Connect with us

Reizen met een baby: deze trips maakten wij vóór Lis 1 jaar was

Reizen

Reizen met een baby: deze trips maakten wij vóór Lis 1 jaar was

Over reizen met een baby zijn de meningen verdeeld, heb ik gemerkt. Niet iedereen staat te springen om urenlang te vliegen of een autoreis te maken met een jong kindje. Lis heeft echter vrij reislustige ouders, dus we hebben haar al een aantal keer meegenomen naar verschillende bestemmingen. Benieuwd hoe en waar we heen gingen? Ik zette alle reizen tot haar eerste verjaardag eens op een rij.

Lees ook: Eerder schreef ik al over de reizen die ik maakte tijdens mijn zwangerschap. Wanderlust kreeg Lis dus al vroeg mee :).

De eerste reis! 3,5 maand oud: wintersport Frankrijk met de auto

Al jaaaaren gaan wij op wintersport. Ikzelf ga zelfs al sinds mijn derde. De komst van ons muppie ging daar dus ook geen verandering in brengen. Met drie-en-een-halve maand mocht ze mee, in de auto. Voorheen reden we het hele stuk naar de Franse Alpen in één keer. Dit jaar zorgden we echter voor een overnachting. Als nieuwbakken ouders vonden we de hele trip nogal lang (toch 11 uur in de auto) voor Lis en officieel mag een kleintje ook niet zo lang achter elkaar in een autostoeltje zitten. Een break leek ons dus voor alle partijen fijn.

wintersport met baby reizen

Met 3,5 maand is zo’n reis natuurlijk vooral leuk ons zelf, het is niet dat Lis al lekker in de sneeuw zat te spelen. Wij gaan altijd met onze ouders, schoonouders, broers, zussen en aanhang op wintersport, dus we hadden vrijwilligers genoeg voor een middag oppas. Zo konden wij toch ook een keer samen de piste op.

Lees hier meer over die wintersport een 3,5 maand oude Lis.

5 maanden oud: weekend kamperen in Nederland

Kamperen met een baby? Check! Nu moet ik eerlijk zeggen dat we het luxe hadden hoor, want we konden een camper lenen. En dat is toch een stuk comfortabeler dan in een tentje, met de koude Nederlandse nachten. We brachten twee nachten door in de camper: een nacht op een boerencamping in Zeeland en een nacht op een camping van Center Parcs.

6 maanden oud: vliegreis 1 maand Fuerteventura

Tijdens mijn zwangerschap werkten we voor het eerst een maand vanuit het buitenland. En dat beviel zó ontzettend goed. Toen Lis er eenmaal was, leek een maand naar het buitenland op eenzelfde manier aanvankelijk een stuk lastiger. Maar hoe lastig het was, dat wisten we eigenlijk niet. Dus besloten we de proef op de som te nemen: we gingen nog een keer naar Fuerteventura. En weer voor een maand.

In the end is het een van de meest fijne herinneringen. De sfeer op dit eiland is heerlijk en omdat we er al een paar keer geweest zijn, voelt het als thuis komen. We huurden een appartement op een complex met zwembad, de temperatuur was fantastisch en werken deden we om en om.

fuerteventura met baby reizen mamablogger

8 maanden oud: weekend Zeeland

In de zomer trakteerden mijn ouders ons op een weekend in een huisje in Zeeland. We konden lekker naar het strand wandelen, we hebben nog kunnen surfen en waren vooral lekker veel samen. Natuurlijk was het even aftasten hoe het bijvoorbeeld zou gaan met uit eten gaan met zijn allen. Gelukkig is de familie niet zo moeilijk en gingen we gewoon vroeger aan tafel, zodat Lis op tijd in bed lag.
Een heerlijk en onbetaalbaar weekend!

1 jaar oud: vliegreis weekend Kopenhagen

Het idee was om nog ergens op zomervakantie te gaan. Maar door werkdrukte (als zelfstandig ondernemer zeg je niet gauw ‘nee’ tegen werk. Nooit eigenlijk) kwam het er niet van. Het weekend na Lis’ eerste verjaardag vonden we eindelijk een klein gaatje in de agenda. Voor een citytrip. Designstad Kopenhagen stond al lang bovenaan de wensenlijst, dus daar gingen we heen. We hadden een fijn familiehotel net buiten de stad, konden makkelijk reizen met de metro en Lis vond het allemaal su-per. En  je weet het, een genietend kindje betekent blije ouders.

kopenhagen met baby

Een mooi lijstje voor een nog geen éénjarige baby, niet. Heb jij met je baby gereisd het eerste jaar?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Sofie - Vakantie-Tips

    22 maart 2018 at 08:58

    Dat is inderdaad al een mooi lijstje voor een baby van nog geen 1 jaar.. 🙂
    Maar baby’s en kinderen zouden ons niet mogen tegenhouden om te gaan reizen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top