Connect with us

7x speelgoed voor tijdens een autoreis

Reizen

7x speelgoed voor tijdens een autoreis

Na onze boven verwachting succesvolle autoreis die we onlangs maakten richting Alpen vroeg ik of het leuk zou zijn als ik tips schreef voor de autoreis met een tweejarige. Daar kwamen nogal wat reacties op, dus bij deze: dit speelgoed namen wij mee onderweg.

Reizen met een dreumes

Ik heb autoreizen nooit erg gevonden en kan me uren vermaken met uit het raam staren. Inmiddels is dat urenlang suffen er niet meer bij en vraagt de achterbank ook wat aandacht. Omdat we zelf plezier hebben in reizen, wilde ik het voor moppie natuurlijk ook graag leuk houden. We hebben de reis van zo’n 1000km al twee keer eerder gemaakt met Lis, maar reizen met een baby is toch wat anders dan met dreumes of peuter.

Een autoreis zonder iPad

Ik ging er maar niet vanuit dat zij ook urenlang naar buiten zou staren zonder protest, dus ging ik op zoek naar leuke afleiding en speelgoed voor op reis. We hadden er voor kunnen kiezen haar een iPad te geven, maar persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Hij ging wel mee hoor, maar als uiterste reddingsmiddel. En: we hebben ‘m niet nodig gehad!

speelgoed tips voor in de auto

7x speelgoed voor onderweg

Dit namen wij mee.

Houten rijgspel
Goed voor de motoriek én het hield ons moppie lekker zoet: het houten rijgspel van &me. Het spel bestaat uit drie schijven met gaatjes in verschillende groottes. Er zijn dus drie niveau’s. Naast dat het ontzettend mooi is (vind ik dan) is het ook veilig, een must voor onderweg.

Vingerpoppetjes
Over de vingerpoppetjes schreef ik vorig jaar al een blog. Deze kleine knuffeltjes zijn echt een hit bij ons meisje: ze houdt van kleine dingen én van zachte dingen. Ook dit jaar gingen ze dus weer mee in de auto.

Lees ook: vingerpoppetjes voor een lange autoreis met kinderen

Motoriekspiraal
Kraaltjes van de ene naar de andere kant, Lis verzon er zelfs spelletjes mee. De kraaltjes gingen ‘van de glijbaan’ en zaten achter elkaar aan. Deze motoriekspiraal van Kids Concept is klein en dus lekker handzaam, een ideaal formaatje voor in de autostoel.

Zoekboek
Een boek met gedetailleerde tekeningen houdt de aandacht van je kleintje wel even vast. Ik vond een zoekboek van Hello Kitty voor een prikkie bij een boeken outlet. Dit boek heeft dikke kartonnen pagina’s, dus Lis kon het zelf goed omslaan. Het was ietwat aan de grote kant voor in de autostoel, maar het ging precies. Sinds we vorig jaar op een camping in Denemarken een mini knuffeltje van Hello Kitty kregen van de receptioniste is Hello Kitty een favoriet. Ik wist dus dat dit boek in de smaak zou vallen. Er stonden ook kleine verhaaltjes bij, zodat ik ook stukjes kon voorlezen onderweg. Verder vroeg ik Lis om dingen aan te wijzen en zo hadden we gezellige interactie.

Regenboogblokken
De set regenboogblokken met ramen van Goki kreeg ik net op tijd binnen om in te pakken voor in de auto. Ik dacht dat het leuk zou zijn voor Lis, lekker kleurtjes kijken door het plexiglas in de blokken. En dat was het ook; sterker nog, de blokken waren een ontzettende hit! De set bestaat uit maar liefst 37 blokken, dus ik pakte er een stuk of 6 uit voor in de auto.

Lees hier de volledige review over de regenboogblokken.

Zakje met haarclipjes
Lis is dol op kleine dingen en helemaal als het in een zakje zit en/of er veel van is. De haarclipjes gingen sowieso mee voor in haar haren, maar ik wist ook dat ik ze zich met het zakje clipjes goed zou kunnen vermaken. Ze kan ein-de-loos kleuren sorteren, de clipjes in en uit het zakje halen. Misschien is iets kleins in een zakje stoppen ook een goede tip voor jouw kleintje. Wel even kijken of het nog enigszins veilig speelgoed is.

Stickers
Kan jouw kind zich goed vermaken met stickers? Zeker de stickers die niet al te best plakken zorgen hier voor dik plezier. Lis plakt ze steeds ergens anders op en is zo echt ontzettend lang zoet. Er was een moment dat ik omkeek naar de achterbank en in de lach schoot: ze had de plakkers op haar hele gezicht en in haar haren zitten. Zo’n komische aanblik!

Overige tips om de autoreis leuk te houden:

 • Zorg allereerst dat je kindje lekker zit. En het niet te warm heeft. Dat scheelt al een hoop irritatie 😉
 • Wij stopten heel regelmatig, zo rond de twee uur. Even de auto uit, rondlopen, keer van de glijbaan als die er was. Stopplekken zijn voor een kleintje sowieso een belevenis, dus zo’n half uurtje is echt goede afleiding.
 • Ik las ooit eens dat aanhouden van het normale ritme de reis makkelijker maakt. Wij houden ons dus ook zoveel mogelijk aan de normale eet- en slaaptijden.
 • Kleine snacks in een snackdoosje zorgen ook voor vermaak. Denk aan rozijntjes, letterbiscuitjes of komkommers in reepjes.
 • Geef je kind ook aandacht als het lekker zit te spelen, niet alleen als er gejengeld wordt.
 • Lis was nog iets te klein voor ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ maar we speelden onze eigen variant. Ze vond het sowieso interessant als we op dingen buiten wezen of bijvoorbeeld een spelletje maakten van tunnels en bruggen.

Hopelijk vind je deze tips leuk en heb je er wat aan! Deel aanvullende tips vooral in de comments.

Heb je een autoreis met kinderen op de planning staan?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt mij ook volgen op Pinterest.

Wil je onze droom om locatie onafhankelijk te werken supporten, neem dan eens een kijkje in mijn shop. Ook als je iets bestelt via een van de affiliate links die in dit artikel staan, ontvang ik daarvan een percentage. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

INSTAMIX

 • ORDE Oepsie het is natuurlijk al even december en
 • LAATSTE KANS nog maar hl eventjes alleen vandaag kun
 • De liefste verjaardagswens van pretgeletterd Thank you for being a
 • SINT HAPPENS Dit plaatje is op Pinterest heel populair
 • Deze wilde ik toch graag met jullie delen Want met

MIJN ETSY SHOP

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top