Connect with us

15 reisdilemma’s tag: wat zou jij kiezen?

Reizen

15 reisdilemma’s tag: wat zou jij kiezen?

Nog niet eerder vulde ik een tag in. Maar het is stiekem één van de leukste artikelen om te lezen. En toen ik de reisdilemma’s tag van Chantal van Reisdoc tegenkwam bij Sandra van Mamaplaneet besloot ik ‘m in te vullen. Zo vlak voor onze wintersport en ondertussen bezig met de voorbereiding van een andere reis, paste deze tag helemaal bij mijn huidige mood.

15 reisdilemma’s dus. Benieuwd wat ik zou doen? Lees mee!

1. Zonvakantie of wintersport

Vroeger had ik absoluut voor wintersport gekozen. Ik ben geen luieraar, ik heb niets met urenlang bakken in de zon. Voor een echte zonvakantie ben ik dus niet te porren. Afgelopen zomer reisden we bijvoorbeeld naar Noorwegen. Ook niet bepaald een zonzekere of zelfs warme bestemming.
Maar als ik ‘zonvakantie’ mag opvatten als ‘zomervakantie’ dan heeft die wel de voorkeur, omdat ik van rondreizen houd. En een wintersportvakantie brengen we doorgaans op één plek door.

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland

Vakantie is niet compleet zonder bij de zee geweest te zijn. De zee en het strand zorgen voor het ultieme zomer- en vakantiegevoel, vind ik. En mijn lief heeft me aangestoken met het surfvirus, dus nu is een vakantie in (alleen) het binnenland helemaal geen optie meer.

reisdilemma's tag met baby op reis en surfen

3. Europees eten of Aziatisch eten

Ik eet vegetarisch en hoewel de Aziatische keuken dan heel interessant is, ga ik toch sneller watertanden van Spaans en Italiaans eten. Of zelfs onze Nederlandse keuken met stamppotten en soepen. Love it!

4. Weg met vriendinnen of weg met partner

Sorry friends, reizen doe ik het liefst met mijn lief. En hoewel het heerlijk was afgelopen november een weekendje op Fuerteventura door te brengen met partner en zonder kind, is een reis toch niet meer compleet zonder ons moppie. Weg met partner + kind it is.

5. Actieve vakantie of luiervakantie

Ik schreef het al, hele dagen op het strand liggen is niet aan mij besteed. Op reis wil ik de wereld ontdekken. Ik hoef ook niet dagelijks kilometers te wandelen/ een mountainbiketrail te fietsen / een berg te beklimmen, maar ik wil wel iets zien als ik op reis ben. Ook ga ik het liefst steeds naar een andere plek. Steeds dezelfde bestemming bezoeken vind ik zonde.

reisdilemma's tag reizen met kinderen mamablog

6. Azië of Afrika

Mijn enige ervaring met Azië is Thailand. En ik zou dolgraag een keer naar Japan gaan, dat lijkt me echt een fantastische bestemming. Die wens is sterker dan het spotten van de big five. Ik kies dus voor Azië.

7. Barcelona of Rome

Hoewel ik graag nieuwe plekken ontdek en ik nog niet in Rome geweest ben, trekt deze stad me ook niet bijzonder hard. Ik kies daarom voor Barcelona. Ik ben trouwens ook een enorme Spanje-fan, dus dat maakt deze keuze ook makkelijker.

8. Hotel of camping

In een hotel voel ik me soort opgesloten. Volmondig kies ik dus voor kamperen. Een camper, caravan of tent is je eigen plekje, veel meer dan een hotelkamer dat ooit gaat zijn. Als we een reis maken waarbij kamperen niet lukt, dan kies ik voor een verblijf in een appartement. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld zelf te kunnen koken, fijner dan elke avond ‘verplicht’ uit eten te moeten.

