Connect with us

Reizen tijdens de zwangerschap: hier ik ging heen

Reizen

Reizen tijdens de zwangerschap: hier ik ging heen

Momenteel zijn wij plannen aan het maken voor een reis. Daarover later meer. Maar omdat ik zo lekker in de reis-stemming zit, besloot ik een lijstje te maken van de verschillende langere en korte reizen die ik maakte tijdens mijn zwangerschap.

reizen tijdens zwangerschap bestemmingen

5,5 week zwanger: een maand Berlijn

(Ok, er stond nog een perstrip gepland, precies in het weekend dat ik zou uitvinden of ik wel of niet zwanger was. Dus ons kleine superei is ook nog in Schotland geweest.)
Toen ik 5,5 week zwanger was, vertrokken wij naar Berlijn. We zouden er een maand blijven. Het was voor het eerst dat we zo’n avontuur aangingen: ondertussen zouden we gewoon doorwerken.

Gelukkig konden we de eerste echo een dag voor ons vertrek laten maken. Met 5,5 week hoorde de arts het hartje kloppen. Wow!

We reisden met de auto en hadden een eigen studiootje in een Berlijnse flat. Het voelde echt alsof we er woonden, aangezien we ook gewoon werkten. Die maand in het buitenland was de perfecte afleiding tijdens de eerste spannende weken van een zwangerschap.

15 weken zwanger: een maand Fuerteventura

De maand werken vanuit Berlijn beviel zó goed, dat we een dag voordat we naar huis moesten nieuwe plannen maakten en vrij impulsief een vlucht boekten. We hadden nu een maand in een wereldstad gehad, hoe zou het zijn een maand op een eiland te zitten? Wij gingen dus naar Corralejo, Fuerteventura. Dat ligt op zo’n 4 a 4,5 uur vliegen, een prima vliegafstand in zwangere toestand.

vliegreis maken tijdens zwangerschap

De maand daar was in één woord fantastisch. ’s Ochtends werken, ’s middags naar het strand en ’s avonds nog wat werk doen. Per-fect. We maakten nog een snorkeltrip en gingen longboarden. Het leren surfen liet ik wel achterwege.

Voordat we vertrokken, lieten we nog een echo maken. En tegen de tijd dat we terug zouden gaan was het tijd voor de 20 weken echo. Prima planning dus.

22 weken zwanger: een citytrip Gent

En toen kreeg ik een uitnodiging voor een perstrip naar Gent met overnachting. Dus met 22 weken zwangerschap stapte ik de trein in naar België. Van tevoren had ik het programma goed beken om in te schatten of ik het vol zou houden. Onderdeel van de trip was een flinke stadswandeling en tijdens zo’n reis krijg je natuurlijk niet heel veel rust. Maar ik voelde me fit en heb het goed vol kunnen houden.

28 weken zwanger: een week naar de Azoren

In het kader van “Ok, nog eentje dan” reisden we in augustus naar de Azoren. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je tot een week of 34 in je zwangerschap nog vliegen. De voorwaarden verschillen wel. Ik had voor de zekerheid een zwangerschapsverklaring meegenomen. En ik heb wat vaker heen en weer gelopen in het vliegtuig, in verband met de kans op trombose.

De Azoren zijn echt een prachtige bestemming. Een absolute aanrader! We hebben er een heerlijke week gehad, nog een flinke hike gemaakt, gezwommen in natuurlijke warmtebronnen en lekker rondgereden in onze huurauto.

reizen tijdens zwangerschap bestemming azoren

33 weken zwanger: een weekend België

We konden het niet laten. Toch nog een keer op reis met zijn tweeën. Dit keer bleven we dichterbij, op slechts 1,5 uur rijden, want dat begon ik inmiddels toch wel prettig te vinden. We verbleven twee nachten in de buurt van Brugge en bezochten onder andere die stad en Knokke.

zwanger reizen belgie weekend weg

Ik had een geweldige zwangerschap, bleef fit en gespaard van alle pijntjes. Ik heb dus aardig wat trips kunnen maken toen ik zwanger was. Heb jij veel gereisd in die maanden?

x Anniek

PS dank voor alle leuke reacties op mijn vorige persoonlijke artikel! Het was enorm leuk om te lezen en doet veel goed! <3

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Dit artikel schreef ik volledig op eigen initiatief, er staan wel affiliate links in. Koop je iets via zo’n link (daar hoef je verder niks speciaals voor te doen en ik krijg er niks van te zien) dan ontvang ik daarvan een percentage. Mijn dank is dus groot mocht je via een link iets bestellen.

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

8 Comments

8 Comments

 1. Jolanda

  10 januari 2018 at 12:30

  Leuke verhalen en mooie shop heerlijk om te lezen en rond te kijken

  • Anniek

   12 januari 2018 at 16:30

   Wat een lieve woorden Jolanda! Dankjewel voor je opbeurende reactie!

 2. Lodi

  26 januari 2018 at 15:07

  Wat een heerlijke bestemmingen en je had groot gelijk. Ik ging bij baby 1 met 24 weken naar Australie en 32 weken naar Italie en bij baby 2 rond de 23 weken naar Amerika en met 35 weken nog naar Zwitserland. Ik voelde me prima en al was het kamperen misschien een beetje lastig, ik heb genoten van die weken vakantie 🙂

  • Anniek

   26 januari 2018 at 15:54

   Wow dat zijn niet de minste reizen Lodi, wat gaaf! Heb je eens een artikel geschreven over kamperen in zwangere toestand? Ben wel benieuwd hoe dat was hihi.

 3. Pingback: Reizen met een baby: deze trips maakten wij vóór Lis 1 jaar was - minimixtape

 4. Lizette

  18 maart 2018 at 16:03

  Wauw, dat zijn een hoop reizen! Wat fijn dat dat met je zwangerschap allemaal ging. De eerste drie maanden had ik echt te weinig puf, maar nu kijk ik er heel erg naar uit.

  • Anniek

   19 maart 2018 at 10:40

   Hihi ja ik zat niet bepaald stil :). Heerlijk dat je je nu wat fitter voelt, hopelijk kun je dubbel en dwars genieten van de reizen die op de planning staan!

 5. Pingback: Hoe ik ondernemer werd (en hoe het bevalt) - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top