Connect with us

De mooiste houten dieren en figuurtjes die ik tot nu toe zag

Houten speelgoed

De mooiste houten dieren en figuurtjes die ik tot nu toe zag

Ademloos scroll ik door deze Etsy shop, elke keer weer. Het blanke hout, de vormgeving, de afwerking. Het houten speelgoed van Mielasiela is ZO mooi. Met recht vind ik dit de allermooiste houten dieren en speelfiguurtjes die ik tot nu toe gezien heb.

Verliefd op de vormgeving

Vormgeving van speelgoed vind ik persoonlijk echt een belangrijk punt. Sommige knuffels bijvoorbeeld zijn gewoon ‘niet lief’ omdat ze me raar aankijken. Klinkt misschien een beetje freaky, maar zo beoordeel ik speelgoed wel.

Hetzelfde geldt voor houten dieren. Er zijn er een hele hoop te koop, maar lang niet allemaal vind ik ze ‘lief’. En lang niet allemaal laten ze je smelten.

Dat doen de houten figuurtjes en dieren van Mielasiela wel.

Houten speelsetjes die de fantasie prikkelen

De mooie ronde vormen en gave speelsetjes zijn toch ook echt om verliefd op te worden? Ik zie Lis al spelen met het houten gietertje, de bloem en het bijtje. Haar fantasie is zo groot, zulk open einde speelgoed is dan perfect.

mielasiela handgemaakt houten speelgoed etsy handgemaakte houten speelgoeddieren design mielasiela

Onze ‘collectie’ bestaat tot nog toe uit twee poppetjes. Ze leken mij een leuke toevoeging aan de Nins en de mooie pastelkleurige bomen van Ciaobamino. Ik koos nu voor twee meisjes omdat ik de haartjes daarvan zo leuk vond. Maar er zijn ook nog andere poppetjes.

Naast speelsets en poppetjes kun je ook gewoon houten dieren kopen en zelfs kiezen welk dier je wilt hebben.

Ik hoop in de loop der tijd meer van Mielasiela’s houten speelgoed te verzamelen, juist omdat ik zie hoe leuk en eindeloos Lis met dit soort speelgoed speelt.

houten speelgoedfiguurtjes design handgemaakt

houten speelgoed design handgemaakt litouwen

Handgemaakt houten speelgoed

De houten figuurtjes van Mielasiela wordt met de hand gemaakt in Litouwen. Het merkje is opgericht door twee ouders, Nora en Dainius. Zij wilden veilige, ecologische, natuurlijke en mooie, duurzame speeltjes voor hun dochter creëren. Hout is perfect om al deze redenen.

Is dit speelgoed geen fantastisch cadeau voor de feestdagen? Het is duurzaam én dat het door een kleine familie met de hand gemaakt wordt maakt het decembergevoel compleet.

Meer zien van Mielasiela, volg ze dan op Instagram of neem direct een kijkje in de Etsy shop.

Vind jij de vormgeving van dit houten speelgoed ook zo mooi? Of heb je nog een betere tip? Ik heb altijd interesse :).

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

 1. Mirjam Hart

  31 januari 2018 at 08:44

  Ik ben ook zo dol op houten speelgoed! De figuren van My Soulmate Place en Draaij staan nog op mijn verlanglijstje. Niet echt speelgoed voor de kinderen, maar meer voor mezelf. Voor de kleintjes zou ik nog wel graag de auto’s van Pinch Toys willen kopen. Ken je die?

  • Anniek

   31 januari 2018 at 15:01

   Pinch Toys vind ik ook zo mooi inderdaad! Maar de twee andere merken ken ik niet. Ik ben benieuwd, ga ze eens opzoeken. Ik ken jouw blog en je hebt zo’n mooie smaak :). Dankjewel voor de tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top