt. Lis koppelde die gids natuurlijk (gelukkig!) nog niet aan dingen kopen of krijgen, maar zag het meer als een soort boek. Ze vond het leuk er plaatjes in te kijken, dus dat hebben we ook regelmatig met haar gedaan.

Bij één van die plaatjes gedroeg ze zich spontaan als een verliefde puber die een foto van haar idool onder ogen krijgt. Giechelen, wegduiken, verlegen doen; de vlammend rode Bliksem McQueen oftewel Lightning McQueen uit de film Cars kreeg het allemaal voor elkaar. Een auto, dus.

Het was zo aandoenlijk dat we uiteindelijk eens naar de betreffende speelgoedwinkel togen en daar een metalen speelgoedautootje voor haar kochten. Het rode autootje, Bliksem. Het was de start van de aanleg van een heel wagenpark.

speelgoedauto's meisje 2 jaar favoriet speelgoed

Verzameling autootjes

Driekwart jaar, een verjaardag, wat verwennerij en een aantal Marktplaats-scores verder bezit Lis een stuk of tien auto’s waar ze werkelijk dagelijks mee speelt. Ze verzint er allerlei avonturen mee, we nemen ze mee naar de opvang, tijdens uitstapjes en de Duplo auto’s gaan zelfs mee in bad.

De figuurtjes uit de film Cars – die ze overigens nog nooit gezien heeft – blijven favoriet.
De eerste plek gaat inmiddels niet meer naar Bliksem maar naar Cruz Ramirez (de gele race-auto). Sinds ik bij Action een boekje over de vriendjes van Bliksem scoorde voor 0,79 cent kunnen ook Luigi (ook geel, heeft een bandenwinkel), Guido (blauw heftruckje) en Sally (een blauwe auto) rekenen op verliefde blikken en gegiechel.

Het wagenpark van ons tweejarig meisje:

Metalen Bliksem McQueen
Duplo Bliksem en Cruz Ramirex
Kiko+ houten pull-back auto
Duplo Guido & Luigi
Duplo blauwe vrachtwagen
Gele en roze VW Classic Beetle
Blauw uitdeel-autootje van AH

Inmiddels heb ik via Marktplaats ook een metalen speelgoedautootje van karakter Sally (wederom uit Cars) weten te scoren. Ik kan niet wachten ‘m aan haar te geven.

Herken je de liefde voor auto’s? Of heeft jouw kindje andere grappige speelgoedfavorieten? Leuk als je een reactie achterlaat.

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Neem ook eens een kijkje in mijn shop.

Dit artikel schreef ik op eigen initiatief, maar er staan affiliate links in van Bol.com. Koop je iets via zo’n link dan ontvang ik daarvan een percentage. Dat helpt mij enorm – en jij hoeft er verder niets voor te doen! Mijn dank is groot mocht je iets (maakt niet uit wat) via deze link bestellen. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

4 Comments

 1. Nicole Orriëns

  25 mei 2018 at 11:11

  Wat een schattige autotjes zijn dat. En in leuke kleurtjes ook nog : )

 2. MomLifeByKeer

  27 mei 2018 at 14:23

  Hihi, hier nog een meisje die fan is van auto’s!

  • Anniek

   29 mei 2018 at 22:02

   Oh echt wat leuk! Ik vind het zo grappig! Bij jou ook van die verliefde blikken? En heeft ze ook zo haar favorieten?

 3. Pingback: De duurzame kinderkamer is niet saai! Tips + accessoires - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top