Connect with us

Houten blokken met ramen: supermooi! Hoe leuk zijn ze echt?

Houten speelgoed

Houten blokken met ramen: supermooi! Hoe leuk zijn ze echt?

Houten regenboogblokken met plexiglas stonden al máánden op mijn verlanglijstje. Voor Lis dan natuurlijk he. Toen ik van Eerlijk Speelgoed (update: deze webshop bestaat niet meer) een set mocht testen, was ik dus ook helemaal in de wolken. Ik was ontzettend benieuwd of Lis de blokken met kleurtjes net zo leuk zou vinden als ik (dacht). De houten blokken met ramen kwamen vlak voor onze wintersportreis binnen. Perfecte timing: die gingen mee in de auto.

Goki regenboogblokken met ramen

Aanvankelijk zocht ik naar de regenboogblokken met geluid van Wonderworld, maar de voorraadstatus werkte niet echt mee. Het alternatief: een set regenboogblokken met ramen van Goki. Die kende ik nog niet. Ook TickIT heeft een set met regenboogblokken.

regenboogblokken hout met ramen goki blokkenset

37 stuks speelplezier

En wát een alternatief is het: de set regenboogblokken van Goki bestaat uit maar liefst 37 stuks. Daarvan hebben 14 blokken een ‘raam’ van plexiglas. Er zitten vier verschillende vormen blokken met ramen in de set, met raampjes in oranje, geel, groen, blauw en rood.

regenboogblokken met ramen goki review

regenboogblokken met ramen review

Daarnaast omvat de set vrolijk gekleurde vierkante blokken, driehoeken, open vierkanten, driehoeken en rechthoeken én een regenboog.
De blokken liggen ook nog eens in een houten dienblad waar je op kan bouwen. Of de vormen als een soort puzzel weer in terug kunt leggen.

Dat is nog eens speelplezier!

Kleuren kijken door de ramen

Op Instagram schreef ik al dat Lis zo ontzettend zoet was geweest in de auto tijdens onze wintersportreis. En ik zeg het graag nog eens, want man, wat ben ik trots op haar. Ruim 12 uur reizen. Heen en ook weer terug, en ons moppie heeft geen kik gegeven. Een van de speeltjes die daar debet aan was, waren de regenboogblokken.

Ik stopte een paar losse houten blokken met ramen in haar rugzakje. Tijdens de autoreis toverde ik ze tevoorschijn. Eerst de twee grootste. Ze vond de kleuren natuurlijk direct interessant. En dat ze er doorheen kon kijken was echt een hit. Ze heeft lekker door het autoraam zitten kijken naar de wereld in afwisselend oranje en rood.

regenboogblokken met ramen speelgoed voor onderweg review regenboogblokken met ramen speelgoed in de auto

Ik had ook een aantal kleine vierkante houten blokjes met ramen bij de hand gehouden. Toen ik haar vertelde dat ze die voor elkaar kon houden om kleuren te maken, snapte ze gelijk wat ik bedoelde. Dat geel en blauw samen groen werd was echt een ontdekking voor haar. Zo leuk om te zien!

Blokken met ramen: musthave blokkenset

Het ging mij om de blokken met plexiglas, want dat leek me echt heel mooi en leerzaam speelgoed. Maar de combinatie met alle andere vrolijk gekleurde vormen in de blokkenset van Goki is echt heel gaaf.

Ik houd van open einde speelgoed en ik heb Lis al allerlei verschillende spellen horen spelen met de blokken.

review regenboogblokken met ramen goki

regenboogblokken met ramen goki vs wonderworld

Hoewel ik aanvankelijk dus een andere set op het oog had, ben ik als een blok (haha) gevallen voor de blokkenset van Goki. Hun houten blokkenset met ramen is echt een aanrader door de vele speelmogelijkheden, zowel voor kindjes die van bouwen houden als voor kindjes die fantasiespel leuker vinden.

Speelt jouw kindje graag met blokken?

x Anniek

Dit artikel bevat een gekregen product.

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top