Connect with us

Houten speelgoed voor meisjes met een grote fantasie

Houten speelgoed

Houten speelgoed voor meisjes met een grote fantasie

Bomen, ijsjes, paddestoelen; dit handgemaakte houten speelgoed van Ciao Bambino kan van alles zijn. Dat maakt het niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook erg leuk om mee te spelen.

In het artikel over het houten speelgoed uit Griekenland schreef ik al dat ik fan ben van zulk open einde speelgoed. Dat komt ook omdat ik zie dat Lis daar erg leuk mee speelt. Ons meisje heeft een grote fantasie en die kan ze hier helemaal in kwijt. Ik sta er soms echt versteld van wat ze allemaal bedenkt.

houten speelgoed combineren handgemaakt speelgoed pastelkleuren

Meisje met een grote fantasie

Zo hebben we vanochtend een half uur gespeeld met kartonnen theedoosjes, nadat ze me geholpen had de theezakjes in de theedoos te doen (‘dan kun je mama helpen’ is een soort magische zin voor een bijna-tweejarige, heb ik gemerkt). Die kartonnen doosjes werden bedjes, banken, auto’s en een vliegtuig. Er gingen knuffels in, haar ‘spin’ (haar eigen hand), haarclipjes moesten er in slapen en een afgescheurd stukje papier diende als dekentje.

Een kind heeft niet veel nodig.

houten speelgoed bomen Ciao Bambino

Houten speelgoed kan van alles zijn

Toch koop ik maar wat graag speelgoed voor haar, haha. Maar dan dus wel iets waar ze haar eigen spel en verhaaltjes mee kan creëren. Speelgoed dat van alles kan zijn: (houten) open einde speelgoed!

De houten speelset van Ciao Bambino vond ik allereerst prachtig om te zien. Ik bedoel, al die zachte kleuren bij elkaar zien er toch magisch uit?
En hoewel ik ze als ‘bomen’ zag en bedacht had dat dat leuk zou zijn bij de houten Nins poppetjes, heb ik inmiddels van mijn dochter geleerd dat dit speelgoed veel meer kan zijn dan een bos alleen. 🙂

Ze bedacht er al ijsjes, champignons en zelfs springkussens mee. Veel speelplezier en een shot in de roos dus!

houten speelgoed open einde spel

Handgemaakt houten speelgoed in kleuren naar keuze

Ciao Bambino is het bedrijfje van Iga. De geboorte van haar kleintje was de inspiratie om de onderneming te starten. Ze maakt lieflijk houten speelgoed in heerlijke snoepkleurtjes. Maar ik zag ook een monochrome regenboog en een stoere tractor in haar collectie.

Heel tof is dat je van veel houten producten de kleuren zelf kunt aangeven. De kleuren van deze houten bomen speelset heb ik niet aangepast, omdat ik het zo al erg mooi vond. Maar het kan dus wel.

Ik ben dus erg enthousiast over dit merk. Kende jij het al?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen speelgoedtip of printable mist, volg mij dan op Facebook, of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: De mooiste houten dieren en figuurtjes die ik tot nu toe zag - minimixtape

  2. Ria

    6 oktober 2020 at 16:22

    mooi en bewust

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top