9. Citytrip of natuurvakantie

Dit vind ik een moeilijke. Een citytrip is natuurlijk maar kort, een natuurvakantie is langer. Rondlopen in een stad heb ik na een dag of twee wel gehad. Maar tijdens onze rondreizen door Amerika en Noorwegen merkten we ook dat we soms echt behoefte hadden aan stadse beschaving. Mijn ideale reis heeft dus stad én natuur.

reisdilemma's tag met baby op strand

10. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren

Volmondig: de wereld zien in meerdere keren! We zouden graag nog een keer lange(re) tijd op reis zijn, maar met ons moppie erbij zou ik twee a drie maanden lang genoeg vinden.

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

Net als Chantal voel ik me een beetje beschaamd dit te bekennen. Ook ik vind mijn vrienden goud waard, maar toch zou ik voor reizen kiezen. We zijn eind november voor het laatst op reis geweest en merk dat ik alweer onrustig word. Natuurlijk is sociaal contact ook belangrijk, maar ik ga er even vanuit dat ik dan reis met partner en kind. En appen kan toch ook?

reisdilemma's reizen met kids noorwegen

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig

Vliegen vind ik niet eng, maar ik vind het ook niet per se leuk. Vooral omdat het zo saai is. Zet me in een auto en ik kan urenlang naar buiten staren zonder echt iets te doen én zonder me te vervelen. In een vliegtuig kan ik mezelf maar slecht vermaken. Herkenbaar?
Een vliegreis vind ik meer een noodzakelijk kwaad, terwijl een lange autoreis net zo leuk is als je ‘m zelf maakt. Het wisselende landschap, een keer extra stoppen, een detour; een autoreis is de wereld ontdekken.

13. Backpacken of cruisen

Beide heb ik nog nooit gedaan. Cruisen lijkt me echter onmogelijk saai, haha. Ik zie ook al van die slechte entertainmentshows voor me. Ik weet het, vooroordelen. Maar hoewel ik ook niet echt het type ben om een backpackreis te maken, zou ik dat toch verkiezen om te proberen boven een wekenlange tocht op zee. Vrijheid boven een voorgeprogrammeerde reis!

reisdilemma's reizen met kind noorwegen picknick camperreis

14. Alles regelen of op de bonnefooi

Het regelen van de vakantie houdt bij mij vaak al op bij het kiezen van de bestemming. Nouja, als het nodig is wordt er nog een vliegticket of een overtocht geboekt, en eventueel een verblijf voor de eerste nacht. Maar verder bedenk en zie ik liefst zo min mogelijk van tevoren. Ik laat me graag verrassen.

15. Roadtrip of op een plek blijven

Dit antwoord zal je vast niet meer verrassen als je alle eerdere antwoorden hebt gelezen. I love roadtrips! Op reis wil ik wat van de wereld zien, meemaken, vrijheid voelen, zelf beslissingen nemen. Dan is een roadtrip echt heerlijk. Hopelijk kunnen we deze zomer weer een nieuwe route aan ons lijstje toevoegen…

Wil jij deze 15 reisdilemma’s tag overnemen? Vergeet dan niet om Chantal van Reisdoc en mij te noemen in je artikel. Laat vooral een linkje achter, dan kom ik even lezen wat jouw keuze’s zijn. Je kunt je antwoorden natuurlijk ook hieronder delen.

Wat zou jij kiezen?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

4 Comments

 1. Marieke

  3 maart 2018 at 18:17

  Leuke tag is dit he, ik heb hem ook al heel lang in concepten staan. Van het voorjaar maar eens invullen.

 2. Christophe

  26 maart 2018 at 21:05

  Jawadde, vaak moeilijk te kiezen omdat je beide wil doen. En eigenlijk allemaal luxe problemen. We kiezen wel vaak het tegenovergestelde, maar goed dat niet iedereen hetzelfde wil he 😉

  • Anniek

   27 maart 2018 at 19:13

   Haha nee dan zou het veel te druk worden XD. Maar je hebt wel gelijk, stuk voor stuk luxeproblemen…

 3. Pingback: We bouwen een camper van een bestelbus! - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top