Connect with us

Speelgoed voor een lange autoreis met kinderen

Reizen

Speelgoed voor een lange autoreis met kinderen

Bij vakantie hoort vaak een lange autorit of vliegreis. Met kinderen erbij is zo’n reis niet meer rustig achterover leunen. Dit speelgoed was bij ons een hit in de auto.

Toen Lis zo’n 14 maanden oud was vertrokken wij naar de Franse Alpen voor een weekje snowboarden. We hadden dat ook al gedaan toen ze 3,5 maand oud was, maar deze keer zou de reis wel anders worden. Sliep ze vorig jaar nog bijna de hele reis, nu had ons meisje genoeg aan een middagslaap van zo’n 1,5 uur. Dat vroeg dus om een actievere bijdrage van de bijrijder: entertainment.

Klein en handzaam speelgoed voor in de auto

We keken rond die leeftijd nog niet heel veel filmpjes met haar en dat wilde ik ook een beetje als laatste redmiddel achter de hand houden. Ik zocht dus speelgoed wat makkelijk mee kon in de auto. Wat kleins, want dat was wel zo handzaam in de autostoel. Bij de HEMA vond ik snoezige vingerpopjes. En we bleken al een set handpopjes van IKEA te hebben waar nog niet mee gespeeld was. Ik stopte de beestjes in een zakje met rits.

Een schot in de roos!

vingerpopjes entertainment onderweg met kinderen

Vermaak onderweg naar Frankrijk – en terug

Het was love at first sight met het witte katje van de HEMA. Bij mij, maar ook bij Lis. Wékenlang waren ze onafscheidelijk. Ze kroop, liep en speelde ze met het kleine beestje onafgebroken in haar hand. Ik kocht uiteindelijk zelfs nog twee dezelfde poppetjes zodat ik ze kon wassen (leuk, witte knuffels). Het katje echt het eerste waar ze om vroeg als ze wakker werd of als we de deur uit gingen. Tot op de dag van vandaag is ‘kleine miauw’ zoals ze ‘m nu noemt, een van haar favorieten.

De pluche vingerpopjes in het zakje hadden een magische aantrekkingskracht. Er in stoppen, er uit halen, rits open en dicht en de knuffeltjes bekijken zorgde tijdens de autoreis voor lang speelplezier. Als ik ze op m’n vingers zette, kon ik haar aan het lachen maken.

dierenpopjes reizen met kids

Urenlang speelplezier in de auto, het vliegtuig en thuis

De zachte witte poes was dus vanaf het begin favoriet. De dierentuin vingerpopjes bevallen ook goed. Ze zijn minder zacht dus hebben een minder hoog knuffelgehalte. Maar de grijze muis (nu genaamd ‘piepmuis’) en consorten hebben ook tijdens die vakantie en thuis al voor urenlang speelplezier gezorgd. En nog steeds wordt ze enthousiast van het zakje met popjes, dus gingen ze onlangs ook weer mee het vliegtuig in. Prima vermaak tijdens een reis dus!

Wat doe jij om je kindjes zoet te houden tijdens een autorit of vliegreis?

 

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

6 Comments

6 Comments

 1. Pingback: Ontmoet 'grote poes miauw' favoriete knuffel van Lis - minimixtape

 2. Laurèle

  20 februari 2018 at 23:02

  Leuk om te lezen en goede tip voor ons wintersport reis. Heb je nog meer tips voor tijdens de auto of vliegreis? Ik zou er graag nog een post over lezen! Veel plezier verder met jullie tripjes.

  • Anniek

   22 februari 2018 at 12:27

   Hej Laurèle, dankjewel voor je leuke reactie! Lekker dat je ook een wintersport in het vooruitzicht hebt. Het schrijven van een blog over entertainment tijdens een lange reis zit nog wel in de planning inderdaad!

 3. Pingback: Aftelkalender voor je kids - gratis download - minimixtape

 4. Pingback: Review houten open einde speelgoed Nins van Grapat - minimixtape

 5. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top